Kabel
Kabel
Ludia, potreboval by som poradit ochvilu sa stahujeme a ja som si objednal do domu kabel od T-comu pri prerabke domu sa kabel na pevnu linku odtrihol a stocil polozil k stlpu je tam 4zilovy no ja potrebujem na internet vsetky 4 zily ti by mi teraz od stlpu stacilo tahat do domu 2 zily a rovno na druhej strane by som si spravil koncovku alebo ako
popripade telefonny kabel zalezi na hrubke? lebo kablov sa u nas po instalacii ostalo dostatocne. a este ako by som ich mal spojit ako mam urobit spoj
dakujem za vsetky odpovede a prajem stastny novy rok 
-
erik_tt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mozes tahat aj telefony kabel v podstate je to jedno ale musis pouzit vsetky 4 zily najlepsie ak to spojis 2mi konektormi RJ45 a pouzijes tuto spojku http://www.wificentrum.sk/img.asp?stiid=491 je to kvalitny spoj a nemal by byt s tym ziadny problem...
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Akože vôbec nechápem čo si vlastne napísal a čo vlastne chceš, skús to napísať ako človek. Na DSL linku ti treba telefónny kábel, ten je štvoržilový, využívajú sa ale len dve žily. Na sieť ti treba 8 žilový sieťový kábel, tam sa pri 100mbit využívajú 4 žily. Na sieťové vedenie sa nedá použiť telefónny kábel.
Na telefónny kábel idú konektory RJ11 a na sieťový RJ45, takže pri spájaní telefónneho vedenia daj na koniec konektor RJ11 a použi podobné zariadenie ako bolo spomenuté. Hrúbka telefónneho kábla nehrá úlohu.
Na telefónny kábel idú konektory RJ11 a na sieťový RJ45, takže pri spájaní telefónneho vedenia daj na koniec konektor RJ11 a použi podobné zariadenie ako bolo spomenuté. Hrúbka telefónneho kábla nehrá úlohu.