Elektronické mýto a osobné vozidla s vozíkom.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
midnight_man
Guru
Guru

Elektronické mýto a osobné vozidla s vozíkom.

Príspevok od používateľa midnight_man »

Zdravim,

Nikde som tu nic take nenasiel, ak existuje o tom téma tak sa omluvam. Plati elektronicke myto aj na osobne vozidla s prívesom a celkovou hmotnostou nad 3.5 tony? Pretoze vozíme za terennym autom vozik na 2 kone a maximalna hmotnost auta + vozika prevysuje 3.5 tony...Doteraz to chcelo len C vodičak, inu nalepku. Ale mýto? To by bol krach...viete o tom niečo? dakujem

Wiktor
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aughostino »

presne toto sme riesili s kamaratom este pred zavedenim myta, je to diskutabilne lebo vsade vravia ze pre nakladne vozidla nad 3,5t a terenak s privesom sa za nakladne vozidlo nepovazuje

skus sa informovat na zakaznickej linke
Zákaznícka telefonická linka poskytuje služby NONSTOP na telefónnom čísle 00421235111111. Operátori Vám radi zodpovedajú otázky týkajúce sa systému elektronického výberu mýta, príjmu hlásenie o technických problémoch alebo,, zaznamenajú Vaše podnety alebo reklamácie.

Po overení volajúceho poskytnú aj informácie o detailoch vyúčtovania platieb či o výpisoch mýtnych transakcií. Operátori ovládajúci slovenský, anglický a nemecký jazyk sú dostupní NONSTOP a operátori hovoriaci po rusky, poľsky a maďarsky sú dostupní kedykoľvek v čase medzi 06:00 a 22:00 hodinou.
ja som viac informacii nezistoval lebo to nie je aktualne, no tebe by tam mohli pomoct a povedat viac :)

//pripadne napis priamo do SkyTollu [email protected]
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

midnight_man
Guru
Guru

Aj som sa zasmial, ale sakra ono to fakt funguje....stále obsadené.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Potrebuješ mýto. Nedávno o tom bola slušná analýza na sme.sk v sekcii natankuj.
Môžem vedieť, čo konkrétne je to za voz?
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

Vozidlá kategórie M1, ani keď majú hmotnosť nad 3,5 tony (napr. obytné prívesy) v súčasnosti nepodliehajú spoplatneniu. Jazdná súprava tvorená vozidlom kategórie M1 a prípojným vozidlom spoplatneniu rovnako nepodlieha. Tieto vozidlá nie sú ani nákladnými vozidlami ani autobusmi a nemajú stanovenú sadzbu mýta podľa nariadenia vlády č. 350/2007 Z. z.

https://www.emyto.sk/web/guest/spoplatnene-vozidla
vsetko tam je...pred par dnami som sa zaujimal o auto a prepravnik s nalozenym autom....
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Aha.. Tak inak, už tomu začínam rozumieť.

K dotyčnému článku na sme.sk, ospravedlňujem sa, spomínam si, že riešili pripojenie prívesu za Citroen Jumper, takže to bola N1. Stále je ale aktuálna otázka, čo je to presne za voz, pretože klasické typu Patrol/Navara atď - mýto by si nepotreboval, ale stačí, aby bolo auto v prestavbe, teda malo mriežku a stáva sa z neho N1. V tom prípade by si mýto potreboval.
midnight_man
Guru
Guru

Je to cherokee jeep ziadne NI ale prevysuje to 3.5 tony /maximalna hmotnost auto + vozik/ cize nadalej mozem jazdit bez myta jo?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

podla tohto co som nasiel asi ano
Od platenia mýta sú tak oslobodené vozidlá kategórie M1 aj keď ich hmotnosť presiahne stanovenú hranicu. Ide o všetky osobné autá
a tiež obytné prívesy či jazdné súpravy, teda automobil
s prípojným vozidlom. "Tieto vozidlá nie sú ani nákladnými vozidlami ani autobusmi, a tak nemajú stanovenú sadzbu mýta," vysvetľuje Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR.
Napísať odpoveď