formatovanie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
icemarek
Light Expert
Light Expert

formatovanie

Príspevok od používateľa icemarek »

ako sa da sikovno zapnut formatovanie hdd.. chcem instal winu na cisty hdd.mam xp.
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa goten »

Instalacny proces Windows zahrnuje aj formatovanie HDD. Takze spusti si instalaciu windows a tam budes mat moznost naformatovat disk.
icemarek
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa icemarek »

ja viem ale tak to nechcem robit.potrebujem to vyskusat inak..
goten
VIP
VIP

Ty chces naformatovat disk, na ktorom mas nainstalovany Windows. Ine moznosti okrem formatovania pocas instalacie, formatovania z DOSu pripadne format z Live Linux asi nieje. Format pocas instalacie je najjednoduchsí.
Preco nechces formatovat disk pocas instalacie? Mas nejaky specialny dovod?
ari
Novice
Novice

Re: formatovanie

Príspevok od používateľa ari »

čaute, chcel by som naformátovať hdd. Mám ho rozdelený na 2 particie, C: na ňom je windows a na D: je záloha. K NB mi nedali žiadne Cd ani DVD s ovládačmi ani s windowsom. Viem že nemôžem naformátovať C pokiaľ mám spustený windows (vista home premium), to by si windows odpílil konár na ktorom stojí. Takže by som potreboval nejakú radu ako naformátovať C: pri tom aby mi zostal windows.

vopred díky moc za všetky rady.

P.S. nie som zbehlý v pc termínoch, tak prosím o lajické vyjadrovanie.
goten
VIP
VIP

Nijako. Formátovaním vymažeš všetko na disku C, teda aj Windows.
ari
Novice
Novice

a nedá sa spraviť niečo také že urobim ďalšiu particiu, pričom windows nechám tam kde je na C: a bude tam len windows, pričom na ostatné veci budem mať na novo-urobenej particii, ktorú budem môc naformátovať kedy budem chcieť....

alebo som ešte niekde čítal že sa dá urobiť obraz windowsu na dvd....len neviem čo tým mal autor na mysli...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Ak sa bojis o stratu ovladacov ako citam prispevok tak na oficialnej stranke kazdeho notebooku mas tie ovladace. Takze ich proste stiahni podla cisla notebooku a na D: a potom mozes v pohode naformatovat C:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...obraz Windowsu sa spraviť nedá. Iba obraz disku...a to že vytvoríš disk kde bude LEN Windows, tak to sa nedá. Vždy tam bude treba mať aj nejaké iné veci. To čo máš na ploche je na C: Niektoré programy musia byť nainštalované na C. Takže ak chceš formátovať disk, môžeš spraviť jednu vec. Zálohuj si dáta z C: na D: a zožeň si niekde inštalačné CD Windowsu. A tiaž sa pozri do manuálu. Možo má tvoj NTB nejakú skrytú partíciu na ktorej tá inštalácia je.
ari
Novice
Novice

no bojím sa o stratu ovládačov ale aj o stratu windowsu.....

a keď si zoženiem inštalačné cd windowsu, plus si stiahnem ovládače z netu, nebude tam treba zadať kód na windows?? ten je niekde uvedený v systéme teraz čo mám???
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no existujú programy, ktoré dokážu to licenčné čislo vytiahnúť ale ja neviem ako sa volajú a ani pod akým kľúčovým slovom sú schované na Google. Pozeral si sa do manuálu?
Goten napísal:Pokiaľ to je originál Windows k NB, tak na spodnej časti NB by si mal mat coa štítok s product key. Ten použi pri preinštalovaní.
:slap: ...jaj, že ma to nenapadlo...
goten
VIP
VIP

Pokiaľ to je originál Windows k NB, tak na spodnej časti NB by si mal mat coa štítok s product key. Ten použi pri preinštalovaní.
Napísať odpoveď