Prasknuty chladiaci okruh v chladnicke Samsung srg148

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Prasknuty chladiaci okruh v chladnicke Samsung srg148

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, som prerazil v mraziacej casti plech a unikol plyn / freon ? / . Chapem ze som kkt a tiez ze to chce novu, to uz som sa zmieril. S oboma vecami. Ale ide mi skor o zdravie, ci treba nieco robit, aby sa tu nikomu nic nestalo. Som na pol hodinku otvoril okno a dvere. Nieco viac ? Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nieco o freone: http://domacnost.sme.sk/c/3922584/viete ... etnik.html

Ale prakticky vsade pisu, ze je nebezpecny ale nic blizsie k tomu nepisu. Takze asi len vetrat a vetrat.
pato83
Addict
Addict

hojko napísal:Nieco o freone: http://domacnost.sme.sk/c/3922584/viete ... etnik.html

Ale prakticky vsade pisu, ze je nebezpecny ale nic blizsie k tomu nepisu. Takze asi len vetrat a vetrat.
Diki moc, vetram a vetram. Len nejaky chemik a mozno lepsie opravar by sa zisiel. Ale o pol druhej asi sotva.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Co sa tyka uniku freonu tak na priame ohrozenie zivota to nema vplyv. Len staci pozriet na nasich spoluobcanov ako vytahuju kompresory a kovove trubky zo starych chladniciek a este ziaden na to neumrel. Ten unik co si sposobil ma akurat ekologicky dosledok. Na opravu chladnicky si zavolas servis, vacsinou chodia domov aby si nemusel celu chladnicku niekam vozit. Skus zajst do obchdou kde si ju kupoval a tam ti odporucia servis pre tvoju chladnicku. Pripadne napis odkial si a na internete je mnozstvo kontaktov na taketo servisy, len vacsina z nich pracuje az po novom roku :(
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne ako pise juicy, freon pre cloveka nie je nebezpecny, jeho nebezpecnost spociva v tom, ze dokaze velmi efektivne rozbijat atomy ozonu, cim narusa ozonovu vrstvu.
pato83
Addict
Addict

Diki moc vsetkym za odpovede. Ale neviem si predstavit, ako by to opravili. Je tam taka dierka mala z vnutra mraziacej casti chladnicky. A nie som si isty, ci to bol freon. Nemalo to ani zapach a farbu. Nemam ani sajn, co vsetko sa tam pcha. Mame tu este jednu, takze zatial ok. Idem sa pozriet po nejakej novej.

//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 18:49 )
Prave som tam nasiel stitok, tak bol to freon R-134a .
Napísať odpoveď