Pracujem ako špeditér v dopravnej firme (viem jazyky, tak vybavujem prepravy). šéfstvo sa rozhodlo, že si budeme sami robiť autodiagnostiku (v servise to veľa stojí). Nechcú brať nového zamestnanca, ale niekoho dať na školenie, aby sa to naučil. Uvažuje sa o mne. Máte niekto s autodiagnostikou skúsenosti? Je to ťažké naučiť sa to (práca s programom, odstraňovanie závad, nastavovanie cez laptop)? Ja dokažem vybaviť prepravu hocičoho z jedneho konca Europy na druhý, ale toto sa mi zdá ťažké. Myslíte že by som to mal skúsiť?
Autodiagnostika kamionov
Autodiagnostika kamionov
Zdravím
Pracujem ako špeditér v dopravnej firme (viem jazyky, tak vybavujem prepravy). šéfstvo sa rozhodlo, že si budeme sami robiť autodiagnostiku (v servise to veľa stojí). Nechcú brať nového zamestnanca, ale niekoho dať na školenie, aby sa to naučil. Uvažuje sa o mne. Máte niekto s autodiagnostikou skúsenosti? Je to ťažké naučiť sa to (práca s programom, odstraňovanie závad, nastavovanie cez laptop)? Ja dokažem vybaviť prepravu hocičoho z jedneho konca Europy na druhý, ale toto sa mi zdá ťažké. Myslíte že by som to mal skúsiť?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
napichnut nieco na diagnostiku nieje vsetko ... mal by si vediet ako veci na ktore sa diagnostika vztahuje funguju ... ak mas nejake povedomie o technike ako takej, dobru technicku predstavivost a dokazes analyticky mysliet tak by to nemal byt najmensi problem ... ovsem si myslim ze lepsie a ekonomickejsie ako skolit cloveka ktory k tomu nema vztah je nadalej platit servis ... inak preco chcu skolit na diag. speditera a nie mechanika alebo nejakeho spravcu vozoveho parku ?
...
vdaka. no ved to že osbne auta by som ešte zvládol, ale TIRáky...nordkapp_pb napísal:napichnut nieco na diagnostiku nieje vsetko ... mal by si vediet ako veci na ktore sa diagnostika vztahuje funguju ... ak mas nejake povedomie o technike ako takej, dobru technicku predstavivost a dokazes analyticky mysliet tak by to nemal byt najmensi problem ... ovsem si myslim ze lepsie a ekonomickejsie ako skolit cloveka ktory k tomu nema vztah je nadalej platit servis ... inak preco chcu skolit na diag. speditera a nie mechanika alebo nejakeho spravcu vozoveho parku ?![]()
...
A špeditéra chcú školiť preto, lebo mechanika by najprv museli školiť na prácu s PC
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
midnight_man
Guru
je to smutné, ale čudoval by si sa. Je tu vela ludí ešte stará škola 120tky, favoritka a podobne... a kopec mladých sere na to, majú aj možnosť a buď sa im nechce alebo dnešná móda lahostajnosti. A o technikej predstavivosti pri diagnostike je to tiež všeliake dneská si kupi nejaku tu diagnostiku už hocikto.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
kupit si ju kupi kazdy lojzo ... ale potom to tak aj vyzera ... diagnostika vyhodnoti nejaku chybu ktoru moze sposobit iba snimac ale "majstri od fachu" hned radia vymenit cely motor a podobne ... je to tak ako vravis strasne vela servisakov zije este stale v cisto mechanickej dobe ... max. respektuju jednobodovy vstrek, lebo ho malo favo
...
-
midnight_man
Guru
veru veru......oprava motora v dnešnej dobre vyzaduje poznat system prace toho motora monotronic , jetronic, K/KE su zabudnute...dneská tu máme motronic vstrekovanie, CR,PD a podobné systémy ktoré keď servisák nepozná a servisuje auto...mozno sa mu obcas podari vymenit spravnu suciastku
a mozno vymeni pol auta...Posledne taký prípad kde mechanik vymenil 2 cerpadla na PD investicia cez 200Eur, nakoniec som vymenil tesnenia pod vstrekom a auto išlo ako nové...je to na rozmyslenie dneská.