Audi A3 1.6, benzin + LPG

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
miso03
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Audi A3 1.6, benzin + LPG

Príspevok od používateľa miso03 »

Zdravim profici :)
Tento mesiac si dokoncim vodicak a planujem kupu (pre mna) noveho auta. Kedze uz doma jednu Audinu mame (A6 Avant 3.0TDi) a som s nou velmi spokojny, chcel by som tiez auto tejto znacky. Vyuzivane bude hlavne v meste, ale aj na dlhsie trasy. Rozpocet mam obmedzeny na 4000 eur.
Bazary pozeram uz druhy tyzden a celkom sa mi pozdava tato A3ka : http://audi-a3.autobazar.eu/16-ambiente-id1303551.html hlavne teda kvoli tomu ze je prerobena aj na LPG. Ide mi hlavne o spotrebu, ta by sa v meste nemala dostat nad 10l (benzinu), resp 13-14l LPG. Dizel by som velmi nechcel, vzhladom na to, ze moj rozpocet je 4000 a auta tejto znacky maju v tej cenovej kategorii dizle 10-12 rocne, ciste traktory...

Mate niekto skusenosti s autami na LPG? Pripadne ake auto by ste doporucili v tejto cenovej kategorii? (nemca)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vyzera dobre, len mi tam nesedi to, ze je napisany ako prvy majitel a zaroven je auto dovezene. Skus mu zavolat a zistit, kolko km s nim najazdil sucasny majitel, pretoze ak je to len nejaky kseftar, tak auto moze byt dost stocene.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

miso03 > Pri LPG sa ani spotreba nejako nezníži, ide tam hlavne o to, že LPG je ovela lacnejší a tým pádom je aj jazdenie na aute s vyššou spotrebou lacnejšie. LPG sa montuje hlavne do aut s objemnými motormi a vysokou spotrebou (3.0i, 4.2i, 4.8i a pod.), ale do tej 1.6-ky LPG nebolo až také nutné dávať, ale tak je tam. Pri LPG sa zníži výkon, auto nieje také dynamické a ostré, ako na benzíne. Nevýhodou nádrž v kufri. Navyše nevieš aká "seriózna" firma montovala to LPG. Častokrát sú problémy s benzínovými vstrekmi, pretože nespolupracujú s LPG a ani RJ nespolupracuje a môže svietiť kontrolka, že motor vykazuje chybu. K tým Km, ak je majitel kšeftár, tak sa skutočné Km od neho nedozvieš. Jedine, že napojíš na diagnostiku a pozrieš na hodiny. Vela šťastia. :)
miso03
Light Professional
Light Professional

GothaR : kilometre budu urcite stocene, zalezi na tom o kolko. Myslim, ze tym "prvy majitel" myslia to, ze ho len doviezli z Nemecka/Rakuska, to sa ale bojim, ze to bude musiet ist na KO..

Clean_Up : mne je jasne, ze sa spotreba neznizi, preto som aj pisal ze v meste 3l LPG viac, no stale sa to vzhladom na cenu oplati. No, my v autoskole mame v 1,2 Fabii LPG :D Priemerna je tam cca 8,5l a to je jazda v meste clovekom co drzi volant tretikrat :) Je pravda ze tam nie je istota kto a ako to montoval, ale velmi na vyber nemam, resp. co by ste odporucili vy? Hlavne nejake nenapadne auto, nemozem si dovolit davat 70eur mesacne za garaz a rad by som sa aj normalne vyspal, ked auto necham pred domom..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

skutocne pri 1,6 na LPG nieje az taka markantna uspora ako pri motoroch vacsich ... strata vykonu je ako legenda o aztekoch - kedysi to bola pravda -> v rade 10%, s modernejsimi systemami sa to zlepsilo a trebars 5% vykonu dole nemas sancu spoznat ... keby niekto potreboval velky kufor asi by nesiahal po trojkovej olympiade, preto asi rezerva v kufri vadit nebude :-) ... vseobecne odborne namontovanymi systemami od prestiznejsich vyrobcov ako Lovato, alebo BRC nemas co pokazit, su vyvinute presne na potreby motorov na ktore sa potom montuju ... hlavne aby tam nebolo nieco stare este so zmiesavacom a podobnymi vychytavkami - na tom by si nic neusetril a este by ta to sralo ...

