//autoeditácia príspevku ( 05 Jan 2010, 13:37 )
Tak jeste bych to upresnil:
Kdyz prijdu na stranku ve 12:00 a treba v 18:00 tak v tech 18:00 bude pozadi vypadat jinak nez v tech 12:00. Doufam ze si rozumime
ak ale prídeš o 12:00 a stránku zavreš, a znova otvoríš o 18:00 tak bude pohyb zase od začiatku, lebo si nemáš ako pamätať kde to o 12:00 skončilo a dorátať rozdiel (pokiaľ teda používaš iba js)
Tak si zisti čas v JS a uprav si ten skript nech každú hodinu bude to pozadie iné.
Asi to chceš tak, že bude vychádzať a zapadať slnko? Tak to sprav tak, že si zistíš hodinu a potom (cez podmienku) každú hodinu zmeníš pozadie.
No prave jeden borec to mel udelane tak jak se psal, zjistil sem akorat ze to bylo resene pres nejaky CRON .. vubec nevim o co se jedna ..nejsem programator Takze v tom pripade to nepujde udelat asi pres ten js nebo jquery.
cron je služba na serveri, ktorá v stanovenom časovom intervali spúšťa nejaký skript. To je ale to čo som písal, že cez čistý js (ktorý je klient-side jazykom) to nespravíš
audiotrack napísal:cron je služba na serveri, ktorá v stanovenom časovom intervali spúšťa nejaký skript. To je ale to čo som písal, že cez čistý js (ktorý je klient-side jazykom) to nespravíš
¨
Mohl by si mi to trosku vic popsat?? Jak tu sluzbu rozchodit popr. jaky script se na to da pouzit..??
Audiotrack ti už napísal, že je to služba na serveri. Žiadny skript ani nič podobné ti na to nepomôže. Buď ho máš alebo nie. Keď máš free host na ic.cz tak a boku si nájdi cron. Nastavíš kedy sa má daný súbor spustiť a máš.
Ale raz som videl jeden online cron. Fungoval tak, že si mu vložil odkaz na tvoj php súbor a skript sa ti každú hodinu spustil. Skús pohladať a určite nájdeš.