Uprava oskenovaneho texu
-
barbaronan
Expert
Uprava oskenovaneho texu
Zdravim, mam mensi problem, ktory sa neuspesne snazim vyriesit, mam oskenovany text, ktory je ale strasne bledy- format .pdf a zaujimalo by ma ci sa to neda nejak stmavit. Napadol ma ten program, ktory prevadza tento format na doc a potom sa da s tym textom aj pracovat, ale naposledy som to skusal a polku slov to nerozlustilo asi to bude tou bledostou toho textu. Prosim je nejaka moznost ako ten text stmavit? Dakujem!!!!
-
barbaronan
Expert
neviem, či to pôjde na PDFkách, ale keby si to mal ako obrázky, tak napr. IrfanView zníži počet farieb na dve, tú čiernu a bielu. ak je biely podklad, písmenká by mali byť potom čierne. iná farba by tam nebola.
ale ako na PDF súbory presne, neviem. možno rozložiť na obrázky, upraviť ich a potom pospájať zas nas5. v tom už neporadím
ale ako na PDF súbory presne, neviem. možno rozložiť na obrázky, upraviť ich a potom pospájať zas nas5. v tom už neporadím
-
barbaronan
Expert
ja som pred casom mal program co v tych pdfkach nasiel text a potom sa to dalo upravovat ako doc a rozmyslal som, ze potom by ten text bol v poriadku, nie som si isty ci to bol nejaky pinacle, alebo nieco ine, kazdopadne som si neni isty ci to rozlusti, pretoze je to blede a mozno je aj lepsia cesta
//autoeditácia príspevku ( 01 Jan 2010, 19:47 )
no tak skusil som funkciu premenu na text v AR a je z toho halabatinka, takze moznost toho odpada, ale mozno je aj nejaka cesta ako oznacit text aby sa s nim dalo pracovat, ale neupravit ho, pls ide to ?
//autoeditácia príspevku ( 01 Jan 2010, 19:47 )
no tak skusil som funkciu premenu na text v AR a je z toho halabatinka, takze moznost toho odpada, ale mozno je aj nejaka cesta ako oznacit text aby sa s nim dalo pracovat, ale neupravit ho, pls ide to ?