To je pravda..... a práve preto som o subáči rozmýšľal jedine už o nejako používanom....(ak v aute vôbec bude)Ryan Giggs napísal:Ale dobry subač aj niečo stoji. A nie je to 5 korun.
Autoreproduktory
-
Michaelo105
Light Professional
Matej18: http://www.soundcar.sk/reproduktory/rep ... set-9.html
Trapas, 85db citlivost? Jasne, ze potom na vybudenie takychto repro potrebujes zosik... Pre objasnenie: kazde 3db znamenaju dvojnasobok v hlasitosti pri rovnakom vykone. Kvalitne repro zacinaju na cca 89db... Pre subwoofre je tato hodnota nizsia (velka membrana), pre tvoje repro pozeraj aspon 87, ideal 89 a viac.
Magnaty PowerPlus maju 90 alebo 91db, co znamena, ze budu hrat pri rovnako nastavenej hlasitosti na radiu 4x hlasnejsie, ako tie, co ti odporucil tuna kolega. Cize ziadny zosik ti netreba a usetris tak bubaky. Nehovoriac o tom, ze Magnaty su kvalitnejsie a maju sirsie prenasane pasmo (zahraju viac basov ako hentie)...
el_chupacabra: Zosik 4x 50W ?? Ved (skoro) to iste mu da aj radio, co by tym ziskal? Teda okrem vyhodenych penazi za "aktivnu vyhybku" asi nic...
Ked pridem domov, poslem ti zostavu, co som robil pre kamosa. Za cca 100 euro mas predne 13cm aj zadne koaxialy vo vybornej kvalite... Nevravim, ze som majster sveta do audia, ale niektori fakt nevedia, o com pisu (tym nechcem nikoho urazit, je to len moj nazor, su tu aj ludia, ktori o tom vedia 10x viac, nez ja). Ja ti rad poradim, ci sa tym budes riadit, to je na tebe... A niekto tu spomenul Sony, to neber ani zadarmo.
Trapas, 85db citlivost? Jasne, ze potom na vybudenie takychto repro potrebujes zosik... Pre objasnenie: kazde 3db znamenaju dvojnasobok v hlasitosti pri rovnakom vykone. Kvalitne repro zacinaju na cca 89db... Pre subwoofre je tato hodnota nizsia (velka membrana), pre tvoje repro pozeraj aspon 87, ideal 89 a viac.
Magnaty PowerPlus maju 90 alebo 91db, co znamena, ze budu hrat pri rovnako nastavenej hlasitosti na radiu 4x hlasnejsie, ako tie, co ti odporucil tuna kolega. Cize ziadny zosik ti netreba a usetris tak bubaky. Nehovoriac o tom, ze Magnaty su kvalitnejsie a maju sirsie prenasane pasmo (zahraju viac basov ako hentie)...
el_chupacabra: Zosik 4x 50W ?? Ved (skoro) to iste mu da aj radio, co by tym ziskal? Teda okrem vyhodenych penazi za "aktivnu vyhybku" asi nic...
Ked pridem domov, poslem ti zostavu, co som robil pre kamosa. Za cca 100 euro mas predne 13cm aj zadne koaxialy vo vybornej kvalite... Nevravim, ze som majster sveta do audia, ale niektori fakt nevedia, o com pisu (tym nechcem nikoho urazit, je to len moj nazor, su tu aj ludia, ktori o tom vedia 10x viac, nez ja). Ja ti rad poradim, ci sa tym budes riadit, to je na tebe... A niekto tu spomenul Sony, to neber ani zadarmo.
