Prasivy sused + softverova kontrola

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

napadnutie smetným košom v rukách dôchodcu ako krajná núdza? WTF? :D
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Presne tak ty si ho udrel v "sebaobrane"
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Grim-Reaperka napísal:...skôr by som povedal že on napadol teba so smetným košom a ty si sa len bránil...myslím že je to § 21 Trestného zákona - krajná núdza...
Nutna obrana... Krajna nudza je nieco ine
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

..aha, áno...niesom právnik... :oops:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nutna obrana nastava vzdy ked musis branit seba alebo svoj majetok, bez ohladu nato ci ta napada dochodca alebo mlady atlet, ide o to aby bola obrana primerana utoku a trvala len cas nevyhnutne nutny na potlacenie tohto utoku, co autor temy splnil(predpokladajme ze toho dochodcu nezlozil jednou ranou na zem a neprivodil mu dvojtyzdnovu PN )...na druhu stranu ak dochodca nie je sprosty bezal hned za lekarom a potom volal policiu a hned s lekarskou spravou v ruke podal trestne oznamenie, na sude to bude tvrdenie proti tvrdeniu, takze to bude na pravnikovi, autor temy bude mat kopu zbitocnych oznameni od suseda na jeho osobu, ktore budu len nepriamim dokazom o tom ze ho sused nema rad a tvrdenie o napadnuti, dedo bude mat lekarsku spravu, rozhodne by som takyto sud nechcel mat na krku lebo sa bude tahat kurnik dlho a bude otravny, nehovoriac o sudnych trovoch...nehovoriac o tom, ak by mal autor temy viest este dalsi spor o krivom obvineni ... ono hovorit o sude je jedna vec ale dotahovat sa tak mesiace je vec druha a nikomu ju nezavidim, ale treba lebo takto si nechat skakat po hlave je uz moc...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja by som sa vysral zatial na sud, a obvolal nejake media....hlavne Novy Cas, oni ti z toho spravia divoky pribeh...a skus aj JOJku....mozno budes v krimi novinach :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lubos - len by som sa potom bál, aby v tých krimi novinách neskončil ako zlý gangsta, čo bezdôvodne mláti úbohého starého pána, celé dni ho obťažuje hlasnou hudbou a asociálnym správaním... lebo pri našich médiách je to lotéria...
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

staci ak bude tvrdit ze ho chcel napadnut to je jedno cim lebo
1, nema svedkov je to slovo proti slovu
2, starky asi nevie ako sa postupuje takze pokial nema modrinu alebo nejake potvrdenie od lekara moze hovno.
Alebo ako hojko povedal staci to zapriet pretoze... (bod 3)
3, staci aby sa flojdi pozreli na kazde jedno starkeho hlasenie ktore nebolo preukazane a hned budu vediet ze je prepnuty

teda vsetky body sa vztahuju pokial nieje ziadny svedok
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No určite. Chcel ho napadnúť. Tým sa prizná k činu a nič nezíska, keďže dôchodca mu nič nespravil a nemá svedka.

Zapierať, dúfať, že dôchodca nemá lekársku správu a že sa nedohodne s pištom z rybačky, že mu bude svedok, ktorý to videl napr. z okna.

Alebo sa priznať a rok sekať dobrotu (ak to ostane pri podmienke).
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

A za ten rok mu starý zo života urobí peklo, bude vedieť, že má podmienku, tak ho bude neustále provokovať :?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ak tak casto k tebe chodia policajti, nechodia stale ty isty ? alebo aspon obcas ? sak musi im nyt cudne nieco nie ? /no ty alebo dedek minimalne/

bojovat jeho zbranmi, volat za kazdu blbost policajtov..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Frikso napísal:No určite. Chcel ho napadnúť. Tým sa prizná k činu a nič nezíska, keďže dôchodca mu nič nespravil a nemá svedka.

Zapierať, dúfať, že dôchodca nemá lekársku správu a že sa nedohodne s pištom z rybačky, že mu bude svedok, ktorý to videl napr. z okna.

