Opica

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Inzagi
Zablokovaný
Zablokovaný

Opica

Príspevok od používateľa Inzagi »

chcem sa spytat ci sa da kupyt opica a normalne ju doma chovat.
Ma stym niekto skusenosti?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

:modlenie: Pane Boze prosim, co sa to so vsetkymi deje v dnesnom svete? Ved zviera patri do prirody a nie cloveku do ruk, ktory si ju kupyl a nie kupil.
Ludia by mali dostat rozum...dufam a pevne verim, ze sa ti nepodari ziadnu opicu zohnat a ze si ziadne povolenie nevybavis.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

ja mam opicu každú sobotu :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Teraz vážne, kamarát toto riešil minulý rok, preplo mu a chcel opicu ako mal Ross svojho Marcela :D Normálne to začal riešiť, dopracoval sa k tomu, že na Slovensku či v Čechách by ju nezohnal, jedine zo zahraničia a za veľké peniaze, 1000e za čivavu sú vraj drobáky mi povedal. Navyše mu bolo oznámené, keď volal do ZOO, že by na to potreboval povolenie ako chovateľ a musel by riešiť hygienika a podobné voloviny a možno by mu to v byte zakázali aj chovať... Vraj taká opička dokáže vyprodukovať celkom veľké množstvo bordelu a smradu... :)

teraz však pozerám a na nete sa dajú nájsť inzeráty s opičkami a nie sú ani drahé, ale ako je to s chovom a podobne neviem, či to predajú hocikomu...
http://www.webinzeraty.sk/inzerat/57001 ... ercia.html
http://www.inzos.sk/opice-na-predaj--75373.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je naozaj vec, s ktorou sa treba chváliť.

Pisateľovi to zrejme prišlo vtipné a dôležité sem napísať, že je každý týždeň nadrbaný.

Tlieskam. :roll:
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

v sobotu mi plat ucet v bare a v nedelu si pre mna dojdi :)

http://www.monkeyrescue.org/modules.php ... cle&sid=18
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ked opicu, tak len s vtakom. Inak jej bude smutno. :wink:
Prílohy
opicka.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

V tom odkaze, čo dal plusminus sú dobré informácie, aj s tou samotou :)
Cyclone
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

opica

Príspevok od používateľa Cyclone »

Na Šancovej ulici v BA je obchod so zvieratami (cityzoo) sa tuším volá a tam majú opice na predaj. Ked som tam bol naposledy ešte boli slovenské koruny a stála 60 000 SK takže teraz typujem tak 2000 eur cca ak nezdražela :lol:
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

vo Vrutkach v chovprodukte mas na predaj opicky.... ale urcite na ne potrebujes povolenie... ake neviem.... nechce sa mi to lovit na internete, ale je to mozne u nas chovat :wink:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Vsak hej:
Mohu mít jen jednu opici?

Stejně jako my lidé, i opice potřebuje někoho, s kým si může hrát a kdo jí bude dělat společnost. Nejlepší je pro ni samozřejmě její přirozený druh. Pokud máte takové zaměstnání, kdy nejste většinu dne doma, buďte si jisti, že osamocená opice se bude nudit a začne si sama ubližovat. Pokud je to možné, pořiďte si je vždy alespoň v páru.
Musíte jim věnovat celý den abyste předešli tomu, že se s nich nestanou neurotická, zlá, neposlušná a útočná zvířata
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Ohladne vybavovaciek kontaktuj tohto cloveka. Vraj mu ho uz mamina kupila
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Mamina kamoška má opicu. Keď chceš pozisťujem aké povolenie na to bolo treba čo všetko trebalo vybaviť.
Bývajú v dome.
misocka
Novice
Novice

Re:

Príspevok od používateľa misocka »

Gepid napísal:Mamina kamoška má opicu. Keď chceš pozisťujem aké povolenie na to bolo treba čo všetko trebalo vybaviť.
Bývajú v dome.

