ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bindo011 »

Famine napísal:prečo všetci hania tú rastlinu keď ona je nevinná a a všetko zle môžu ľudia,... to naše slovenské konope má minimálne množstvo THC a to by nám mohlo vo veľa veciach pomôcť,... napríklad prvá kniha vôbec - Biblia bola vytlačená na konopnom papieri,... v niektorých krajinách je zakazané pestovať aj mak kvôli drogistom,...
technické konope na slovensku pestovať môžeš...potrebuješ len na to povolenie a udať účel za akým ho ideš pestovať, a potom v priebehu rastu prídu taký típci, čo si vezmú jeho vzorku aby potvrdili, že naozaj pestuješ technické konope na technické účely... :wink: ...ten zákon v ČR sa vzťahuje na marihuanu, ktorú húliš...má vyšší obsah THC...a tá je na SVK nerešpektovaná a potlačovaná...
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

kali520 napísal:zvonenie33 a co povies napr na toto http://beo.sk/spolocnost/1048-tema-dekr ... -na-vyslni

zaujimaju ma skorej autorove riesenia co ponuka a nie nazori ake ma.
Ved on nenavrhuje nic nove. Ako sry, ale cesta tvrdsej prohibicie nikam nevedie a kto to nevidi je bud slepy alebo to vidiet nechce.V podobnej teme som sa uz o tom rozpisoval podrobnejsie, v skratke staci sa pozriet kam viedla americka vojna proti drogam a holandsky model. To ze dostanes podmienku len ked bonznes dilera je zase kratkozrake. Vobec to neriesi dovod preco tito dileri vznikaju. Je to preto ze drogy su vyhodny biznis, a stat proti nemu bojuje bez toho aby sa ho snazil pochopit.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

sorry toto je na mňa moc ... akože nebude trestný čin ? kto to má u seba asi to nemá na to aby sa na to chudáčik pozeral. Potom legalizujme aj bodnutie nožom, ktorý nebude mať čepel väčšiu ako 10 cm, nosenie zakázaných znakov, ktoré nebudú mať väčší rozmer ako 5x5cm a podobné nezmyselnosti. Kto toto schváli viac ho voliť nebudem ! ! ! Je to rovnaký trestný čin ako všetko ostatné. Možno by som zmenšil trestnú sadzbu ale určite nezrušil.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

COTHW napísal:sorry toto je na mňa moc ... akože nebude trestný čin ? kto to má u seba asi to nemá na to aby sa na to chudáčik pozeral. Potom legalizujme aj bodnutie nožom, ktorý nebude mať čepel väčšiu ako 10 cm, nosenie zakázaných znakov, ktoré nebudú mať väčší rozmer ako 5x5cm a podobné nezmyselnosti. Kto toto schváli viac ho voliť nebudem ! ! ! Je to rovnaký trestný čin ako všetko ostatné. Možno by som zmenšil trestnú sadzbu ale určite nezrušil.
Lebo marihuana zabíja, že ? :)
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

uplink napísal:Ja osobne som proti marihuane. Mnohí známi ktorí mali talenty sa prehúlili a vznikli z nich "vysmejkaní", vypatlaní tuctoví ľudia bez ideálov, cielov a vyšších hodnôt. Dlhodobé užívanie marihuany z Vás robí dementov! Nie je to vedecky dokázané, ale život to už mnohokrát dokázal...
súhlas
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja osobne som proti marihuane. Mnohí známi ktorí mali talenty sa prehúlili a vznikli z nich "vysmejkaní", vypatlaní tuctoví ľudia bez ideálov, cielov a vyšších hodnôt. Dlhodobé užívanie marihuany z Vás robí dementov! Nie je to vedecky dokázané, ale život to už mnohokrát dokázal...
Takisto dlhodobé užívanie alkoholu robí z ľudí dementov, navyše, z oveľa horšími následkami ako smrť, rozvraty v rodinách, atď.

