taktovanie Q6600 2.40ghz
taktovanie Q6600 2.40ghz
ahojte mam zak. dosku P5E ramky mam 2x1GB DDR2 800Mhz
chcel by som zvysit na 3000 ghz..ako by som to vedel spravit? dakujem za radu
Co by nie. Kludne aj 4GHz ked ma na to chladic.tomasmate napísal:Na 3000 GHz to nezdvihnes asi nijak.
Teraz k teme. Taktuje sa v biose, ale ak si to v zivote nerobil a ani nemas paru co je na co, tak sa do toho radsej nepustaj. Precitaj si nejake clanky, je ich na internete dost
zakladom taktovania je pouzivat zdravy rozum a neist na to zbrklo. Necakaj, ze ti niekto teraz napise presny postup HOW TO, nakolko je v hre prilis vela premennych, vratane chladenia cpu/chipsetu, napatia, stability systemu... Takto v rychlosti ma napada nastavit FSB z 266MHz na 333MHz, delicku pamati na 1.2 (400:333 - plati v tvojom pripade, kedy pouzivas DDR2 800MHz. U gigabyte mi pri DDR2 pamatiach ukazuje delicku ako hodnotu 2.4, ako je to u ASUSu, netusim) - v pripade, ze default mas 2.4GHz, a ma to nasobic 9x, tak by si sa tymto krokom dostal jednym skokom na 3GHz. Co je ovsem vyrazny skok, ktory si moze vyzadovat upravu napatia a chladenia.
Stale vsak plati - ak to nie je nevyhnutne (a to teda urcite nie je) a navyse sa tomu nerozumies, ruky od toho prec. Lepsi vykonny fungujuci pocitac, ako este vykonnejsi nefunkcny.
Stale vsak plati - ak to nie je nevyhnutne (a to teda urcite nie je) a navyse sa tomu nerozumies, ruky od toho prec. Lepsi vykonny fungujuci pocitac, ako este vykonnejsi nefunkcny.
tomasmate napísal:Na 3000 GHz to nezdvihnes asi nijak.
som sa normalne ze zasmialdekarbon napísal:![]()
![]()
haha to si mu dobre odpovedal..3000 ghz by neuchladil chlapec ani cisternou tekuteho dusiku
a ten procesor by musel napajat asi priamo z elektrarne
keď už tak 3 ghz
akože nechcem sa do toho pliesť ale tomasmate to napísal spravne pretože to davids5 chcel z 800Mhz dať na 3000Ghzdavids5 napísal:ahojte mam zak. dosku P5E ramky mam 2x1GB DDR2 800hz
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Kašli na taktovanie.. V prvom rade si pozri jednotky.. Mhz a Ghz nieje to istédavids5 napísal:preco by sa nedalo?
KoCi a možno len počul niečo o taktovaní a chce zo svojho CPU viac.. Pritom nevie ani rozdiel medzi Mhz a Ghz