Pomoc s nastanevim routera

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc s nastanevim routera

Príspevok od používateľa braino.swk »

Zdravim vsetkych, poprosil by som skusenejsich o pomoc, lebo uz 3ti den sa snazim a stale nic.

Doma mam kablom privedeny internet (bezny v panelakoch - mikrovlnnka). Ten kabel ide rovno do sietovky v PC. Teraz chcem aby som mohol mat net aj v notebooku kedze uz nechytam free wifinu ako doteraz.

Chcel by som, aby to fungovalo tak ako je to v prilohe. Myslim,ze tak je to spravne.

Prosil by som vas teda o rady a najlepsie o step-by step navod ako spojaznit takuto domacu wifi, pretoze cim dalej tym mam pocit ze to ide horsie. :cry:

Router je Belkin G Wireless router.

Tiez mam par otazok hned nazaciatok. Kabel od internetu ma ist do portu WAN ci LAN?

Bol by som vam velmi vdacny za pomoc, karma neminie...
Prílohy
wifi.jpg
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

to nemas instalacnu prirucku ku Routru? ja na D-linku mam ako obrazkovy navod
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Takze vsetko po poriadku
1. Ak dobre viem a ak sa este dobre pametam na ten router, tak ma tzv. automatic wizard, co znamena ze sa samo nastavi a vyberie si prisl. nastavenia.
2. Kabel od netu cize ten , ktory si mal doteraz v PC strc do WAN portu a tahaj jeden kabel z LAN1 do pc.
3. Potom chod do prehliadaca ci cez prisl. cd sa dostan do nastaveniach routra a mal by si tam mat setup wizard ci nieco take, ak to nenajdes hod sem potom screen.
4. A ake pripojenie do netu pouzivas ADSL, PPoE, ci este mas za routrom nejake zariadenie alebo modem ?
5. Ako som spominal hod sem screen z web managmentu.

:)
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Andrew>no praveze mam troska bordel v tom ake mam pripojenie, lebo v podstate ja som tento net vobec neriesil, iba som raz prisiel z intraku domov a uz to bolo. ale nie ziadne ine zariadenie nemam. len kabel..
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ok takze IP,DNS beries urcite automaticky (dufam), ak nie tak sa radsej pozri na nastavenie adaptera prensejsie tvojej sietovky pod vyberom vlastnosti TCIP/IP4 a mal by si tam mat zaskrtnute automatic IP and DNS, ak nie tak budes musiet nastavit hodnoty podla toho ake mas tam. Ohladom autom. nastavenia este ti chcem povedat ze ten router vsteko spravi za teba ak das cez CD nastavenie.

:)
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no praveze na sietovke mam napevno nastavene IP aj DNS, ja rozumiem tomu ze tieto nastavenia mam nastavit na routri a na pc a notebooku by mi mal router automaticky pridelit IPcky.
ale je tu niekolko problemov, ked nastavujem IP pre pripojenie routera k internetu tak>connection type>static IP> zadam IP masku a gateway. akurat ze mi vzdy vypisuje >The WAN IP cannot cover the LAN side subnet... a nedaju sa mi tieto nastavenia tym padom ulozit...
a cez ten quick connection wizzard mi to tiez nejde... teda ja siet spravim, aj sa z notebooku pripojim, ale nefunguje mi internet ani na PC a ani na NB..
Napísať odpoveď