Nechcem si zastávať marihuanu, ale keď sa pozriem do reálneho sveta a na mojich známych, tak zistím, že : Poznám jedného človeka, ktorého mariška vypatlala. Poznám 2 ľudí, ktorí sú od nej viac-menej závislí a húlia ju už dlho, ale zatiaľ sa to na nich nijako negatívne neprejavuje. No a na koniec poznám veľa ľudí, ktorí si zahúlia fakt len raz za čas a tiež to na nich nemá (samozrejme) žiadne negatívne účinky. Ja som za dekriminalizáciu, aby práve takýto človek nedoplatil na tvrdý zákon, ktorý by mu mohol skomplikovať či pokaziť život.

Sám marihuanu nefajčím a ani som ju nikdy v živote nevyskúšal. Ani sa nechystám. :)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Som rad, ze aspon Ceska republika sa pohla spravnym smerom a su tam ludia, ktori myslia trosku aj na ludi
An00bis
Novice
Novice

marihuana

Príspevok od používateľa An00bis »

Já si myslím, že to je nesmysl. Jenom to ulehčí práci dealerům, kterých už takhle je hodně, ale na celkovou problematiku to asi moc velký vliv mít nebude.
Aby se tu ale potom nenašlo víc podobných týpků jako je tenhle :)
http://www.loupak.cz/video/auto-moto/29 ... ef=An00bis
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Takisto dlhodobé užívanie alkoholu robí z ľudí dementov, navyše, z oveľa horšími následkami ako smrť, rozvraty v rodinách, atď.
Zaujimal by ma aky je rozdiel v pomere konzumentov alkoholu a marihuany. Myslim si ze alkohol zvitazi na plnej ciare, preto toto tvrdenie nema ziadne opodstatnenie, okrem ineho.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Zaujimal by ma aky je rozdiel v pomere konzumentov alkoholu a marihuany. Myslim si ze alkohol zvitazi na plnej ciare, preto toto tvrdenie nema ziadne opodstatnenie, okrem ineho.
Jasné, alkohol je legálny, dostupný, spoločensky tolerovaný, atď.

Ale faktom zostáva, že po marihuane nie je človek agresívny, ani marihuana ešte nikoho nezabila, atď, čo sa o alkohole povedať nedá.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jasne, vravi sa, ze este sa nenasla lekarska sprava, kde by sa pisalo ze cisto marihuana zapricinila smrt cloveka, ked pri napr. cigaretach sa to povedat neda kedze tych sprav je nieco cez milion rocne.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Racius napísal:Lebo marihuana zabíja, že ? :)
Zabíjať nezabíja ale za pár rokov pravidelného užívania budeš mať IQ ako násada od lopaty. Navyše moc veľká časť odštartuje s marihuanou a skončí pri heroíne a podobne.

Ja nesúhlasím ani s alkoholom, ale tak čo už. Je to o nestratení kontroly nad sebou a táto rovnováha je veľmi krehká.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zabíjať nezabíja ale za pár rokov pravidelného užívania budeš mať IQ ako násada od lopaty.
Ziadny vyskum to nikdy nepotvrdil, ci?
hughito
Redeemer
Redeemer

COTHW napísal:Zabíjať nezabíja ale za pár rokov pravidelného užívania budeš mať IQ ako násada od lopaty. Navyše moc veľká časť odštartuje s marihuanou a skončí pri heroíne a podobne.

Ja nesúhlasím ani s alkoholom, ale tak čo už. Je to o nestratení kontroly nad sebou a táto rovnováha je veľmi krehká.
Otázne je, čo je to to pravidelné užívanie, lebo pravidelné užívanie môže byť aj raz rok.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

COTHW napísal:Zabíjať nezabíja ale za pár rokov pravidelného užívania budeš mať IQ ako násada od lopaty. Navyše moc veľká časť odštartuje s marihuanou a skončí pri heroíne a podobne.

Poznám veľa prípadov, keď za pár rokov užívania alkoholu sa z ľudí stali taktiež dementi.

Poznám aj veľa huličov marihuany, ale ešte ani jeden z nich za niekoľko rokov nesiahol po tvrdej droge typu heroín, dokonca ani pervitín.

