Ked to dame reklamovat co nam s tym spravia? ak su zle osadene, tak ich budu sekat alebo co?
Plastove okna
Plastove okna
Chcel by som sa spytat, ze ci ma niekto skusenosti s plesnou pri plastovych oknach. Plastove okna mame 2 rok a vzdy v zime sa strasne rosia a v kuchini a v obyvacke dokonca uz je pri oknach plesen. Ked sme mali stare okna nikdy sme to nemali.
Ked to dame reklamovat co nam s tym spravia? ak su zle osadene, tak ich budu sekat alebo co?
.
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
chybou je kondenzacia vody (usadzanie), vodna para ktora vznika v kuchyni nema kade odchadzat a tak sa usadzuje v okoli okien,...
riesenim je jedine zbavit sa terajsej plesne a vzdy pri vareni dobre vetrat ("vyklopka" musi byt otvorena)
to ze sa ta voda kondenzuje je znakom toho, ze tie okna su kvalitne a dobre tesnia, pri starych to nerobilo preto, lebo prefukovali...
riesenim je jedine zbavit sa terajsej plesne a vzdy pri vareni dobre vetrat ("vyklopka" musi byt otvorena)
to ze sa ta voda kondenzuje je znakom toho, ze tie okna su kvalitne a dobre tesnia, pri starych to nerobilo preto, lebo prefukovali...
Z casti mas pravdu. Ale skutocnou znamkou kvality okna je to, ked sa ti rosi z vonkajsej strany, je to bezny jav pri oknach s troj a stvorsklom. Rosenie z vnutornej strany je dokazom toho, ze v miestnosti je slaba cirkulacia vzduchu a deje sa to hlavne pri instalacii plastovych okien do starsich stavieb. V novostavbach by uz mali byt nainstalovane samostatne vetracie systemy. Dalsou pricinou je nizka kvalita okien, ktore potom maju nizku povrchovu teplotu (voda zacina kondenzovat na najchladnejsom povrchu v miestnosti). Najcastejsou chybou je pouzitie hlinikoveho ramceka medzi sklami, ktory je velmi dobre tepelne vodivy. V kvalitnych oknach taky nenajdete, davaju ho iba do lacnejsich, ktore sa vsak u nas instaluju vo velkom. Na menej kvalitnych oknach preto voda kondenzuje na dolnej casti skla pri rame.Traktorista napísal:chybou je kondenzacia vody (usadzanie), vodna para ktora vznika v kuchyni nema kade odchadzat a tak sa usadzuje v okoli okien,...
Ak voda kondenzuje na stenach alebo na strope, tak je opat pricinou nizka teplota povrchov a najlepsie je zaizolovat dom z vonkajsej strany, co vsak moze byt dost nakladne.
Najjednoduchsim riesenim je poriadne vetranie, ale tym sa potom straca velke mnozstvo tepla a z dlhodobeho hladiska je potom lepsie dom zaizolovat a pouzit pohlcovace vlhkosti.
Kazdopadne najlepsie je vediet toto vsetko pred kupou plastovych okien a zainvestovat do lepsich. My doma tiez patrime k "oklamanym" a ked som toto vsetko zistil, tak ma skoro porazilo (info mam od profesora, ktory robi znalecke posudky stavieb prave v oblasti plastovych okien). Sud sa udajne da vyhrat 100%ne, ale treba mat spolahliveho znalca a samozrejme guraz ist do toho. Firmy instalujuce taketo okna aj kvoli tomuto casto menia nazvy, sidla a stavaju sa tak v pripade reklamacie tazko odhalitelnymi. Je to proste jeden velky bordel a chcelo by to poriadnu medializaciu, aby si ludia davali pozor.
Reklamovat mozes ked mas mokro na dolnej strane skla, ale nie som az taky znalec, cize by sa este bolo dobre opytat odbornika.
Ak vam voda kondenzuje na stene nad oknom, tak je problem vo vetrani a tepelnej vodivosti steny, nie v okne.
//este taky doplnok, z hladiska profilu je v akustickej aj tepelnej oblasti dost zly takyto profil: http://plastove-okna-a-dvere.info/okenn ... -4000.html ktory ma medzi vonkajsou a vnutornou stranou iba jednu velku komoru cez ktoru sa teplo aj zvuk lahko dostanu priamo na vnutornu stranu ramu okna.
Spravny profil je napriklad tento, ktory to ma rozdelene na polovicu: http://plastove-okna-a-dvere.info/okenn ... -6000.html
Ak vam voda kondenzuje na stene nad oknom, tak je problem vo vetrani a tepelnej vodivosti steny, nie v okne.
//este taky doplnok, z hladiska profilu je v akustickej aj tepelnej oblasti dost zly takyto profil: http://plastove-okna-a-dvere.info/okenn ... -4000.html ktory ma medzi vonkajsou a vnutornou stranou iba jednu velku komoru cez ktoru sa teplo aj zvuk lahko dostanu priamo na vnutornu stranu ramu okna.
Spravny profil je napriklad tento, ktory to ma rozdelene na polovicu: http://plastove-okna-a-dvere.info/okenn ... -6000.html