Ake auto na zaciatky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Banysh
Novice
Novice

Ake auto na zaciatky

Príspevok od používateľa Banysh »

Zdravim cele forum mam na odbornikou 1 otazku za chvilu robim si vodicak a moje prve auto bude stary Peugeot 405 co si myslite je to dobre auto pre novacika na cesty?
Za odpovede vopred dakujem.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

mas na vyber ? nemas ! ... takze je :-) ...
Banysh
Novice
Novice

Na vyber by aj bolo ale chcem si usetrit peniaze na vysku alebo na co bude treba toto auto mal ocino kym si nekupil nove a mne ho chce dat vraj sa nanom naucim dobre jazdit
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

každé auto ktoré je technicky spôsobilé je vhodné... viac netreba riešiť :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Peniaze si odlož, toto ti bude bohato stačiť. Keď to niekde otlčeš, nebude to až taká škoda a je to dosť dlhá plechovica, takže si aj natrénuješ odhad, čo v budúcnosti len zúžitkuješ.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

405ka je dost pohode..praveze by som bol na tvojom mieste rad, ze zacinas na 405ke.. este som ani nevidel hrdzavu 405ku pokial nebola burana.. a dokonca to auto ani nie je skarede.. uzi si to :)

tonek: mi16ka to snad nebude..bud to bdue 1.9 diesel alebo 1.6 benzin.. vsetko kolo 70kw
Banysh
Novice
Novice

Pani dali ste mi velmi pekne odpovede dakujem za vsetko co ste sem napisali prajem vam vela stastnych km
dakujem.
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

aha inteligenti. Nejde o to ani tak ake auto, ide o to aky motor. Pre novačika je veľkym lákadlom práve veľa koní pod kapotou, čož nieje až taký problém : nieje problém kone vypustiť, je problém ich skrotiť... Ohlás sa ked sa vydrbeš niekde v zátačke. Hovoríš, mňa sa to netýka ja jazdím pomaly. HOVNO. Týka. Zachvíľu ta unudí to bežné jazdenie, a začneš skúmať potenciál auta, začneš jazdiť prudšie, najskor na miestach kde to bude možne, neskor začneš jazdiť uplne na hranici...tak to je a potom skončiš niekde v priekope s rozrazenou lebkou...nehovorím že je to nutne tak, ale u 99 percent faganov s veľa konami pod kapotou a šedou spodinou lebečnou to vačšinou končí tak... :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ale no, zase moralizujeme :) ja som pol roka po ziskani vodičaku jazdil na 50 konovom hladkom dizli, a po polroku na 170ps V6ke.... a nemal som žiadnu nehodu, žiadnu pokutu, nič... všetko je to o koliesku v hlave, a ak má dakto miesto neho čalamádu, zbraň v podobe auta bude unho kludne aj v štyridsiatke (vek)...
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

tonek napísal:aha inteligenti. Nejde o to ani tak ake auto, ide o to aky motor. Pre novačika je veľkym lákadlom práve veľa koní pod kapotou, čož nieje až taký problém : nieje problém kone vypustiť, je problém ich skrotiť... Ohlás sa ked sa vydrbeš niekde v zátačke. Hovoríš, mňa sa to netýka ja jazdím pomaly. HOVNO. Týka. Zachvíľu ta unudí to bežné jazdenie, a začneš skúmať potenciál auta, začneš jazdiť prudšie, najskor na miestach kde to bude možne, neskor začneš jazdiť uplne na hranici...tak to je a potom skončiš niekde v priekope s rozrazenou lebkou...nehovorím že je to nutne tak, ale u 99 percent faganov s veľa konami pod kapotou a šedou spodinou lebečnou to vačšinou končí tak... :)
hmm no moc sa nestotoznujem s tvojim nazorom mam 18 rokov vodicak mam 9 mesiacov a jazdim na aute ako je Fiat Croma(150PS) a Bmw 330 (231PS) co si myslim ze su obidve vykonne auta a 200km/h nie je ziadny problem . Nehovorim ze jazdim podla predpisov ale uz mam zopar kilometrov odjazdenych a viem co si mozem s autom dovolit a ked to mas v hlave v poriadku tak mozes mat aj auto so 600konami a nemusis ho roztrepat za to ze mas cerstvo vodicak..tot moj nazor..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

samozrejme, ze je uplne jedno, co mas na zaciatok, pokial si ko*ot, tak sa dokazes zabit rovnako kvalitne na fabke HTP, ako na comkolvek, co ma 300k+... skor ide o to, aby bolo auto lacne, cize lacny servis, lacne nahradne diely, v pripade nejakych tych zaciatocnickych chyb :) tiez by to nemuselo byt zrovna storocne auto s pol milionom km, na ktorom bude zaciatocnik tazko hladat v kulise rychlosti :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Asi tak , to mas jedno.. ide to podla toho aky vedies zivotny styl a ake auto si mozes dovolit , som taky ze radcej pockam kym som starsi a potom si kupim poriadne

Ja mam 24 a tento rok som si konecne splnil radost svoje prve vlastne auto nove ktore ma stalo tisice eur a tiez zacinam
kamosi uz mali auta v 17-18-tich no ja som si pockal kedze som chcel len nove
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

Moje prvé auto bola 205-ka jednaštvorka GéTéčko - predchodca GTi s karbecom
No a lepšie myslím ani nemohlo byť - štýlové, staršie, čiže nejaký servis som si musel porobiť aj sám - čo tiež nie je na škodu a hlavne - malé na začiatok myslím najlepšie.
No a potom som ho predal kamošovi do dobrých rúk, lebo mi do srdca strelila aAmorový šíp Ford Puma 1.7 VCT, na nej som si odjazdil presne rok, teraz momentálne je to presne rok aj dva dni no a v januári predávam Pumu a beriem naspäť moju 205-ku od kamoša, ktorý jej medzičasom "oprášil" podvozok a dal doporiadku aj motor. Čiže 205-ka je super auto, myslím akurát na začiatok - žiadny luxus - lepšie sa naučíš jazdiť bez výpomoci kadejakých techník.