Každý nech si chlasce, fajčí a fetuje čo chce, ja sa do nikoho nestarám.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Netreba sa bavit ani tak o skodlivosti. Aj nadmerne pitie kavy sposobuje zle vstrebavanie mineralnych latok do organizmu z coho samozrejme sa odvija cela skala roznych ochoreni. Ako sa ludovo hovori "v setkeho moc skodi" a je to tak so vsetkym (aj nadmerne uzivanie vitaminov a pod.). Skor si treba polozit otazku slobody volby a myslenia. Ak by ste sa narodili v spolocnosti, kde by bola marihuana brana podobne ako cigarety, pravdepodobne by ste sa zasmiali nad debatou, ktoru prave citate. V konecnom dosledku ide o nieco viac ako o zlegalizovanie marihuany. Ide o slobotu a moznost uzivat too co priroda sama vytvorila. Na aku slobodu sa to hrame ak si zakazujeme taketo veci? V konecnom dosledku tu nejde o dobro ludu ale o zisky z toho vyplyvajuce.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Takto to poviem ... ja pijem raz ročne na moje narodeniny a drogy už absolútne nie. Takže pre mňa za mňa zrušme aj alkohol ja si pripijem aj džúsom. :D:D:D

Druhou vecou je, že drogy a alkohol tu budú zrejme navždy. Tak to na to myslite blbci, keď sa budete liečiť v dákom ústave z mojich daní vy SOCKY. Zatiaľ študujem výšku, takže mi to je fuk ale aj na robotu raz príde :!:
north
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa north »

myslim ze je vedecky dokazane ze pravidelne uzivanie marihuany sposobuje rakovinu semennikov
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hughito => prave preto si myslim, ze by mali byt dovolene. Pochop, ze to nie je otazka zakazov. V prvom rade je to obmedzovanie slobody. Ak ti niekto zakaze uzivanie marihuany prip. kokainu a hrozi ti trestom, nieco nie je v poriadku. Je toto sloboda? V prvom rade si treba uvedomit, ze ak niekto chce uzivat drogy tak ich uzivat bude napriek ich ilegalite.
Davaju sa hrozne peniaze a energia do vysetrovania a odhalovania drog. Ak sa nad tym zamyslis zistis, ze si v slepej ulicke a v nekonecnom kruhu. Ak chces skutocne pomoct spolocnosti musis sa snazit spolocnost viest od utleho veku spravnym smerom. Musis ludi informovat o skutocnej skodlivosti alebo neskodlivosti drog. Cim lepsie tuto teoriu informovanosti a vzdelania spolocnosti od utleho veku budes aplikovat, tym lepsie bude spolocnost vediet s cim ma docinenia a rozhodne sa podla svojho presvedcenia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Snacker : Dobre, tak ale ty mi chceš povedať, že keby sme drogy legalizovali, že by sa nebodaj začali menej užívať ?
Práve že, bol by k nim ľahký prístup a vyskúšali by to aj tí, ktorí sa pred tým báli trestu. Niektoré silnejšie drogy sú návykové hneď po prvých použitiach.

Tvojou logikou by sme dospeli k tomu, že ak niekto má potrebuje niekoho zavraždiť a nemôže, lebo je to dnes proste zakázané, tak je niečo zlé.

Povedz mi, aký úžitok komu kedy priniesli drogy (všeobecne). Nikomu, žiadny (ak nerátame zopár užívateľov zelenej, ktorí tvrdia, že im to pomáha a pod.). Len samé zlo, čisté zlo a ešte viac zlo. Zničené životy, rozvrátené rodiny, smrť.
Prečo by takéto veci nemali byť pod zákonom (hlavne tvrdé drogy) ?

Ešte by som spravil kompromis, ak by napríklad niekoho chytili s drogou a preukázateľne by ju mal len na vlastnú potrebu, nemusel by byť trest hneď nejaký horibilný. To nemá zmysel.
Ale po rôznych varičoch, díleroch a sprostredkovateľoch drôg by som išiel tvrdo a dával tresty, kľudne aj doživotie. Všetkým.
Napísať odpoveď