NVIDIA 3D Vision

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

NVIDIA 3D Vision

Príspevok od používateľa meffisto »

Caute,

Ma niekto s tymto skusenosti ?
Jedna sa o software, ktory dokaze konvertovat bezne 3D hry (podporovanych je vela) na stereoskopicky obraz, ktory s pomocou specialnych wireless NVIDIA okuliarov vytvara iluziu 3D.

review tohto produktu
http://hothardware.com/Articles/NVIDIA- ... es/?page=1

zoznam podporovanych hier
http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_3D_Games.html

podporovane karty:

Kód: Vybrať všetko

GeForce GTX 295
GeForce GTX 285
GeForce GTX 280
GeForce GTX 275
GeForce GTX 260
GeForce GTS 250
GeForce GTS 240
GeForce GT 140 	
GeForce 9800 GX2
GeForce 9800 GTX+
GeForce 9800 GTX
GeForce 9800 GT
GeForce 9600 GT 	
GeForce 8800 Ultra
GeForce 8800 GTX
GeForce 8800 GTS
GeForce 8800 GT

Na zobrazovanie je potrebne pouzit 120Hz monitor podporujuci tuto technologiu (napr. SAMSUNG \SyncMaster 2233RZ)

Cena okuliarov je ~ 130€ a monitoru okolo 270€

Mate s tymto setom nejake skusenosti, pripadne existuju este ine technologie na lepsej urovni (napr okuliare so zabudovanymi displejmi?)

Vyzera ze FPS v tomto rezime dosahuju v priemere polovicu - je to naozaj tak?

Co myslite, bude viac 3d Vision ready hier, alebo sa to zatial neoplati kupovat?

3D Vision Ready su zatial:
Batman: Arkham Asylum
Biohazard 5
Resident Evil 5

Od kupy ma odradzaju recenzie podobne tejto: http://www.czechcomputer.cz/user_review ... 26728.html

recenzia v cestine : http://www.diit.cz/clanek/test-nvidia-3 ... ani/27097/
Prílohy
geforce-3d-vision-setup.png
geforce-3d-vision-1.png
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ak mas NVIDIA grafiku, tak v NVIDIA Control Panel si pozri v casti "Stereoscopic 3D > View Compatibility with Games"

Hry ktore maju kvalitu Excellent, su prakticky bez chyb, a implementuju PhysX na ovladacovej urovni bez problemu. Good - mozu sa vyskytovat problemy, najma s "duchmi", Fair potom nema ani zmenu komentovat a not recommended su hry bez podpory.

Takze tych hier s podporou je velmi slusne mnozstvo, pricom mnohe z nich uz urcite aj doma mas.

Co sa fungovania tyka - kazdy stereoskopiu vnima inak. Su ludia, ktori nevidia 3D, nech uz pokusaju mozog oblbnut akokolvek. Tiez co sa unavy oci tyka - cim vyssie nastavenie priestoru (Z-index), tym narocnejsie pre mozog. Preto napr. aj bezne kina ktore zacali vysielat 3D, zdaleka neposkytuju taku plasticitu obrazu, ako napr. 3D specializovane kino IMAX, lebo mnoho ludi by nedokazalo odsediet vyse dvoch hodin bez prestavky (imax v pripade dlhsieho filmu prestavky robi).

.. Co mne na tomto vadi je:
- vytykana mala velkost bryli - no som velky clovek, k tomu patri samozrejme aj vacsia hlava - hovadina
- zatial velmi slaby vyber LCD monitorov (aj ked, dali by sa pouzit projekcne TV, ale kto ma tolko miesta :D), osobne mi je uz aj 22" malo, ked uz by som siel do tohoto, chcel by som 26" a viacej (nech mam pocit ze som skutocne v hre a nedivam sa na nu cez ram monitora)
- vysoke naroky na VGA - tym, ze jednu scenu, musi generovat 2x pod inym uhlom pohladu, tak fps klesa na minimum. U sucasnych hier je tak pomaly nutnost pouzit SLI riesenie, samozrejme dvoch vykonnych VGA kariet (velky monitor + velke rozlisko = krvave naroky) - co cele riesenie este viacej predrazuje.

3D hranie je buducnost. Nechcem tvrdit ze daleka, nakolko je mozne hrat sa aj teraz, ale zatial tato vychytavka nie je urcena pre masy, ale len velmi uzky okruh ludi. Teraz jedinym argumentom, preco by som to chcel - zahrat si Mirror's Edge v 3D - musi byt zazitok :)
meffisto
King
King

hej, mam

MSI GeForce N260GTX T2D896MB-OC PCX
MB ASUS MAXIMUS II FORMULA
Intel Core 2 Quad Q9550 - 2.83GHz 12M
4 GB RAM
Windows 7

Takze by som musel minimalne dokupit este jednu 260ku

Ta velkost monitora ma tiez odradza, ak novy monitor tak vacsi.

Takze asi pockam, kym nastane v buducnosti upgrade mojho PC.