Alebo sa priznať a rok sekať dobrotu (ak to ostane pri podmienke).
...ale prečo mu nič nespravil? PRETOŽE SA BRÁNIL A NESTÁL AKO C1C1NA!
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

grim-reaperka, lenže v našej úžasnej krajine, pokiaľ ti útočník aspoň neporaní ruku, nespôsobí bodné poranenie a neútočí na teba aspoň s boxerom v ruke a nie je v početnej prevahe, tak by som sa na paragraf o nutnej obrane nespoliehal. Lebo prisušiť dedkovi, čo sa na mňa zahnal plastovým smetiakom :shock: By som ho poslal do <i> a "talk to my hand cuz head aint listening."

V skratke - ten smetiak na nutnú obranu ani krajnú núdzu nezahrá - nejde o to, či bol napadnutý, ale či sa bránil prostriedkami adekvátnymi k sile útoku a to zjavne nespravil.

teraz by som aj s tou medializáciou počkal, možno partia kamošov a dať chlapíkovi deku? :oops: Prípadne zájsť osobne na políciu a žalovať ho (trestné oznámenie) za krivé ohováranie, šírenie poplašných správ (výrobňa drog), zbytočné privolávanie hliadok... a žiadať po policajtoch aby gegovi posielali info o priebehu vyšetrovania (sa mi zdá, že do mesiaca musia dať info ako pokročili, ale nie som si istý).
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

sebaobrana=obrana seba a svojho majetku primeranym sposobom k utoku (cize ak na vas niekto utoci nozom, nemozete nanho ist samopalom) v tom momente...
stary isiel na gega plastovym smetiakom [zbran]
gego sa branil holymi rukami (rukou)

stary:gego

0 : 1
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rad8) - lenže nejde len to, čím sa brániš, ale či si voči útočníkovi v lepšej pozícii: či útočník je zfetovaná troska a ty profi kickboxer. A v gegovom prípade si myslím, že sa jednalo o neprimeranú obranu, keďže nech je ten starý cocot akýkoľvek, tak by do gega mohol mlátiť smetiakom akokoľvek, no gegovi nemá šancu ublížiť (keďže dôchodcovia sú všeobecne pomerne málo výkonní fighteri) - na gegovom mieste by som dôchodcovi neprisušil, ale slovne ho poslal do preč, na jeho pokračujúci útok by som mu päsťou (aby tam neostali otlačky) prerazil ten smetiak a vybavené. Zabránil som útočníkovi v pokračovaní útoku, škoda minimálna. Bodka. Ale toto je už len plané filozofovanie. Gego túto bitku s dôchodcom posral, vykrútiť sa z toho môže asi len tým, že bude fízlom ukazovať a naliehať na nich, koľko krát už ich ten starý blázon vodil za nos a nič z toho.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

gego sorry ze sa ti miesam do temy len by som potreboval poradit ked uz tu davate "pravne rady" ze aky je rozdiel medzi priestupkom, precinom a trestnym cinom, lebo som bol obvineny z precinu ublizenia na zdravi s dobou liecenia 4-5 tyzdnov (okolnosti nie su podstatne je to aj tak fraska) a neviem na com som (uz je tomu skoro 18 mesiacov a az teraz ma to zacalo zaujimat, az teraz sa z toho celeho spamatavam)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

staci si stiahnut trestny zakon c. 300/2005 a tam to mas vsetko krasne popisane :-)
nechce niekto nejake dalsie pravne rady? som pred statnicami tak som v razi :D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

gegovi by sa možno zišli
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Peter_Retep: Pozriet si trestny zakon je pekna vec, aj to, ze je to tam popisane. Ale prax moze byt ina, ved si vezmi napriklad Skrucaneho, Morica a inych, zabili ludia na aute a vyviazli v pohode, su na slobode. Niekto kradne miliony a tiez sa nic nedeje, aj ked su na to dokazy. Takze by bolo skor lepsie zhodnotenie pravnika a priklady z praxe, nie teoria, podla ktorej to je navyse malokedy.
Napísať odpoveď