dovolenka na vlastnu past, rady s ubytovanim.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

dovolenka na vlastnu past, rady s ubytovanim.

Príspevok od používateľa Petoo »

cavte hojkaci :)

s kamaratmi sme sa rozhodli, ze by sme chceli ist toto leto, v mesiacoch jul/august na dovolenku dakam k moru. no nechceme ist byvat do nejakeho hotelu cez cestovku.

nasa predstava je, ze si zabookujeme uz teraz dopredu nejake relativne lacne letenky v nejakom vacsom meste (Barcelona by bola perfektna :) ) si prenajmeme nejaky privat.

takze, mate s tymto niekto nejake skusenosti? nepoznate niekto nejake stranky, kde by sa dalo najst taketo lacnejsie ubytovanie? kam by ste odporucali ist (aby to bolo relativne cenovo zvladnutelne)? a tak, privitam aj vseobecne rady :wink:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja v Barcelone obľubujem jedno miesto - Hostal Goya. Je to taký menší hotelík v centre, neviem, aký typ ubytka hľadáte a v akej cenovej kategórií, ale toto môžem vrelo odporúčiť. Jednoduché a pekné ubytko. Mám tu niekde aj tému o Barcelone, ale nechce sa mi hľadať :roll:

A ak nie, tak určite checkni www.tripadvisor.com. Ja na dovolenky bez checknutia tejto stránky ani nechodím.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

skus hospitalityclub.org tam sa da najst ubytovanie pomerne lacno a efektivne ale neviem ci pre tvoje ucely
Petoo
Star
Star

Jeremy, nie to nie je asi moc pre nas.

zuzka, my sme skor chceli najst nejaky privat, bude nas 6-7 a do hotela moc nechceme ist, to by sme isli na normalnu dovolenku potom...

nemate niekto kontakt na nejakych ludi/znamych, co prenajimaju privaty v nejakych primorskych letoviskach? alebo nejaku stranku á la craiglist, kde sa to da vybavit?
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

My sme šli do Chorvátska minulý rok, bolo nás 7, išli sme na dvoch autách, Dopredu sme nič nezháňali, prišli sme na miesto, obehali pár domov, kde ponúkali ubytko, našli sme niečo čo sa nám najviac pozdávalo. Potom sme ukecali domáceho na cene a bývali sme za lacný peniaz asi 100 m od mora, spokojnosť ako hovado. Toť moja skúsenosť. :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

mr_margera napísal:My sme šli do Chorvátska minulý rok, bolo nás 7, išli sme na dvoch autách, Dopredu sme nič nezháňali, prišli sme na miesto, obehali pár domov, kde ponúkali ubytko, našli sme niečo čo sa nám najviac pozdávalo. Potom sme ukecali domáceho na cene a bývali sme za lacný peniaz asi 100 m od mora, spokojnosť ako hovado. Toť moja skúsenosť. :)
Když autem, tak jsu jednodušší autokempy... v západní evropě jsou čisté, teplá sprcha většinou zdarma (v ceně), občas je i v ceně i zásuvka na 230V :wink:
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

my mame v plane tento rok auto stan a prepravky vodky
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

my mame v plane tento rok auto stan a prepravky vodky
Tím ale neřešíte ubytování... kde ten stan postavíte? Můžu ujistit že bez svolení majitele pozemku nebo mimo kemp si moc nezastanujete.... nebo si připravte pár set € na pokutu :wink:
Petoo
Star
Star

no ta barcelona vizera uz dost realne, uz sa mi podarilo najst aj apartmany v centre mesta, za rozumnu cenu... :)

zuzka, ty si teda bola v barcelone? ako je to tam s plazami? da sa tam v pohode kupat a tak? kebyze to porovnavas s inymi primorskymi krajinami ako taliansko alebo chorvatsko, vo vseobecnosti, je to lepsie alebo horsie? lebo som nieco pocul, ze to tam je naprd s kupanim... diki!

//zuzka, mas SS

//autoeditácia príspevku ( 07 Jan 2010, 15:34 )
no, tak pre vsetkych co budu chciet skusit nieco podobne.. letenky si dokazete kupit cez hociaku stranku, napr. malyprinc.sk alebo lacneletenky.sk .