oooooo ozval sa páán odborník no aby ti nenapršalo do nosa
dobre lebo každy asi potrebuje tú citlivosť okey viem čo to je je to pravda že tie db sú ok ale ide aj o to aby to malo ten spravny zvuk- tebe možno stačia tie čísla ale je niečo počuť ako pozreť čo to ako tam je za číslo
napr mám sub od fusion tubu a JBL sa može schovať taký plastový bass som nepočul magnat tak isto nemecký tvrdy zvuk neviem niekomu sa to páči mne nie -- ešte tak čo je ok a máš priam nadherný zvuk je asi pionner
http://ishop.nay.sk/image/1013924_11775 ... -W257F.jpg
neviem nedočítal som sa že ako chce to mať v aute ale- ale operu tam asi nebude počúvať to sa tak hodí na tie 89 a vyššie db teda na klasicke veci to bude podla mňa stačiť a ked chceš počúvať extra muziku tak si ju nainštaluj do izby bud CANTON alebo DYNAUDIO pripadne YAMAHA
v aute nepotrebuješ mať orchester(i ked sa najdu take hoviatka čo to chcu bez uražky)
dobre lebo každy asi potrebuje tú citlivosť okey viem čo to je je to pravda že tie db sú ok ale ide aj o to aby to malo ten spravny zvuk- tebe možno stačia tie čísla ale je niečo počuť ako pozreť čo to ako tam je za číslo
napr mám sub od fusion tubu a JBL sa može schovať taký plastový bass som nepočul magnat tak isto nemecký tvrdy zvuk neviem niekomu sa to páči mne nie -- ešte tak čo je ok a máš priam nadherný zvuk je asi pionner
http://ishop.nay.sk/image/1013924_11775 ... -W257F.jpg
neviem nedočítal som sa že ako chce to mať v aute ale- ale operu tam asi nebude počúvať to sa tak hodí na tie 89 a vyššie db teda na klasicke veci to bude podla mňa stačiť a ked chceš počúvať extra muziku tak si ju nainštaluj do izby bud CANTON alebo DYNAUDIO pripadne YAMAHA
v aute nepotrebuješ mať orchester(i ked sa najdu take hoviatka čo to chcu bez uražky)
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
vsetci tu spominate ake co najlepsie repro, sub zosiky tam dat, ale zabudate na tlmenie dveri a interieru..., moze tam dat neviem ake repro ale ked mu budu rincat plechy tak to nebude bohvieco, hovorim z vlastnej skusenosti, lebo tiez mam v aute len styri repro v predua zadu napojene na zosik a rachoce to dost, no bohuzial prachy na tlmenie nemam, takze na tvojom mieste si rozmyslim co chcem spravit
Toto odporúčam ja... Ak si ochotný dať 130€ za tie Crunch, nebudeš ľutovať - skús si nájsť nejaké recenzie na ne, je to fakt brutalitka... Tie koaxy sú trojpásmové, mylarová membrána, proste fajnovka, sám by som si kúpil... Neskôr môžeš doplniť menším subwooferom, ale možno ti to ani nebude chýbať, ak to dobre vytlmíš, zahrá to aj basy viac než uspokojivo...
Michaelo105: potrebuješ komponentné, alebo koaxiálne tie 13cm, čo budú vpredu?
Vôbec nerozumiem tomu, ako by mala súvisieť citlivosť s tým, či bude počúvať operu, hip-hop, metal alebo techno. Ak myslíš šírku prenášaného pásma, tak to je niečo úplne iné. A aj tú majú v nízkych tónoch lepšiu mnou navrhované repro... Výkon takisto. Fusion je dobrá a kvalitná značka, ale Encounter je ich najlacnejšia séria a tá sa žiaľ BlackMaxx-om ani DarkPower-om rovnať nemôže...Matej18 napísal:neviem nedočítal som sa že ako chce to mať v aute ale- ale operu tam asi nebude počúvať to sa tak hodí na tie 89 a vyššie db teda na klasicke veci to bude podla mňa stačiť a ked chceš počúvať extra muziku tak si ju nainštaluj do izby bud CANTON alebo DYNAUDIO pripadne YAMAHA
?? Čo je to orchester? A nedurdi sa na mňa, nikto nepovedal, že som to "nevedia, o čom píšu" myslel na teba...Matej18 napísal:v aute nepotrebuješ mať orchester(i ked sa najdu take hoviatka čo to chcu bez uražky)
Michaelo105: potrebuješ komponentné, alebo koaxiálne tie 13cm, čo budú vpredu?
-
Michaelo105
Light Professional
Whisper: Aký je rozdiel medzi komponentnými a koaxialnými? (v tomto doma nie som)
Tie spodné sa mi páčia viac ako tie vrchné.
Ešte čo poviete na niečo takéto?
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... -el-comp-6
http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... on-el-10s4
http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... rt-dsc-450
- viem, že sú to 16-stky vpredu
A chcem sa spýtať aký rozdiel bude medzi prvým postnutým zosiko a týmto čo som postol teraz?