... k vyberu auta ... nejdem sa vyjadrovat - je to trojkova olympiada a kazdy vie aky mam na koncern a jeho ceny v bazaroch nazor :-) ... kazdopadne konkretne auto vyzera docela zachovalo ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ak chces pokojne spat, tak sa mozes riadit tymto: http://natankuj.sme.sk/c/4342276/pocet- ... lesol.html
Ak je dovezene, tak na KO musi ist.
Mozno som to tu uz pisal, ale dam znova - ja osobne by som si ojazdene auto kupil iba od cloveka, ktory na nom dlhsie jazdil a staral sa o neho.
Urcite by som nebral nieco, co sem ktosi doviezol len za ucelom zisku. Kdesi tu boli odkazy aj na spravodajstvo markizy, kde dokazali, ze v bazaroch sa kilometre stacaju vo velkom, cize na bazarove kusky si treba dat tiez pozor. Na druhej strane ak je to z bazaru, ktory si auta kontroluje, tak km mozu byt stocene, ale ak je auto v poriadku, tak to nevadi.
A ine tipy? Japonec :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

miso03 - coho sa obavas na KO? Ak ma to auta papiere v pohode a nenajdu nejaky pozmeneny identifikator, tak nie je problem :wink: Osobne si myslim, ze KO by mal spravit predajca este pred tym ako auto preda...

k LPG - ja nie som velky zastanca, ale ak ti ide o prevadzkove naklady, tak mozes o tom rozmyslat.

/// a pripajam sa k nazoru Gothara. Tiez by som sa poobzeral po nejakom japoncovi.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

To je jedno odkial je dovezené, ak nieje prihlásené na SVK špz, čo pravdepodobne nieje, lebo tomu nič v inzeráte nenasvedčuje, tak KO ťa neminie. Bez KO auto na SVK neprihlásiš. Ďalšia nevýhoda je, že auto nepredáva súkromná osoba, ale autobazár, takže pravdepodobnosť, že z ich strany nebude všetko kóšer je ovela väčšia ako pri SO.

Ja si zasa myslím, že A3 má už aj tak maličký kufor do ktorého sa ledva čo zmestí a keď je tam ešte drbnutá nádrž, tak to v podstate nemáš žiadny kufor.

Ak má auto stočené Km, tak to v poriadku nieje aj keď je auto v dobrom stave, lebo zaplatíš zaň tolko ako keby malo 100 000Km, pritom má 200 000Km a tam by už cena bola podstatne nižšia.

Vždy som si myslel, že Golfy sa kradnú viac ako Oktávky, ale zrejme to pravda nieje. :D Kúp si Thaliu.

adameeec > By si sa čudoval. Vela krát som sa s tým už stretol, že auto neprešlo cez KO, alebo prešlo až na 4-tý krát, cez známosti a ešte aj s € do vrecka.
miso03
Light Professional
Light Professional

GothaR: statistika je sice pekna vec, ale osobne skusenosti su osobne skusenosti.. Nie je nicim vynimocnym ked tu zmiznu aj 3 auta za noc. Neviem sice na co by komu bolo 11 rocne auto, ale na ND sa vzdy zide :) S japoncami nemam skusenosti, cize mozem hodnotit iba vzhlad a ten sa mi vobec nepaci, neviem no, ale cakam argumenty o spolahlivosti :D

adameeec: nerad by som zazil tie opletacky a "ochotu" ludi ktori tam pracuju, to sa radsej poobzeram po inom aute

Clean_Up: som si vedomy toho, ze je to male auticko a velky kufor ani nepotrebujem, ak budem chciet preniest nieco vacsie, poziciam si ocovho avanta..
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

clean_up - ak nieco o tom vies, tak sa dopustas trestneho cinu ak vies nieco alebo kryjes niekoho, kto konal protizakonne. A ten dotycny mal podat staznost.

miso03 - japonci ta asi neohuria krasou, ale spolahlivostou asi ano. Predpokladam, ze sa chces vozit na niecom spolahlivom a na niecom s nizkymi prevadzkovymi nakladmi. Ja si vsak myslim, ze ty si uz rozhodnuty a od ludi si chcel asi pocut len to, ze tvoj vyber je super, cize je asi zbytocne nieco riesit. Chod si to auto vyskusat a potom sa rozhodni. Ked ti to auto bude vyhovovat, tak nevidim problem, aby si ho nekupil.
- ku KO - ako som povedal, mal by ju spravit predajca.
miso03
Light Professional
Light Professional

adameeec: Ak to tak vyznelo tak sry, ale nemyslel som to tak. Rozhodnuty som len pre male auto do mesta, na koncerty a podobne. Chcem aby to bol nemec, mal klimatizaciu a vela nezral. Rozmyslal som aj nad Golfom, ale tam sa prave bojim o to, ze by som sa rano zobudil a nemal do coho sadnut..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

miso03 > Ak máš avanta, tak je to fajn, ale som stále toho názoru, že z malého kufra A3 (čo by si v ňom ako tak mohol niečo previezť), tá nádrž z neho robí, takmer nepoužitelný kufor, ale Ok. :)