apartany sa daju najst tu: http://www.apartmentsramblas.com/

my sme si uz konkretne zarezervovali tento, max. kapacita 6 osob, v mestee, dobra stvrt, supermarket skoro pod oknami... :)

http://www.apartmentsramblas.com/en/barcelona/5212/

na 8 dni nas to vyjde 1133 EURO za apartman (je nas 5) + 120 Euro/osoba za letenku, cize dohromady bez stravy asi 350 EURO - no varit si budeme sami na apartmane... a aj tak sa toho vela nezje, len vypije :P :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja by som sa chcel oyptat ci nahodou neviete ako je to s verejnymi plazami v taliansku?Radi by sme nieco zbuchali s kamaratom s tym ze by sme spavali v aute
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Ja by som sa chcel oyptat ci nahodou neviete ako je to s verejnymi plazami v taliansku?Radi by sme nieco zbuchali s kamaratom s tym ze by sme spavali v aute
pokud nemáš na mysli dodávku nebo obytný vůz tak spát v autě nedoporučuji. první noc se to ještě dá, ale pak je to k nevydržení.
Nejlacinější varianta je autokemp. Když trošku pohledáte tak najdete i solidní kvalitu za pár € :wink:
Anti
Expert
Expert

Re: dovolenka na vlastnu past, rady s ubytovanim.

Príspevok od používateľa Anti »

Ja som siel s kamaratkou letecky do Barcelony na vlastnu past.
Upozornujem ta, ze hostel pod 15€ na noc nenajdes. (aspon my sme nemali to stastie)
Skvele (a zadarmo) ubytovanie sa da zohnat cez couchsurfing.com, ak mas dobrodruzneho ducha, odporucam ti to. Mozes spoznat vela skvelych ludi.
Taktiez sa da spat na plazi. Mnozstvo ludi tam takto travi noci a je to vazne prijemne :)
A este som sa stretol s jednym sposobom - prenajat si auto a spat v nom :)
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

my sme boli uz 2x na dovolenke v chorvatsku na slepo :) a poviem ti ze najst si ubytovanie bolo najmenej...lenze najst si miesto na parkovanie :D to bolo o inom
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

My sme boli takto minuly rok na Ibize. Do Barcelony sme prisli autom, tam sme auto nechali na letisku. Kupili sme lacne letenky na Ibizu a za necelu hodinku sme boli tam. Nemali sme dohodnute absolutne nic. Ani ubytovanie, vobec sme nevedeli do akeho mesta pojdeme, proste nic. Tak sme sadli do autobusu a nechali sa zviezt do prveho mesta. Tam sme sa zacali vypytovat, ktorym smerom je Bora Bora a ine zname miesta. Sadli sme do taxiku a nechali sa zviezt tam. Potom sme isli od hotela k hotelu a hladali volne miesto. Nakoniec sme narazili na jeden, kde bola recepcia, na kt. robili len Cesi a Slovaci. S nimi sme sa dohodli, ze nas ubytuju v casti, kt. je pre zamestnancov za minimalne peniaze (nam bolo jedno, ci budeme v izbe TV, internetom alebo nie, kedze sme isli iba na 3 noci, s jednym ruksakom na chrbte, len sme chceli klimu, lebo je tam neskutocne teplo) a do toho nam dali pasky na All Inclusive. Vsetko vyslo perfektne a tento rok ideme tiez rovnako.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nevie niekto poradit nieco v stockholme? (zatial som nehladal na nete nic, viem len o formule)... pripadne aj nieco v oslo
Totim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Totim »

smejo napísal:nevie niekto poradit nieco v stockholme? (zatial som nehladal na nete nic, viem len o formule)... pripadne aj nieco v oslo
keď som bol ja v štokholme, tak som býval na lodi (v podstate v zálive) - romantika ako sviňa, asi 10 minút od gamla stanu, mali sme dvojposteľovú izbu za cca 27 eur/noc/osoba - čo bolo jedno z najlacnejších čo sa týka dvojposteľových... ak tam chceš ísť na víkend, tak určite si ubytko porieš pred odletom, lebo ináč budeš spať pod mostom, alebo na letisku, ako jedni naši kamaráti...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nevie mi niekto dohodit/dat tip nieco lacnejsie v stockholme? <20€
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Stockholm bude problematicky, tam nie je prave lacno... Skusil by som hladat cez miestnu pobocku hostelovych asociacii, idealne si este zozen clensku kartu. Na Slovensku to ma na starost CKM, [link] a chcu za nu 12€ rok (v Cechach 200 korun) - mas potom istotu nizsich cien, aj ked mne v Bruseli dali nizsiu cenu aj bez karticky, nespoliehal by som sa na to. (ked tak nad tym premyslam, mozno som tam daval miesto toho ISIC...)

Este link na svedsku pobocku Hostelling International - http://www.stfturist.se/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som býval vo Formule v Paríži a okrem toho, že na raňajkách černoch rozhadzoval pečivo rukami bez rukavíc bolo všetko v pohode :)
Napísať odpoveď