Hlavne chcem pripomenuť, že neplánujem vyhrávať pre celú ulicu, ale chcem čo najvyššiu kvalitu zvuku za čo najnižšiu cenu.
Náhodou neviete mi niekto vysvetliť aké všeliaké funkcie majú zosiky a hlavne čo mi to všetko prinesie, okrem vyššej hlasitosti...alebo kľudne aj nejaký link na nejaký článok o tom....
Ešte zo zabudol - na tlmenie nezabúdam....aj s tým počítam
Momentálne je pre mňa najdôležitejšie bádanie po nete, či dám do svôjho auta aj 16 a ako by tam vyzerali.......
Tie spodné sa mi páčia viac ako tie vrchné.
Ešte čo poviete na niečo takéto?
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... -el-comp-6
http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... on-el-10s4
http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... rt-dsc-450
- viem, že sú to 16-stky vpredu
A chcem sa spýtať aký rozdiel bude medzi prvým postnutým zosiko a týmto čo som postol teraz?
Hlavne chcem pripomenuť, že neplánujem vyhrávať pre celú ulicu, ale chcem čo najvyššiu kvalitu zvuku za čo najnižšiu cenu.
Náhodou neviete mi niekto vysvetliť aké všeliaké funkcie majú zosiky a hlavne čo mi to všetko prinesie, okrem vyššej hlasitosti...alebo kľudne aj nejaký link na nejaký článok o tom....
Ešte zo zabudol - na tlmenie nezabúdam....aj s tým počítam
Momentálne je pre mňa najdôležitejšie bádanie po nete, či dám do svôjho auta aj 16 a ako by tam vyzerali.......
Kámo, nebuď taký ignorant...
Odporúčam pri výbere nešpekulovať na vlastnú päsť, lebo viac pokazíš, ako si pomôžeš. Napr. Supafly666 ti napísal na Honda fóre veľa užitočných vecí... Akurát tie jeho repro by som nebral, zbytočne drahé na teba - on vyzerá byť naozaj náročný poslucháč. A ten subwoofer, pochybujem, že by si mal peniaze ešte aj na ozvučnicu ("bedňu)... Preto ti radím tie Crunch, sú viac než dobré... Ak ti je 130€ veľa, môžeme pozrieť niečo iné, je to na tebe. Hlavne potrebujem vedieť, či 13cm, alebo 16cm a či komponentné, alebo koaxiálne.
Zhrnuté a podčiarknuté: ser teraz na zosilňovač, kúp si zatiaľ repro bez subu. Nezabudni na vytlmenie, prípadne káble. To ti vyjde akurát tých 150-180 €. Budeš mať veľmi dobrý a kvalitný základ (za tú cenu), na ktorom môžeš potom stavať... To znamená pridať si časom subwoofer, zosilňovače, atď. s tým, že to len doplníš k tomu, čo si kúpiš teraz. Lebo keď si rovno kúpiš čínsky zosík a nejaké šunty, budeš pri počúvaní hudby len trpieť a nadávať, ako si za to mohol vysoliť toľké prachy.
Komponentné sú také, ako vidíš v mojom príspevku vyššie... Majú ten výškový repráčik zvlášť montovateľný... Koaxiálne prikladám nižšie...whisper napísal:Repro: v prvom rade si zisti, či potrebuješ koaxiálne (membrána výškového je v strede stredobasového repra), alebo komponentné (zvlášť výšky a zvlášť stredobasy - stredobas napr. vo dverách a výšky pri stĺpiku nad palubovkou). Komponentné hrajú trochu lepšie, ale sú aj drahšie. Zrejme si nevyberieš, pretože to závisí od toho, aké máš v aute.
Odporúčam pri výbere nešpekulovať na vlastnú päsť, lebo viac pokazíš, ako si pomôžeš. Napr. Supafly666 ti napísal na Honda fóre veľa užitočných vecí... Akurát tie jeho repro by som nebral, zbytočne drahé na teba - on vyzerá byť naozaj náročný poslucháč. A ten subwoofer, pochybujem, že by si mal peniaze ešte aj na ozvučnicu ("bedňu)... Preto ti radím tie Crunch, sú viac než dobré... Ak ti je 130€ veľa, môžeme pozrieť niečo iné, je to na tebe. Hlavne potrebujem vedieť, či 13cm, alebo 16cm a či komponentné, alebo koaxiálne.
