Aký TV zvoliť k domácemu multimediálnemu centru?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na ten tv pozor, nema DVB-T ani DVB-C tuner. Tie ma až model s H na konci. Ak tieto tunery nepotrebuješ, tak ti to môže byť jedno, iba ťa upozorňujem.
Philipsy su jedny z naj LCD, ale 3-kove modely nie su veľmi vydarene. Ak Philips tak model 5604H. Ten je veľmi dobry. Nenapisal si však cenovy strop, takže ťažko niečo radiť.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

pravdepodobne to nepotrebujem kedže ani neviem čo to je :lol:
eventualne treba iba vga vstup, scarty, hdmička, kompozit... alles

strop tak 530€...

Inak, obraz sa mi zdal taký nejaký sekaný... Ale možno to bolo vidieť hlavne preto, lebo hned vedľa boli lcd (nie plazmy) za 1500€.
ale v tejto cenovej hladine si asi moc nenavyberám :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

DVB-C - tuner na prijem digitalnej kablovky, DVB-T tuner na prijem digitalneho vysielania vzduchom (klasicka antena).

550? V tom pripade sa obavam, že nič lepšie ako ten Samsung 40B550 nekupiš.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

tie dvb-t a dvb-c sa na aký účel využívajú? budúsa v budúcnosti využívať viac/masovejšie? pretože čo viem, tak dnešné digitalne televizie sa pripajaju pomocou bud scartu alebo koaxialu priamo do antenoveho vstupu... prepáč za fakt debilné otázky, ale fakt toto je premna španielska dedina :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie tunery sa už daju využiť. DVB-T je prijem kanalov vzduchom (iba slovenske programy). Je to to iste ako bolo predtym, prijem na obyčajnu antenu, ibaže vtedy to bolo analogove, teraz je digitalne. Na prijem digitalnej kablovky dostaneš od operatora set-top-box s kartou. Ak maš v tv DVB-C tuner, tento stb nepotrebuješ, kabel a kartu pichneš priamo do tv (zaleži od konkretneho operatora, či toto umožňuje).
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Hmm, ten samsung 40B550 nevyzerá zle... niečo v podobnej cene so 42" by si čo zobral? totiž budem nato kukať z 3.5m, a aj keď je v tych uhlopriečkach maly rozdiel, ale predsa je (a obavam sa že na browsovanie aj ta 42 bude mala :( )... teraz som narychlo nadabil na lg 42LF2510. čo povieš?
Ale isto radšej uprednostnim dobrú 40 než zlu 42 :)

Kurnik, to je čista alchymia s tymito telkami... :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Problem je, (ako som už pisal) že tato cena je za 40" malo. Preto nečakaj nejaky extra kvalitny obraz (pri sledovani TV). Je to tak akurat na hrane. Tv v tejto uhlopriečke s kvalitnym obrazom začinaju na urovni cca 700€. Preto je aj vyber obmedzeny viacmenej len na LG a Samsung (Philips, Sony či Sharp su obrazovo inde ako LG či Samsung), ale tomu odpoveda aj cena a prakticky ostavaju na vyber len 2-3 modely.
To LG je starši model, volil by som so sučasnych (42LH3000).
Takže buď Samsung B550 (B530), LG 42LH3000. Ina relevantna možnosť podľa mňa nie je, jedine ak by si siahol hlbšie do vrecka.
Napísať odpoveď