vista ikonky
vista ikonky
zdar mam vistu a vzdy ked otvorim nejaky priecinok tak su tie ikonky zobrazene do zoznamu ked viete co myslim...no ked to zmenit napr na velke ikonky tak tie ikonky su velke iba v tom priecinku a nie vo vsetkych ako by som si to predstavoval viete mi niekto s tymto pomoct ?dakujem
S týmto mám aj ja problémy. Myslím, že v tej Viste majú bug.
V priečinku je síce možnosť Nástroje>Zobrazenie>Použiť pre priečinky. Ale to je len dočasné, nové adresáre sa nastavia všelijako zase.
A na toto, čo sa pýtaš, je vo Viste v priečinku Nástroje>Zobrazenie>Pamätať si nastavenia zobrazenia jednotlivých priečinkov. Ale problém je, že to nič nerobí, keď to nemám zaškrtnuté. Logicky by si to nemalo pamätať nastavenia, ale pamätá.
Tak ak niekto vie, nech nám poradí. Zaujímalo by ma, či sa to niekde dá vôbec nastaviť, že aby všetky priečinky mi zobrazovalo ako "Všetky položky". A nie ako "Obrázky a videá", "Podrobnosti o hudbe".
//autoeditácia príspevku ( 05 Jan 2010, 20:46 )
Našiel som, ako si nastaviť jeden druh zobrazovania priečinkov u všetkých a nebude sa to potom meniť.
1. Spustíš regedit.exe
Vymažeš priečinky (to sú nastavenia Zobrazenia jednotlivých priečinkov):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
Nastavíš / vytvoríš:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell
DWORD "BagMRU Size" s hodnotou 1
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell
Tým obmedzíš pamäť na nastavenia jednotlivých priečinkov.
Nastav ešte toto:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell
"FolderType"="NotSpecified"
2. Vojdi do adresára harddisku C:
3. Nastav si v tom C: Zobrazenie, aké chceš, či už Ikony, Zoznam, Podrobnosti.
Keď si chcel všade Zoznam, daj Zoznam.
3. Potom daj Nástroje>Zobrazenie>Použiť pre priečinky
Všetky priečinky budeš mať ako Zoznam. A aj keď to potom zo Zoznamu zmeníš na iné, nezapamätá sa to.
Ja som si to takto dal, ľúbí sa mi to tak.
V priečinku je síce možnosť Nástroje>Zobrazenie>Použiť pre priečinky. Ale to je len dočasné, nové adresáre sa nastavia všelijako zase.
A na toto, čo sa pýtaš, je vo Viste v priečinku Nástroje>Zobrazenie>Pamätať si nastavenia zobrazenia jednotlivých priečinkov. Ale problém je, že to nič nerobí, keď to nemám zaškrtnuté. Logicky by si to nemalo pamätať nastavenia, ale pamätá.
Tak ak niekto vie, nech nám poradí. Zaujímalo by ma, či sa to niekde dá vôbec nastaviť, že aby všetky priečinky mi zobrazovalo ako "Všetky položky". A nie ako "Obrázky a videá", "Podrobnosti o hudbe".
//autoeditácia príspevku ( 05 Jan 2010, 20:46 )
Našiel som, ako si nastaviť jeden druh zobrazovania priečinkov u všetkých a nebude sa to potom meniť.
1. Spustíš regedit.exe
Vymažeš priečinky (to sú nastavenia Zobrazenia jednotlivých priečinkov):
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
Nastavíš / vytvoríš:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell
Tým obmedzíš pamäť na nastavenia jednotlivých priečinkov.
Nastav ešte toto:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell
"FolderType"="NotSpecified"
2. Vojdi do adresára harddisku C:
3. Nastav si v tom C: Zobrazenie, aké chceš, či už Ikony, Zoznam, Podrobnosti.
Keď si chcel všade Zoznam, daj Zoznam.
3. Potom daj Nástroje>Zobrazenie>Použiť pre priečinky
Všetky priečinky budeš mať ako Zoznam. A aj keď to potom zo Zoznamu zmeníš na iné, nezapamätá sa to.
Ja som si to takto dal, ľúbí sa mi to tak.