Zhrnuté a podčiarknuté: ser teraz na zosilňovač, kúp si zatiaľ repro bez subu. Nezabudni na vytlmenie, prípadne káble. To ti vyjde akurát tých 150-180 €. Budeš mať veľmi dobrý a kvalitný základ (za tú cenu), na ktorom môžeš potom stavať... To znamená pridať si časom subwoofer, zosilňovače, atď. s tým, že to len doplníš k tomu, čo si kúpiš teraz. Lebo keď si rovno kúpiš čínsky zosík a nejaké šunty, budeš pri počúvaní hudby len trpieť a nadávať, ako si za to mohol vysoliť toľké prachy.
-
Michaelo105
Light Professional
Keďže vieš, že som na honda fóre, tak predpokladám,že si tam aj ty, a preto sa spýtam, aké by si mi ty odporučil do môjho auta radšej komponentné, či koaxialné? (mám Hondu Civic angličan 6g5d)
Ja sa trošku bojím tých 13 cm repro - ešte som žiadne nepočul hrať dobre.
Ja to určíte budem kupovať postupne - čiže najprv rádio+predné repro
Problém je aj v tom, že ja som tiež náročný poslucháč, lenže nemám dosť financií.
Zažiaľ najviac pripadanú do úvahy Crunch bmx 5,2 x
Ale viem jedno. Určite to nechcem skladať predné+zadné+subáč., ale buď predné+subáč, alebo predné+zadné. Ale väčšinou sa odporúča predné+subáč, že to hraje lepšie.
A ešte mega otázka aj pre zvyšok fóra - Viete niekto kde sa dajú vypočuť aspoň nejaké zo spomínaných reprákov (Martin, prípadne Žiina)???
Ja sa trošku bojím tých 13 cm repro - ešte som žiadne nepočul hrať dobre.
Ja to určíte budem kupovať postupne - čiže najprv rádio+predné repro
Problém je aj v tom, že ja som tiež náročný poslucháč, lenže nemám dosť financií.
Zažiaľ najviac pripadanú do úvahy Crunch bmx 5,2 x
Ale viem jedno. Určite to nechcem skladať predné+zadné+subáč., ale buď predné+subáč, alebo predné+zadné. Ale väčšinou sa odporúča predné+subáč, že to hraje lepšie.
A ešte mega otázka aj pre zvyšok fóra - Viete niekto kde sa dajú vypočuť aspoň nejaké zo spomínaných reprákov (Martin, prípadne Žiina)???
Nie som na Honda fóre... Komponentné sú lepšie (a drahšie o cca 30%), ale ja nemám Civic a preto neviem, že aké repro tam idú. Ale predpokladám, že komponentné - veď sa pozri, rozdiel medzi nimi som ti popísal.Michaelo105 napísal:Keďže vieš, že som na honda fóre, tak predpokladám,že si tam aj ty, a preto sa spýtam, aké by si mi ty odporučil do môjho auta radšej komponentné, či koaxialné? (mám Hondu Civic angličan 6g5d)
Ak máš možnosť si tam namontovať 16cm, tak určite ber tie. Ako som už napísal, ja neviem, aké repro má v predu Civic. Vo väčšine áut sú 16cm, tak zober pravítko a over si toMichaelo105 napísal:Ja sa trošku bojím tých 13 cm repro - ešte som žiadne nepočul hrať dobre.
Predné + sub budú hrať relatívne lepšie. Prečo relatívne? Pretože ja osobne by som si do auta dal radšej tú druhú možnosť (hlavne, ak si do predu dáš 16cm), lebo mi bude hrať celé pásmo aj zozadu. Takto budeš mať výšky a stredy len vpredu a vzadu dunenieMichaelo105 napísal:Ale viem jedno. Určite to nechcem skladať predné+zadné+subáč., ale buď predné+subáč, alebo predné+zadné. Ale väčšinou sa odporúča predné+subáč, že to hraje lepšie.
-
Michaelo105
Light Professional
Takže máš komponentné 16cm - tá najlepšia z možností... Takže namiesto tých 13-centimetrových 5.2c zober tieto 16cm (rozdiel v cene je minimálny):
http://www.prohifi.sk/crunch-bmx-62c-p-359.html
Inak vzadu si chceš spraviť plato, alebo akým spôsobom tam plánuješ umiestniť tie ovály? Či tam sú ovály už od výroby?
http://www.prohifi.sk/crunch-bmx-62c-p-359.html
Inak vzadu si chceš spraviť plato, alebo akým spôsobom tam plánuješ umiestniť tie ovály? Či tam sú ovály už od výroby?
