neviem sice ci je to dôlezite ale mam auto Skoda Forman
Autoreproduktory
-
NumBer_One
Star
- Kontaktovať používateľa:
Autoreproduktory
Ahojte:) Planujem kupit nejake autoreproduktory strednej a vyssej kvality. Chcem proste, aby som to v aute "pocul" ale nie zase aby som vysolil 3 000 sk
...som ochotny dat za reproduktory tak 1500 SK. Este ma zaujima, ze aky je rozdiel medzi: dvojpasmove, trojpasmove, a stvorpasmove? Dakujem. Ak ma niekto hoci aj pouzite, tiez mozte davat ponuky.
-
NumBer_One
Star
-
NumBer_One
Star
a co poviete na tieto?
//autoeditácia príspevku ( 19 Jul 2008, 17:30 )
Kód: Vybrať všetko
http://www.mimishop.sk/shop/katalog.php?kategorie=4235do zadu..Kibo napísal:chces ich do prednych dveri? do zadneho plata?...
-
Kibo
Hardcore addict
prosim ta hocico z tohoto, len nie sencor 
blaupunkt za 1590,-
clifford designs za 1490,- toto
jvc za 1690,-
magnat za 1190,- alebo toto odporucam
panasonic za 1590,-
sony za 1690,-
za malo penazi vela muziky
blaupunkt za 1590,-
jvc za 1690,-
panasonic za 1590,-
sony za 1690,-
-
NumBer_One
Star
dikyKibo napísal:prosim ta hocico z tohoto, len nie sencor
blaupunkt za 1590,-
jvc za 1690,-
panasonic za 1590,-
sony za 1690,-
-
NumBer_One
Star
dovolim si ozivit tuto temu aby som nezakladal novu, rovnaku...
takze, mam v plane vymenit tovarenske repraky v peugeotke 307 za dake co "normalne" hraju.
lebo tieto, to jak dedkova tranzistorka...
no a ak vie niekto poradit z vlastnej skusenost, alebo z odporucania, alebo sa rozumie do autohifi, alebo len tak proste vie o niecom good, tak sa podelte a poradte...
dakujem
takze, mam v plane vymenit tovarenske repraky v peugeotke 307 za dake co "normalne" hraju.
lebo tieto, to jak dedkova tranzistorka...
no a ak vie niekto poradit z vlastnej skusenost, alebo z odporucania, alebo sa rozumie do autohifi, alebo len tak proste vie o niecom good, tak sa podelte a poradte...
dakujem
-
Michaelo105
Light Professional
Čaute, chcem oživiť túto tému. Mám v pláne postupne kúpiť nejakú tú reprosústavu do auta a potreboval by som s tým trošku pomôcť.
Do auta mi idú 13 cm repráky (vpredu aj vzadu).
Rozmýšľam nad tým či kupovať zosilovač, alebo nie, a preto sa chcem spýtať aké funkcie má zosik? - či iba aby to hralo hlasnejšie, alebo aj niečo iné?
Ak budem kupovať, tak tento: (viď príloha) (môžem ho kúpiť za 40 ečiek)
Ďalšia vec, čo sa chcem spýtať, či zostava 2+2 repráky sa kvalitatívne (o hlasitosť mi nejde) vyrovná zostave 2 + subáč? lebo radšej by som alternatívu bez subwooferu, a potom že ak by subáč nebol, tak či má zmysel zosik?
Repráky by som chcel poradiť nejaké za cca 100 eur čo hrajú kvalitne. Najlepšie keby bola cena okolo 80, ale ak by sa naskytli nejaké za 120 čo by hrali neporovnateľne lepšie ako tie za 80 tak doplatím.
Budem rád za typi, rady, poznatky.
Do auta mi idú 13 cm repráky (vpredu aj vzadu).
Rozmýšľam nad tým či kupovať zosilovač, alebo nie, a preto sa chcem spýtať aké funkcie má zosik? - či iba aby to hralo hlasnejšie, alebo aj niečo iné?
Ak budem kupovať, tak tento: (viď príloha) (môžem ho kúpiť za 40 ečiek)
Ďalšia vec, čo sa chcem spýtať, či zostava 2+2 repráky sa kvalitatívne (o hlasitosť mi nejde) vyrovná zostave 2 + subáč? lebo radšej by som alternatívu bez subwooferu, a potom že ak by subáč nebol, tak či má zmysel zosik?
Repráky by som chcel poradiť nejaké za cca 100 eur čo hrajú kvalitne. Najlepšie keby bola cena okolo 80, ale ak by sa naskytli nejaké za 120 čo by hrali neporovnateľne lepšie ako tie za 80 tak doplatím.