Skôr by som šiel do GIV, v dnešnej dobe už nejdú, tak na dračku ako napr. GV, ale zlo si svoju cestu nájde pri akomkolvek aute.

adameeec > Protizákonne? Akože, kto mal podať sťažnosť?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Civic, corolla, 323... a ine japonske stroje, kde menis olej, filter, bzdove dosky, sviecky, vzduchovy filter a tankujes... A to Ti neukradnu
Gothar
Moderátor
Moderátor

No Golfa by som nebral ani zadarmo, to uz radsej Fabiu :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Celý koncern máš za jedny boty, akurát Audi má naleštené gule :D
GothaR napísal:Vyzera dobre, len mi tam nesedi to, ze je napisany ako prvy majitel a zaroven je auto dovezene. Skus mu zavolat a zistit, kolko km s nim najazdil sucasny majitel, pretoze ak je to len nejaky kseftar, tak auto moze byt dost stocene.
Auto je po prvom majiteľovi zo zahraničia, na Slovensku nie je ešte prihlásené. KO samozrejme treba, bez toho nedostane značky, to je cca 150€. Kilometre zákonite stočené byť nemusia :)

miso03, tej spotreby by som sa tak nebál, 1.6ka nebude toľko žrať po meste, mne toľko nežerie 2.0, teraz som mal najvyššiu spotrebu odkedy ho mám 10,19L/100km a to bolo -17°C, ráno dlhé zohrievanie na mieste a ešte som sa naháňal a na snehu robil kraviny po večeroch :P Je jasné, že s koncernom nemôžem japonca porovnávať, ale tých 8L/100km by sa dalo v pohode podľa mňa zajazdiť :wink: Čo sa týka KO, ak to auto na pohľad nie je lopata, je vidno, že štítky neboli prevárané či nanovo nitované, KO by si mal prejsť, v dnešnej dobe sa už predajcom nedarí ako kedysi a tak sa snažia dať si pozor, akú lopatu prinesú. Ale bohužiaľ stále sa nájdu špekulanti, ale to so sebou obnáša riziko jazdenky...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Clean_Up napísal:adameeec > Protizákonne? Akože, kto mal podať sťažnosť?
aha, asi som to zle pochopil. Cize ten dotycny az na 4. pokus presiel+dal technikovi uplatok? Ja tomu neverim, sorry. Daj adresu stanice KO, kde sa to stalo. Mozes aj cez spravu... Ale keby nebolo nieco v poriadku s autom, tak neprejde!
miso03
Light Professional
Light Professional

Dalsie auta co by pripadali v uvahu su
Audi A4 1.8i T Sport, 4kolka, skoda toho otrasneho modreho interieru
http://audi-a4.autobazar.eu/18i-t-sport-id1208266.html
Volkswagen Bora 1.6 Highline
http://volkswagen-bora.autobazar.eu/16- ... 36238.html
pripadne nejaky takyto Golf
http://volkswagen-golf.autobazar.eu/16- ... 96527.html
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak ti ide o spotrebu, tak na 1.8T rovno zabudni.

Bora vyzerá byť fajn. Celkovo sú Bory Ok, poznám ludí čo si Bory nevedia vynachváliť, aj keď je to v podstate Golf sedan. Škoda, že nieje vidieť či už je, alebo nieje na SVK značkách.

GIV vyzerá byť tiež fajn, pekný zachovalý interiér, ak má poctivých 113tis. Km, tak by tom tiež nemusela byť zlá kúpa.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

volba srdca - z tychto troch chod do A4, sice podla volantu a saltra bude mat na hrbe kopec km, ale na 1,8T nemozem kriveho slova povedat, este k tomu v quattre ( ktore sa skor ci neskor vysype :D ), spotreba za 9,5 by sa dala, a interier sa mi bohovo zapacil :) za 4 litre je to kraaasa :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

1.8T, Ok, ale ako prvé auto, hmm. Zasa o jednu vec (turbo) navyše čo môže odísť a pri tých +/- 200tis. Km čo má tá A4 si myslí, že to nieje najlepšia volba. Ja zasa tomu interiéru nemôžem prísť nejako na chuť, tá modrá, čierna a k tomu ešte burlwood dýha. Osobne by som uvažoval s týchto troch o tej Bore, ale rozhodnúť sa už musíš sám. :)
Napísať odpoveď