Tetovanie asi nie je vhodne davat si robit ked zacina svietit slniecko a byt uz teplejsie, vsak?? Bo neviem ci si ho stihnem dat spravit do konca zimy uf...
teplo by tomu vadit nemalo, slnko a voda na kupaliskach a jazerach ano... ale tak ak si ho das spravit dakedy vo februari, pripadne este v marci tak by mohlo byt vsetko ok...
moj tater mi nespominal nic - som sa ho pytal, ze ci s tym mozem cvicit, on povedal ze po nejakych 2 dnoch ked to prestane tak boliet, ale o pote nevravel ani slovo...
bia: Hovori sa, ze najlepsie je dat si spravit tetovanie v zime, pretoze vtedy sa clovek tolko nepoti, nevystavuje sa slnku a podobne. Ja som si ho daval spravit cez leto, aj vymalovat potom asi o dva mesiace cez leto a nebol problem. Par dni po tetovani som sportoval, uplne som na to zabudol, ze by som nemal a nic sa nestalo. Aj tak sa to po par dnoch, ci uz v lete alebo zime zacne hojit, spravi sa ti chrasta, ktora sa postupne odlupava (najma po kupani). A ked to cele zmizne, u mna priblizne 2-3 tyzdne, tak je to uz pekne zahojene.
bia napísal:a ked sa napr. spotim? ludsky pot tam nijak nevadi?
ja som si to prve dni, kym sa spravila chrasta, pravidelne nahrubo netierala dermazulenom-to je taka modra mast mastna ako vazelina, takze bol na tom tetovani stale mastny film a pot sa k tomu ani nedostal. Bolo to v lete
Masticky su na to specialne, ale to by mali davat snad ku kazdemu tetovaniu. Odporuca sa aj kalciova mast, takze ak nedostanes ziadnu masticku k tomu, tak kupit v lekarni obycajnu kalciovu masticku za par eur.
ja som nafasoval kalciovku, natieral 2x za den a bolo vsetko ok - tam ide len o to, aby to nevyschlo cize aj keby si to clovek indulonou obycajnou natieral tak je dobre... to kalcium je tam imho iba na lepsiu regeneraciu
ja som si tetovanie casto umyval, popripade kupal sa (vo vani) a casto natieral. Nemal som na nom ani jednu chrastu ani nic podobne, a podotykam, ze to je cez cele predlaktie. Pozor na kupanie sa na verejnych priestranstvach, to je nebezpecne, ale voda ako taka, tomu prospieva.
dakujem moc za rady Kalciovu mast doma mam, je to najlepsia vec na hojenie ran. No este jedna vec by ma zaujimala, viem ze je to individualne ale vobec neviem kolko financii budem potrebovat... Nikde som sa nedopatrala cennikov alebo tak... viem ze zalezi asi na velkosti tetovania a zlozitosti... ale nejako by som potrebovala vediet kolko potrebujem na to vsetko. Ja chcem iba male tetovanie cca 7x7cm plus minus nieco hore dole(hlava vlka alebo cely vlk). Neviete priblizne v akej sume sa to pohybuje? Dakujem ze pomoc
Maki napísal:zalezi od viac faktorov - miesto, zlozitost, farebnost, a hlavne od samotneho tatera... ja mam tetovanie 7x7cm - par stran dozadu, vyslo ma 60€
dakujem urcite to tetovanie nechcem farebne, ale cierne... a malo by byt jednoduchsie... no, uvidime Snad sa mi to do leta podari uskutocnit
bia: Cenu tazko urcit, zalezi od studia a podobne, pretoze ceny su rozne. Keby som to daval robit kamaratovi, tak vezme tak okolo 20-30 eur za to, nemalo by to byt vela roboty ani farby. Ak to budes robit v studiu, tak by som to odhadol na tych 40-50 eur.
zalezi od miesta, ci je tam vela nervovych zakonceni a od tvojej psychiky(ze uz tam mal kopu namyslenych futbalistov co sa tam skoro rozplakali...), mna ked tetoval tak to bolo fajn, az na jedno miesto asi 0,5x0,5cm kde to bolo dost hnusne ale dalo sa vydrzat... potom to pobolievalo zo 3-4 dni - ako modrina a koniec... akurat bola sranda mesiac nespat na tom, ked som roky zvyknuty spavat prave na tej strane... nemas sa coho bat podla mna
jj, dakujem Strach z toho ani nemam. Chcela by som to na chrbte, nastastie na chrbte takmer nikdy nespavam takze by mi to bolo jedno. Ale ak mi navrhne ine miesto (napr. niekde na pravej - lavej strane) tak som nahrata... sa nevyspim vobec