Budem rád za typi, rady, poznatky.
Michaelo: skúsim to zobrať nejak poporade...
Zosík: potrebuješ ho len v prípade, že by si chcel mať v aute subwoofer... Ale len samotný woofer ťa vyjde tých 100 €, tak neviem, či sa tým vôbec zaoberať. Na druhú stranu, od 13cm repro žiadnu slávu v nízkych tónoch nečakaj... Na normálne počúvanie stačí, ale ak chceš repro na machrovanie, investovať by si musel minimálne raz toľko.
Repro: v prvom rade si zisti, či potrebuješ koaxiálne (membrána výškového je v strede stredobasového repra), alebo komponentné (zvlášť výšky a zvlášť stredobasy - stredobas napr. vo dverách a výšky pri stĺpiku nad palubovkou). Komponentné hrajú trochu lepšie, ale asi si nevyberieš, pretože to závisí od toho, aké máš v aute. Na tieto repro zosík netreba, utiahne ich v pohode aj autorádio.
Za 100 € budeš rád, ak zoženieš 4 komponentné / koaxiálne, takže nie je moc čo špekulovať. Odporúčam Magnat, Alpine, Clarion... Ak chceš ušetriť, odporúčam obetovať pár hodín hľadaniu najlepšej ceny, pretože rozdiely medzi obchodmi sú niekedy fakt zarážajúce. A napríklad stará edícia Magnatov je o 20-40% lacnejšia, než nová (DarkPower) a okrem dizajnu rozdiel nepoznáš...
Zosík: potrebuješ ho len v prípade, že by si chcel mať v aute subwoofer... Ale len samotný woofer ťa vyjde tých 100 €, tak neviem, či sa tým vôbec zaoberať. Na druhú stranu, od 13cm repro žiadnu slávu v nízkych tónoch nečakaj... Na normálne počúvanie stačí, ale ak chceš repro na machrovanie, investovať by si musel minimálne raz toľko.
Repro: v prvom rade si zisti, či potrebuješ koaxiálne (membrána výškového je v strede stredobasového repra), alebo komponentné (zvlášť výšky a zvlášť stredobasy - stredobas napr. vo dverách a výšky pri stĺpiku nad palubovkou). Komponentné hrajú trochu lepšie, ale asi si nevyberieš, pretože to závisí od toho, aké máš v aute. Na tieto repro zosík netreba, utiahne ich v pohode aj autorádio.
Za 100 € budeš rád, ak zoženieš 4 komponentné / koaxiálne, takže nie je moc čo špekulovať. Odporúčam Magnat, Alpine, Clarion... Ak chceš ušetriť, odporúčam obetovať pár hodín hľadaniu najlepšej ceny, pretože rozdiely medzi obchodmi sú niekedy fakt zarážajúce. A napríklad stará edícia Magnatov je o 20-40% lacnejšia, než nová (DarkPower) a okrem dizajnu rozdiel nepoznáš...
-
Ryan Giggs
VIP
To je pravda, ale zase na druhej strane ak tam hodi subwoofer, ten mu prehluši ostatne pasma. Takže je to buď - alebo.whisper napísal: Na druhú stranu, od 13cm repro žiadnu slávu v nízkych tónoch nečakaj...
Ja by som volil tú možnosť bez woofera. Radšej si vychutnať normálnu hudbu s trocha nevýraznými basmi, ako počuť len dunenie, to je tak na bolesť hlavy, hoci väčšine mladých to dnes zjavne stačí.Ryan Giggs napísal:To je pravda, ale zase na druhej strane ak tam hodi subwoofer, ten mu prehluši ostatne pasma. Takže je to buď - alebo.
Momentálne to je mimo jeho finančných možností, sub si môže dokúpiť, až znova našetrí a bude sa mu zdať potrebný...
-
el_chupacabra
Medium Star
lenže dobrý subwoofer dunieť nebude a jeho hlasitosť si môže nastaviť tak, aby zodpovedala hlasitosti reproduktorov v dverách.
Osobne by som do dverí skúsil toto:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91185
alebo 16cm verzia:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91187
Na začiatok z rádia, potom došetriť na nejaký zosilňovač s výkonom 4x50W alebo 4x60W.
Do subwoofera z lacných reproduktorov:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90277
má obrovský magnet (za tú cenu), a teda veľmi dobrú citlivosť, rýchle a presné basy (teda žiadne dunenie). K nemu KVALITNÝ monoblok (musí mať subsonický filter) s výkonom do 250W.