//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 11:33 )
Mozno este pockat na 24″ Acer Aspire GD245HQ
http://3dvision-blog.com/the-acer-aspir ... e-monitor/

Vyzera zaujimavo

Kód: Vybrať všetko

Resolution: 1920×1080 @ 120Hz
Horizontal Frequency: D-Sub&HDMI 30-83KHz, DVI 30-140KHz
Vertical Frequency: D-Sub&HDMI 56-75Hz, DVI 56-120Hz
Contrast ratio: 80000:1 (Dynamic)
Brightness: 300 cd/m2
Response time: 2 ms
Colours: 16.7M (6 bit + HiFRC)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Má to kamarát architekt, teraz niekedy mu privezú ten Samsung ku tomu, zatiaľ som videl len demo na CRTčku, mna osobne to neohúrilo, ale jeho extrémne. Hral na tom NFS nejaké staré a hovoril že je to geniálne, tak čo ja viem :)...keď to uvidím na tom 120 Hz LCDčku, tak hodím echo ;)
meffisto
King
King

super, Urcite daj vediet

inak ten 3d vision blog stoji za precitanie

napr. clanok http://3dvision-blog.com/reald-technolo ... this-year/

Myslim, ze v tomto a dalsich rokoch nas caka nastup 3d do nasich obyvaciek
3d TV a Blu-ray prehravace a filmy ;)

5.1.2010 Discovery Communications, Sony and IMAX oznamili ze budu spolupracovat na vyvoji spolocneho 3d TV vysielania.
Kanal bude zamerany na Prirodopisne, Vedecke a Dobrodruzne programy a Programy pre deti spolocnosti Discovery, Sony Pictures Entertainment, IMAX a tretich stran.
PsychoS
Professional
Professional

Re: NVIDIA 3D Vision

Príspevok od používateľa PsychoS »

mozu novsie drivery obsahovat tuto funkciu aj na starsich grafikach? nie zas uplne starych. Ja mam 8600 GTS (myslim) a mam tam tiez tu funkciu.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

od osmickovej serie vyssie :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PsychoS napísal:mozu novsie drivery obsahovat tuto funkciu aj na starsich grafikach? nie zas uplne starych. Ja mam 8600 GTS (myslim) a mam tam tiez tu funkciu.
PsychoS len 8800 a up. Funkciu asi máš, ale asi to neutiahne podľa očakávaní. Chlapík čo to recenzoval asi 10x zdôraznil že tá funkcia potrebuje riadnu "horsepower".
5oM
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 5oM »

Cize ak som spravne pochopil, tak tento produkt si na 60 Hz monitore neuzijem...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Presne tak, potrebuješ buď 120 Hz LCD panel [momentálne je vonku Samsung a ViewSonic], alebo CRTčko, ktoré dá aspoň 100 Hz [to máš potom 50Hz obraz, bliká to ako stroboskop, ale dá sa to], poprípade nadupané CRTčko, ktoré dá 120 Hz, pri 1280x1024 aspoň.
mathew634
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mathew634 »

ale kde, ja hram v stereoskopickom 3D zobrazeni na 8600GT mam papierove 3D okuliare a ide ako to ma pripojil som to na telku rozlisenie 1360x768 neviem ci nie aj mensie a ide to v pohode
5oM
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 5oM »

mathew634 napísal:ale kde, ja hram v stereoskopickom 3D zobrazeni na 8600GT mam papierove 3D okuliare a ide ako to ma pripojil som to na telku rozlisenie 1360x768 neviem ci nie aj mensie a ide to v pohode
Ty vyuzivas technologiu 3Dvision discover (http://www.nvidia.com/object/3d-vision- ... -main.html) to je technologia s okuliarmi ktore maju kazde sklo inej farby. Technologia 3D vision ( http://www.nvidia.com/object/3d-vision-main.html ) ale funguje na inom principe, (na okuliaroch sa zatmavuju skla striedavo a na monitore blika obraz raz pre jedno a raz pre druhe oko. Vyhoda oproti 3D vison discover je taka, farby zostavaju nedegradovane.
dad11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dad11 »

Keby som mal bryle 3D nVidia a tento LCD TV Samsung-le32c652 so 100 Hz.išli by mi tie hry v poriadku?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie, nvidia nepodporuje 3D telky, zatiaľ.
dad11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dad11 »

Keď mam nVidia 3D vision okuliare a pišu tam,že 120 Hz TV.Keby som kupil 200 Hz,tak by to malo isť,ale je v tom nejaky iny problem?
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Pojde mi 3d s nvidia kartou aj bez nvidia okuliarov a tej ich krabicky ?? Lebo mam 3D televizor samsung s 3d okuliarmi samsung a chcem si zahrat 3d hry tak sa chcem spytat ci to pojde alebo ci siahnut po grafickej karte od AMD diky :)
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

janto33
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janto33 »

pishta napísal:Pojde mi 3d s nvidia kartou aj bez nvidia okuliarov a tej ich krabicky ?? Lebo mam 3D televizor samsung s 3d okuliarmi samsung a chcem si zahrat 3d hry tak sa chcem spytat ci to pojde alebo ci siahnut po grafickej karte od AMD diky :)
Ak mas 3D televizor tak donho posli obycajny signal cez HDMI a v TV si nastav 3D zobrazenie. Tam ti netreba nic ine.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Aha cize ja vobec nepotrebujem nvidia okuliare ani tu ich krabicku , ked chapem dobre . Tak zoberem radsej nVidia graficku
janto33
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janto33 »

Pri premietani na 3D televizor vyuzivas obycajny vystup z PC. Signal ide ako na obycajny monitor alebo TV.
To televizor si ten signal premeni na 3D (nastavis si to v nastaveniach obrazu). Podmienkou je mat okuliare. (ak mas TV samsung tak okuliare ktore su vhodne pre ten dany typ TV)
Napísať odpoveď