-
Michaelo105
Light Professional
Ale na upevnenie toho malého výškového repráčiku tam nemám nikde iriginál miesto.......jedine to nejako prirobiť.whisper napísal:Takže máš komponentné 16cm
Inak
Originál vzadu je miesto na 13 cm reprowhisper napísal: vzadu si chceš spraviť plato, alebo akým spôsobom tam plánuješ umiestniť tie ovály? Či tam sú ovály už od výroby?
Momentálne vôbec ešte neviem či tam dozadu pichnem ovály, či subáč, ale jedno viem isto, že nejdem nad tým rozmýšľať kým to nebude kúpené a spojazdnené a až potom uvidím, či mi zvuk vyhovuje a ak mi vyhovovať nebudem, tak budem vedieť či mi chýbajú basy, alebo dám dozadu koplet všetko.......
Ešte sa spýtam tie crunche sú v cene cca 80 ečiek to naj čo môže byť a tie udimnesiony v cene cca 100 ečiek to naj?
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 10:24 )
Takže som zistil jednu nepeknú vec..... bol som zle informovaný...
Budeme musieť vybrať niečo iné, preto som obmedzený na stránku www.audio.sk a tam tie crunche nie sú.
Tak ja by som zobral tie Magnaty Dark Power 216... Vysoká zaťažiteľnosť a citlivosť až 91db - aj samotné Alpine rádijko ti z toho vyžmýka veľa. Inak sa ich spýtaj, či ešte nemajú na sklade predchádzajúci model Power Plus 216 (ušetríš tak 20€ a rozdiel nepoznáš)
Dark Power 216 komponent 16,5 cm, 80/320W, 2-pásmový komponentný systém, 35 - 21 000 Hz, 91 dB; 69,- €
Inak tie výškové repro nájdeš tu (keby sa ti chcelo, nájdeš si to aj sám - google, google, google...):
Dark Power 216 komponent 16,5 cm, 80/320W, 2-pásmový komponentný systém, 35 - 21 000 Hz, 91 dB; 69,- €
Inak tie výškové repro nájdeš tu (keby sa ti chcelo, nájdeš si to aj sám - google, google, google...):
-
Michaelo105
Light Professional
Taký obrázok som aj ja našiel, lenže nepasuje......pretože vzadu sú iné repro.
Ale ako je aj na obrázku, tak som mal v pláne spraviť tie výškové repráky. Niekde som čítal, že väčšinou sa to dá dať tam.
- ale aj tak dík.
//autoeditácia príspevku ( 10 Jan 2010, 16:55 )
Dnes som bol u nás v Nay a tam mali aj novú verziu (nebola namontovaná), aj tú staršiu verziu. - naozaj o cca 20 ičiek lacnejšie.
Hrali celkom slušne.
Je ešte aj niečo s o niečo krajším zvukom v podobnej cene? - lebo som si tam pustil aj jeden model od Hertzov, trošku drahší a mal podľa mňa ,,čístejší" zvuk. Lenže túto značku na výber nemám........
Ale ako je aj na obrázku, tak som mal v pláne spraviť tie výškové repráky. Niekde som čítal, že väčšinou sa to dá dať tam.
- ale aj tak dík.
//autoeditácia príspevku ( 10 Jan 2010, 16:55 )
Dnes som bol u nás v Nay a tam mali aj novú verziu (nebola namontovaná), aj tú staršiu verziu. - naozaj o cca 20 ičiek lacnejšie.
Hrali celkom slušne.
Je ešte aj niečo s o niečo krajším zvukom v podobnej cene? - lebo som si tam pustil aj jeden model od Hertzov, trošku drahší a mal podľa mňa ,,čístejší" zvuk. Lenže túto značku na výber nemám........