Pri použití so subwooferom reproduktorom v dverách jednoznačne nastaviť highpass aby do nich zbytočne nešli nízké tóny, reproduktory potom viac vydržia.
Osobne by som do dverí skúsil toto:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91185
alebo 16cm verzia:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91187
Na začiatok z rádia, potom došetriť na nejaký zosilňovač s výkonom 4x50W alebo 4x60W.
Do subwoofera z lacných reproduktorov:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90277
má obrovský magnet (za tú cenu), a teda veľmi dobrú citlivosť, rýchle a presné basy (teda žiadne dunenie). K nemu KVALITNÝ monoblok (musí mať subsonický filter) s výkonom do 250W.
Pri použití so subwooferom reproduktorom v dverách jednoznačne nastaviť highpass aby do nich zbytočne nešli nízké tóny, reproduktory potom viac vydržia.
-
Michaelo105
Light Professional
Chlapci, asi som to zle napísal.
Ja nechcem za 100 ečiek repráky, zosik, sobáč, ale mám približný rozpočet na predné repráky 100 eur - ale aj lacnejšie môže byť.
Mne ide hlavne o to, že čo bude hrať lepšie:
a) predné repro 13 cm + subáč vzadu + zosik (ak zosik, tak ten čo je na obrázku)
( cca sumy 60 + 80 + 35)
b) predné repro 13 cm + zadné buď origo 13 cm, alebo nejaké ovály
( cca sumy 80+80)
Mám cenovú predstavu cca 200 ečiek - čim menej tým lepšie možno 150 by bolo ideálne.
A najdôležitejšia vec je tá, že ja nechcem vyhrávať pre celú ulicu, ale pre seba a to čo najkvalitnejšie!
el_chupacabra : Počul si ich hrať v reále? Mne síce nejde o značku, ale sa mi zdajú trošku lacné....
Ešte som zabudol povedať, že som počul od Sony explode sériu, JVC a Kenwoodu tie nižšie modely čo sa pohybovali za cca 30 ečiek pár a bola to katastrofa.
Ja nechcem za 100 ečiek repráky, zosik, sobáč, ale mám približný rozpočet na predné repráky 100 eur - ale aj lacnejšie môže byť.
Mne ide hlavne o to, že čo bude hrať lepšie:
a) predné repro 13 cm + subáč vzadu + zosik (ak zosik, tak ten čo je na obrázku)
( cca sumy 60 + 80 + 35)
b) predné repro 13 cm + zadné buď origo 13 cm, alebo nejaké ovály
( cca sumy 80+80)
Mám cenovú predstavu cca 200 ečiek - čim menej tým lepšie možno 150 by bolo ideálne.
A najdôležitejšia vec je tá, že ja nechcem vyhrávať pre celú ulicu, ale pre seba a to čo najkvalitnejšie!
el_chupacabra : Počul si ich hrať v reále? Mne síce nejde o značku, ale sa mi zdajú trošku lacné....
Ešte som zabudol povedať, že som počul od Sony explode sériu, JVC a Kenwoodu tie nižšie modely čo sa pohybovali za cca 30 ečiek pár a bola to katastrofa.
http://www.soundcar.sk/reproduktory/rep ... set-9.html
ked vyhravať lacno a kvalitne tak jedine ti pomože si toto mám ich v aute ale ešte mám sub ale hra to aj bez toho výborne
ale čo za tú cenu je to priam sila
ved čo dnes dostaneš na 120 eur - ak - 2x výškač 2x 10cm reprák a 2x16,5 bass
+ výhybky 2 kusy a komplet kabelaž na to ?? ja ti poviem jednu vec je to zadarmo (viem že sú aj lepšie repro ano GROUNDZERO ale ja nepotrebujem až také drahe repro)
ked vyhravať lacno a kvalitne tak jedine ti pomože si toto mám ich v aute ale ešte mám sub ale hra to aj bez toho výborne
ale čo za tú cenu je to priam sila
ved čo dnes dostaneš na 120 eur - ak - 2x výškač 2x 10cm reprák a 2x16,5 bass
+ výhybky 2 kusy a komplet kabelaž na to ?? ja ti poviem jednu vec je to zadarmo (viem že sú aj lepšie repro ano GROUNDZERO ale ja nepotrebujem až také drahe repro)
-
Michaelo105
Light Professional
-
Ryan Giggs
VIP
Ale dobry subač aj niečo stoji. A nie je to 5 korun.el_chupacabra napísal:lenže dobrý subwoofer dunieť nebude a jeho hlasitosť si môže nastaviť tak, aby zodpovedala