Gramaticke Okienko!
-
Old Dirty Bastard
Guru
picha napísal:qwerty nebol od toho granatu a TNT as tak daleko, virobit trhavinu dokonca aj s vacsou detonacnou rychlostou ako TNT dnes nie je velky problem (pravidelne vyrabam na silvestra) a staci na to 10 minut pogooglit
nervove plyny, nato mozte zabudnut , na bezbolestni potrebujete doslova laborku a nezohnatelne a hlavne drahe chemikalie, a na tie ostatne "bolestive" vam staci zbehnut do drogerie.... taktiez netreba dalej rozpisovat
strela do hlavy - zohnat zbran je asi vacsi problem nez virobit TNT
smrt obesenim - ked sa nezlomia vazy (ani neodtrhne hlava:D) tak najskor upadnete do bezvedomia, krcne tepni sa uzavru a okislicena krv neprudi do mozgu, kludne pritom mozte aj nadalej dychat, staci ze mate dobre utiahnutu spominanu tepnu
gilotina - fakt humus
skok z vyski - mozte prezit
utopenie - najviac neprijemna smrt
ako najstylovejsie mi pride ta elektrina, fakt bolestive ale 100% ucinnost (hlavne sa nezabudnite uzemnit!)
alebo si proste pustit plyn, prvich 5 minut je to zabava, potom je to otrava XD
ajtak nechapem ludi ktory si sami siahaju na zivot, po kazdej zlej situacii pride znova dobra (alebo este horsia)
//uroven gramatiky kdesi na prvom stupni ZŠ, ale vie to vyrobiť TNT.. človek aby sa už bal chodiť vonku
-
Geogomeogo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
nestik
Medium Professional
Dva výri krúžia nad vírmi.Geogomeogo napísal:Vetu, ktorú dodnes neviem gramaticky skomponovat:
"Dva v(?)ri krúžia nad v(?)rmi."
Ktoré písmeno by ste tam dali? Dosť ma to zarazilo, pretože krúžiť môže výr spolu s vírom nie?
Preto sa pýtam, aké písmeno tam má byť?
Dúfam , že mi nedáte K-.
(len môj názor alebo tip?
"Tipol" si si dobre...
Výr = vták (sova)
Vír = fyzikálny jav (rotácia tekutiny)
--------------------------------------------------------
Hoci gramatiku zvládam takmer bezchybne, musím sa priznať, že mávam občas "slabé chvíľky" váhania nad správnou formuláciou (príklad: kryštáľ / krištáľ)... Samozrejme mi to nedalo a som si aj našiel, v čom sa odlišujú:
Kryštáľ - pevné teleso s pravidelnou štruktúrou
Príklad: Zabudol som kúpiť kryštálový cukor. Kryštáliky snehu sa trblietali v rannom slnku.
Krištáľ - bezfarebné sklo alebo bezfarebná odroda kremeňa
Príklad: Rozbil som krištáľovú vázu. Prenesený význam: Našli sme studničku s krištáľovo čistou vodou.
Výr = vták (sova)
Vír = fyzikálny jav (rotácia tekutiny)
--------------------------------------------------------
Hoci gramatiku zvládam takmer bezchybne, musím sa priznať, že mávam občas "slabé chvíľky" váhania nad správnou formuláciou (príklad: kryštáľ / krištáľ)... Samozrejme mi to nedalo a som si aj našiel, v čom sa odlišujú:
Kryštáľ - pevné teleso s pravidelnou štruktúrou
Príklad: Zabudol som kúpiť kryštálový cukor. Kryštáliky snehu sa trblietali v rannom slnku.
Krištáľ - bezfarebné sklo alebo bezfarebná odroda kremeňa
Príklad: Rozbil som krištáľovú vázu. Prenesený význam: Našli sme studničku s krištáľovo čistou vodou.
-
Hellboy248
Guru wannabe
-
uplink
VIP
G0lDiER_: vedel si že slovenčinári sú len darmožráči čo nič iné nevedia len vymyslenú chu*vinu a hrajú sa na dôležitých? Tak isto ako filozofovia a teológovia. Keď človek nič iné nevie, tak si vymyslí vlastnú "vednú" disciplínu, ktorá je úplne zbytočná a cíti sa dôležitým, ale fakt že nič nevie zostáva rovnaký. Toto celé OT len na váhu Tvojej reakcie.
P.S.: Som bývalý teológ, 9 semestrov, to len na margo mojej reakcie
P.S.: Som bývalý teológ, 9 semestrov, to len na margo mojej reakcie
-
MisguidedAngel
Star
nejsom ziadny slovencinar ale vir a vyr su dve rozlicne slova.hughito napísal:Čo sa týka výírov, existuje jedna veta, ktorá nemá žiadne riešenie.
Niečo takéto :
Nad vodným vírom lietal výr. Náhle tieto v?ry zmizli.
Keď sme sa pýtali slovenčinára, tak povedal, že je jedno, čo sa tam dá. Obidve možnosti sú dobré.
nieco ako jablko a hruska.
cize keby tam to nebolo foneticky rovnake, tak ta veta je v podstate to iste ako
Pod jablkom lezala hruska. Nahle tieto hrusky/jablka zmizli.
nema to zmysel, ten vir tam bol jeden rovnako ako vyr.
Nie nie damy a pani, skutocne je v tomto pripade ako s jablkami a hruskami, ale kedze slovencinari su individua zaludne a kludne vam takuto vec naprasia do diktatu, tak sa budete musiet vynajst. Najlogickejsia vec, ktora ma v tomto pripade napadla (a skutocne, potvrdili mi ju traja slovencinari) bola, ze je absolutne jedno ake i/y v danom slove viry/vyry pouzijete, kedze tato veta z hladiska logickosti vobec nie je spravna. Dakujem za pozornost a stastny novy rok