Zdielanie inernetoveho pripojenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Zdielanie inernetoveho pripojenia

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Nazdar , mam mensi/vecsi problem , repsketive hladam riesenie nasledujuceho problemu:

Nevyznam sa v tychto sietovych veciach tak sa pytam.Na intraku mam klasicke pripojenie na inertnet - myslim tym kabel do sietovej karty. Internet je viazany na IP adresu sietovej karty mojho stoloveho pocitaca a asi aj mena pocitaca. No potreboval by som aby som mal internet aj no notebooku. Kupil som wifi kluc (ten primarne mam na uceli hrania po lan s kamaratmi s vedlajsej izby) a chcel by som nejako zdielat inetrnet s notebookom. Je to mozne ci treba na to nejake ine zariadenie a ked tak ake ? bude stacit switch a kabel ? Chlapci maju vedla nejaky wifi router za cca 30eur a viem ze sa s tym dost dlho bavili aby im to islo ... platia len za jeden "internet" a pouzivaju ho dvaja ... ja hladam riesenie ako to spravit ako to maju oni , ake zariadenie kupit , ako to urobit ... pytal by som sa rovno ich ale tak skoro sa neuvidime a rad by som pri najhorsiom dosiahol toho ze ked odpojim kabel od pc a zapojim ho do notebooku ze v nom pojde net. Oba pocitace maju WIN7 a skusal som vytvarat aj siet medzi nimi s zdielanim inernetu no vkuse to vypadava a nechapem tomu preco ... po prehodeni kabla na notebook net nefunguje ... tam asi bude treba zmenit adresu ... len neviem presne ako , ze vraj su na to programi a da sa to aj bez nich len potreboval by som presny navod ako to spravit ...

vela otazok a dost pokope a neprehladne ale dufam ze ma niekto pochopi a poradi mi .... dakujem za kazdu snahu
Dondi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dondi »

pichni kabel do routra za par korun a rozrutruj si to do pc(kabel) a ntbk(wiFi) ... ak som spravne pochopil ...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Asi to nebude viazane na IP ale aj na MAC preto podla mna ti treba router s moznostou klonovaním MAC
Lord ANAKIN
Professional
Professional

tak to je dost rozdiel nie ? ci to dokaze kazdy wifi router ?

kupim wifi router , nastavim mu ipecku a mac adresu ci ako sa to vola lebo ani sam neviem a na pc zmenim na hocijaku ci ako ? nechapem vobec postup ...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Kupis si router s wifi antenkou ktory zvlada klonovanie mac adries.
Teda naklonuje tvoju sietovku a bude sa tvarit ako by bol kabel od netu pichnuty do tvojho pc a nie routra.
Na routri nastavis wifinu wpa+psk sifrovanie a to iste teda sietovy kluc aj pasmo a ssid (nazov siete) nastavis aj na NTB.
Na routri nezabudni nastavit natkom presmerovanie portov napr pre torrenty dc++ a silijake tie sikovne uzitocne veci :)
To je vsetko.
S kludnym svedomim ti mozem odporucit D-LINK DI-524 ktory dava Orange k fibernetu. Wifina ide realne cca tych 10-15mbit, routrom cez kabel pretlacim cca tych 55-65 mbit, takze na ten tvoj intrakovy net bude urcite stacit :wink:

Potom napis co si kupil.

N-kove routre nemaju zmysel, je to iba marketing, realne nie su o nic rychlejsie ako klasika starsie B/G 11/54-ky.
Kvalitne n-kove routre vybavene 2-mi antenami ktore su skutocne rychlejsie zacinaju na cca 100-150 eurach :lol:
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Okis ten D - LINK nieje az nejako prehnane drahy to by slo a ked to bude slapat tak je to parada ...

este ma zaujima to nastavenie pre DC++ lebo ho vyuzivam dost vo velkom ... plus pozeram cez vlc telku ... chlapcom to vedla ide iba ak je napojeny iba jeden pocitac a to cez kabel ... da sa tomu predist vhodnym nastevenim routra a jeho vyberom alebo kde je chyba ?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Napísať odpoveď