Ahoj, chcem sa ta opytat ci si zistila nejake veci ohľadne tých opičiek. Rada by som si nejake kupila ale neviem co k tomu potrebujem. Na nete som nasla nejaku pani co predava opicky ale nie je zo Slovenska a chce peniaze vopred aby mi ju poslala ale neviem ci ju mam od nej kupit pretoze nemam ziadnu istotu ze mi ju posle ked zaplatim.... nevie niekto o niekom kto preda opicku, nie veľmi draho?
PsychoS
Professional
Professional

Re: Opica

Príspevok od používateľa PsychoS »

omg opica na dobierku :D vy srandujete? ked uz tak si chod pre nu a z rucky do rucky. A najlepsie bude ked nebudete kupovat ziadnu opicu. Ako uz pisal Lubo. Naco vam je opica. To uz neviete co od radosti kupit? A predpokladam ze suma bude tiez pekne mastna. Kupte si psa ci macku.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: Re:

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

misocka napísal:

Ahoj, chcem sa ta opytat ci si zistila nejake veci ohľadne tých opičiek. Rada by som si nejake kupila ale neviem co k tomu potrebujem. Na nete som nasla nejaku pani co predava opicky ale nie je zo Slovenska a chce peniaze vopred aby mi ju poslala ale neviem ci ju mam od nej kupit pretoze nemam ziadnu istotu ze mi ju posle ked zaplatim.... nevie niekto o niekom kto preda opicku, nie veľmi draho?
pošli jej predsa v obalke polovicu sumy ako zalohu a ona ti môže poslať končatiny opice (+ chvost).. po tomto budeš vedieť, že s tebou jedna važne.. pošleš jej zvyšok a nech ti pošle aj torzo (samozrejme s hlavou) a potom to doma zlepiš nejakym lepidlom na prirodnej paze, nech sa do toho nedrbe chemia a šokom s taseru ju oživiš (videl som v jednom filme a šlo to)

to mysliš akože važne? opica na dobierku až k dveram :) to bude nejaka seriozna predavačka opic :D chudak zviera.. a ked to chceš držať doma, tak ešte väčši
RioRio
Novice
Novice

Príspevok od používateľa RioRio »

Opice, kúpiť opicu keby aj do budúcna niekto chcel, hehe, no to je masaker. Jednak že niekoľko tisíc eur si priprav ak chceš niečo menšie, alebo menej ak chceš niečo veľmi drobné. Na niektoré druhy potrebuješ povolenia, gorilu pritom do SR vôbec nemôžeš ani priniesť, orangutan potrebuje špeci papiere.

Zákony ti dovolia akurát tak kosmáča, tamaríny, Tá opica z Vo štvorici po opici alebo Noc v múzeu, ktorá je vo filmoch známa ako drzá opica - na to zabudni. Tieto opice sú cvičené a hoci inšpirovali ľudí, že si takú kúpia, tak je to vždy o tvrdom výcviku a opica, ak by si aj taku zohnal za 6 000 EUR, tak ti také triky robiť nebude. Je to drahé.

v konečnom dôsledku sa neoplatí nad opicou ani premýšľať. Existuje 10 dôvodov prečo človek nemá rozmýšľať nad chovom opice doma.
http://domazahrada.sk/10-najvacsich-dov ... ma-opicky/

Skúsil som si tamarína v rokoch 2006 až 2009. Bol som rád, že som našiel chovateľa, ktorý sa o neho mohol postarať. Nebol som na dovolenke, zo školy rovno domov, večer pred osmou potreboval jesť. Pravidelne. Neustále bol chorý. Opicu nikdy viac. Ono to chce čas, ale aj vedieť o tom niečo. Neustále to musíš oslovovať, dávať pocit, že nie je sám. Aj ty by si sám scvokol. :minus:

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2015, 21:27)
PsychoS napísal:omg opica na dobierku :D vy srandujete? ked uz tak si chod pre nu a z rucky do rucky. A najlepsie bude ked nebudete kupovat ziadnu opicu. Ako uz pisal Lubo. Naco vam je opica. To uz neviete co od radosti kupit? A predpokladam ze suma bude tiez pekne mastna. Kupte si psa ci macku.
V podstate lepšie zviera ako pes ani pre bežnú slovenskú domácnosť neexistuje. Hlavne keď to má vlastnú inteligenciu. Presne tak. Opicu, ani krokodíla už nikdy viac. To bola mladícka nerozvážnosť :smt059
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Pekné od teba, že mu radíš po 5 a pol roku, odkedy napísal svoju otázku ohľadom kúpi a chovu opice.
Napísať odpoveď