Kvalitna mys k notebooku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Filipito
Darca
Darca

Kvalitna mys k notebooku

Príspevok od používateľa Filipito »

Takze ako som uz spominal budem istym majitelom macbooku , a jasne ze potrebujem mys. Kedze na periferne zariadenia si fakt potrpim tak by to mala byt kvalitna mys :)
Favorit: http://pc.sk/modules.php?name=article&w ... 554903&p=1

ak poznate neaku inu kvalitnu NB mys tak poradte :)
cena max 80 eur
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

gratulujem :wink:

preco notebookovu mys? predpokladam, ze na cestach ti bude stacit trackpad a doma by som bral normalnu, teda ja som si na trackpad zvykol, ze mys mi vadi, jedine ak robis seriozne :) alebo drtis nejaku game..
Filipito
Darca
Darca

sa bojim ze chytim nervu pri tom trckpade, aspon pri tych hpckarskych som chytal ke to nereagovalo podla mna :) .
a takato bezkablova mys , myslim si ze je dobrou volbou, pridem do skoly , vylozim si macbook a k nemu mysku, urcite to je pohodlnejsie aspon premna :) , v autobuse alebo ako si pisal na cestach, tak tam budem musiet vyuzivat trackpad :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hm, to som som hovoril aj ja, ale nerobim to, trackpad je iny ako u hp alebo tych znaciek ved uvidis, mozno zvyknes mozno nie, s gestami dokazes viac nez s mysou :)
Filipito
Darca
Darca

ok tak asi ho najprv vyskusam a potom zvazim kupu mysi, a este aky soft je potrebny? aby som to hned zakupil spolu s macbookom .
ja som zvazoval iWork a Parallels Desktop , je este nieco potrebne ?
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Naco kupovat iWork ked je na nete zadarmo k stiahnutiu OpenOffice alebo NeoOffice aj ked je pravda ze ak si narocny "Officak" tak budes mat stale spusteny Paralells a windowsackt Office... Aplikacie kupuj az vtedy ked ich budes potrebovat... je to otazka 5 minut.

Mysku si vyber aku chces ty a hlavne aka ti padne do ruky kazdemu moze padnut ina mys... Ja mam doma MX518 na cesty mam nieco bezdratove od Logitechu a v 80% aj tak pouzivam trackpad ;)

Co si mozes kupit uz teraz je externa klavesnica (bezdrotova)

dodo
Filipito
Darca
Darca

tak ano nad tym som rozmyslal , doma mame office 2007, tak asi si kupim len ten parallels a tam budem mat office a graficke programy do skoly , kedze skola bude prvotne vyuzitie toho nb

//GothaR: to hovori pred rodicmi kazdy :hehe:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

iwork by som najprv trial odskusal, ja som si zvykol najviac na microsoft office 2008 pre mac, iwork je super vec tiez, ale nezvykol som si nan, iba ked som potreboval robit plagaty, vizitky...

parallels je tiez relativne, pretoze to je ok akurat na office, ked chces hrat musis mat win cez bootcamp, cize pri starte pustis win a nie osx... a bootcamp mas v systeme zadarmo,
velmi zalezi, co potrebujes robit, ked word tak je to ok aj bez windowsu, excel tazsie, ale poznam ludi co si zvykli iba na exceli v meku...

//office som nekupoval, stiahol som :) sak to je drahe, hoho

- dodo : klavesnicu uvazujem aj ja ale to potom aj mys bezdrotovu k nej :) ja mam mighty mouse...
Filipito
Darca
Darca

Gothar na tomto sa fakt kvalitne zahram
http://store.apple.com/us/browse/home/s ... TAyNTQzMzg
:wink:

Tomasko: snazim sa nebyt pirat a office dostal otec od niekoho ako darcek :) , no od officu ocakavam hlavne rovnice, zlomky a hlavne grafy , iwork to neobsahuje ?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

k myske - zobral by som Logitech Marathon Mouse - momentalne mam VX Revolution, no ked pojde do vecnych lovist zoberem tamtu - ma mensi prijimac, skoro rovnaky tvar a baterka ma udajne vydrzat 36 mesiacov...

k macbooku - stylova somarina...a este k tomu draha
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Macbook je drahý ? Kupil som ho za 830 evri.

Tiež som myslel že budem potrebovať myšku ale ten touchpad je super. Pri HP a Asuse čo som mal tak to bol koniec kym som sa niekam dostal tak už som tam ani nepotreboval isť. Touchpad má super skratky.

Jeden prst normalne hýbanie kurzorom,
Dva prsty scrollovanie
Tri prsty hore dole - maš page down page up alebo ako to proste presnoci na spodok
Tri prsty doprava dolava - na FF je to dozadu dopredu
Štyri prsty hore minimalizovanie všetkeho a zobrazenie plochy
Štyri prsty dole zobrazenie všetkych spustených okien
Štyri prsty doprava a doľava zobrazí spustené app a možes si vybrať ktoru otvoríš

Keď si na toto zvykneš práca je veľmi rýchla a nad myškou nebudeš rozmýšlat.

Inak gratulujem k Macbooku ja svoju kúpu neľutujem.
Baterka 6 hodín keď som non-stop na wifi - taký notebook som ešte nevidel ani za 2000evri čo bol
Vôbec ho nepočuť nechapem ako je to možné ale je to tak
Žiadne pukanie plastov - hovorím o novom unibody
Žiadne prehrievanie - nasáva cez klávesnicu a nie odspodu takže ho mám na kolenách a žiadny problém

Videl som už asi 30 rôznych notebookov z každej možnej značky v každej cenovej kategorii no žiadny sa na macbook nechytá. A to nehovorím do dizajne :)

// ešte dodam že o jeden dva roky nebudem mať problém predať ho za 600 evri takže rozumná investícia čo sa o PC a notebookoch povedať nedá
Filipito
Darca
Darca

Maki: a to je vyhoda tej razerky ze ziadny prijimac nepotrebuje tj nezabera zbytocne usb slot :wink:
jukel: dik za tipy
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

filipito: sak ako razerky su super, ja len subjektivne radim logitech, lebo ma este nesklamali a ovela lepsie mi sedia v ruke... keby ta orochi mala trosku lepsiu ergonomiu pre pravaka, tak nom nom nom :P
Filipito
Darca
Darca

a potom by lavaci pi**vali ze nanich sa nemysli :D
Napísať odpoveď