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Autoreproduktory
Ja by som tiez potreboval poradit, na nete som nasiel 3 pasmove reproduktory, tu je link:
no a neviem že či by tieto reproduktory hrali dobre, ci by by aj basovali aj ked je napisane ze hraju stredy vyska a basy, ale tak predsa nevyznam sa v tom tak sa radsej spytam, nechcem ziadne šupy, žiaden subik ani zosik mam radio kenwood kdc-w312 a stacilo by keby som dal iba dopredu nejake dva repraky take co by mi dobre hrali aj tie basy, aby to prosto nechrcalo alebo nehralo plechovo, co poviete teda na tieto, viete mi nejako poradit co by bolo pre mna najvyhodnejsie ....?
Kód: Vybrať všetko
http://www.gme.sk/sk/xpro-3-130-sal-3-pasmovy-par-reproduktoru-p642-147.html-
Makovnik
Medium Professional
DOpredu vyvrtaj vacsie diery, ak sa to da, a osad tam 16ky repra, napr. Morel Tempo 6 v tej cene najdes, alebo pobehaj nejake Ahifi fora, tam toho najdes kopec, aj od ruky mozes kupit.
16tky su lepsie preto, ze uz nemusis tak silno uvazovat nad subom.
Dvere auta treba VYTLMIT, nech plechy nehrkaju a tiez uzavriet, lebo su derave ako reseto. Uzavretim dostanes bez problem 3x tolko basov.
Zosik je v prvom rade na to, aby to hralo a ano, aj hlasnejsie, kedze ma vacsi vykon ako ten v radiu. Zaroven by mal byt aj kvalitnejsi ako radiovy integrac, teda pokial nekupis mrdku s 100000Wpmpo a super bleskami ci inymi vyzyvavymi erotickymi tvarmi na dekli.
16tky su lepsie preto, ze uz nemusis tak silno uvazovat nad subom.
Dvere auta treba VYTLMIT, nech plechy nehrkaju a tiez uzavriet, lebo su derave ako reseto. Uzavretim dostanes bez problem 3x tolko basov.
Zosik je v prvom rade na to, aby to hralo a ano, aj hlasnejsie, kedze ma vacsi vykon ako ten v radiu. Zaroven by mal byt aj kvalitnejsi ako radiovy integrac, teda pokial nekupis mrdku s 100000Wpmpo a super bleskami ci inymi vyzyvavymi erotickymi tvarmi na dekli.
-
*S4PQ
Star
Zdravim, zhanam 16-ky komponetne repro do prednych dveri. Cena by sa mala pohybovat okolo 100eur. Mozete mi poradit co sa mi najviac oplati z aktualnej ponuky reproduktorov? A oplati sa mi kupovat tlmenie? Co vsetko tlmenim vlastne ziskam? Dakujem za odpovede 
teraz majú vo výpredaji Rainbow čo sú velmi podarené repro a navyše za tú cenu čo sa dajú teraz zohnať nieje o čom
v prípade že to budeš napájať z rádia tak by som odporučil toto :
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... w-csx-265/
a ak máš/plánuješ zosik tak radšej asi toto
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... 0-x-plain/
v prípade, že by si chceš ušetriť tak by sa dal aj tento model
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... w-slx-265/
myslím, že v terajšej cene 65€ je to bezkonkurenčné
do tlmenia by som radšej investoval, najmä ak to pôjde cez zosik, lebo potom to bude nepekne rezonovať a podobne, ale aj bez zosiku by som do toho radšej išiel, nemusíš kupovať najdrahšie tlmenie, napríklad také http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... tp-silver/ a podla toho ako to už urobíš
niekto minie 2 pláty niekto 4, záleži od toho ako sa s tým pohráš, samozrejme tlmenie ti neodstráni len rezonáciu, ale spraví ti aj lepší zvuk, a mohutnejšie spodky
odporučil by som ale pod reproduktor aj MDF medzikružie to nebude veľká položka
lepšie je mať reproduktor uchytený v dreve ako na plechu 
v prípade že to budeš napájať z rádia tak by som odporučil toto :
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... w-csx-265/
a ak máš/plánuješ zosik tak radšej asi toto
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... 0-x-plain/
v prípade, že by si chceš ušetriť tak by sa dal aj tento model
http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... w-slx-265/
myslím, že v terajšej cene 65€ je to bezkonkurenčné
do tlmenia by som radšej investoval, najmä ak to pôjde cez zosik, lebo potom to bude nepekne rezonovať a podobne, ale aj bez zosiku by som do toho radšej išiel, nemusíš kupovať najdrahšie tlmenie, napríklad také http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... tp-silver/ a podla toho ako to už urobíš