P.S.: Pumu nepredávam kvôli nespokojnosti, to určite nie! Je to vážne naj auto v akom som kedy sedel, predávam kvôli tomu že ju mám na leasing a chcem sa ho zbaviť, ale v budúcnosti sa tiež pravdepodobne poobzerám po Pume 1.7 :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

aha inteligenti. Nejde o to ani tak ake auto, ide o to aky motor. Pre novačika je veľkym lákadlom práve veľa koní pod kapotou, čož nieje až taký problém : nieje problém kone vypustiť, je problém ich skrotiť... Ohlás sa ked sa vydrbeš niekde v zátačke. Hovoríš, mňa sa to netýka ja jazdím pomaly. HOVNO. Týka. Zachvíľu ta unudí to bežné jazdenie, a začneš skúmať potenciál auta, začneš jazdiť prudšie, najskor na miestach kde to bude možne, neskor začneš jazdiť uplne na hranici...tak to je a potom skončiš niekde v priekope s rozrazenou lebkou...nehovorím že je to nutne tak, ale u 99 percent faganov s veľa konami pod kapotou a šedou spodinou lebečnou to vačšinou končí tak...
Takéto paušalizovanie zbožňujem.
Samozrejme, nemáš pravdu, ide o to, čo má človek v hlave, a nie o to, koľko má rokov. Ako tu bolo spomenuté, u niekoho môže byť auto zbraňou aj v 40-ke. A ani o tie kone nejako moc nejde.

Ja keď si spravím vodičák, budem mať k dispozícii 2 autá. Jedno bude mať cca 75 koní a druhé vyše 120. Podľa tvojej teórie by som mal na tom silnejšom jazdiť diametrálne odlišnejšie (nebezpečnejšie) ako na tom slabšom, o čom silno pochybujem.
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

doplním hughita:
Lepšie, keď sa vydrbe niekde na začiatku ako by mal v sebe potvrdzovať svoje super schopnosti 20 rokov bez nehody a potom si byť istý že má všetko pod kontrolou a všade vyhlasovať že nechápe ako môže niekto na mokrej ceste dostať šmyk, že on ešte nedostal a naraz - nepoznaná cesta, 80 na tacháči, práve sa spustil dážď a ostrá vpravo
Poznám z vlastnej skúsenosti...
Dupľom to platí na motorke.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

no asi som medzi vami najstarsi. zacinal som n tatkovej Skode 120 :)
Neskor som si kupil vlastnu, puk, mikrospanok a bolo po nej :D

Neskor Felicia, Fabia, teraz mam 3 roky 150konoveho a prva nehoda minuly mesiac, tukanec ...

Jazdim 10rokov. Je pravda, ked som zacinal a bol v aute sam, na ceste co som poznal ako dlan som si to sinul aj 140km/h /nesmejte sa, na skodovecky dost/ :) ale je to skor od povahy, ak som mal chutky na paradnu jazdu, zasiel som si na motokary...
needyx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa needyx »

Na zaciatok je urcite lepsie slabsie auto.

A potom postupne zrychlovat.

Viem co je to ist na 75konovom megane ale aj na 507konovej M-kovici. Verte ci nie na tych 507koni uz treba vediet dost dobre soferovat lebo clovek moze ist velmi rychlo pod zem :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

vsetci sa tu ohanate hlaskami typu, ze nezalezi na HP, ale na tom, co mate v hlave...nezmysel.
Kazdy bez vynimky keby mal auto dajme tomu nad 150hp, pride situacia, kedy ho zlaka dupnut na to, pretoze zaciti v aute potencial, ktory ma. Zial nema dostatocne skusenosti / reakcie na to, aby zvladol random krizove situacie, ktore nemusi sposobit on sam.
teda tvrdim, zalezi AJ na HP.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

tá situácia príde aj ked máš auto hlboko pod 150HP :D a dalšia dôležitá vec, na ktorú sa tu myslím trocha pozabudlo, je odhad rýchlosti. Napríklad ja často prechádzam z Nivi do Pola a opačne. Možno je to až príliš veľký rozdiel medzi autami ale je to podobné ako napr. fabka a bmw, audi a pod.
Proste tam kde akosi v Nive cítim že 80-90 je akurát, v Pole sa mi zdá 80 oveľa "pomalšia" proste tú rýchlosť bez pohľadu na tachometer tak neodhadnem a akosi to ťahá dupnúť na plyn.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Zalezi aj od HP a auta... Na zaciatok nieco starsie... ides 120 a huci to ako lietadlo tak ma clovek pocit ze ide rychlo a neprehana to...
Ani rychlost nepojde do extremov keby chcel takze je to teoreticky bezpecnejsie
Napísať odpoveď