Policajti na letisku schovali výbušniny do batožín

Diskusie na politické témy...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

north: niekde tu bolo pisane, ze irska strana kontroluje len odchadzajucu batozinu, prichadzajucu nie....to by mala mat na starosti druha strana. V tomto pripade my -.- (a vidis ako to dopadlo :lol: )

Bratia cesi to pekne zhrnuli tu...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

- Slovaci sobota
- Iri utorok
dalekopis: musim sa smiat az mi je hnusne z tohto. Poslem snad aj varovny email + zdvyhnem telefon nie ? poslem trhavinu do Irska a spolieham sa na dalekopis ? Volat okamzite, informovat, spravit audio zaznam a pod.
vo videu hovori policajt ze spravil policajt fatalnu chybu ktory nahlasil az o dva dni ? he ? tak teraz uz som zamotany. Slovac poslala spravu v sobotu, ktoru sa dozvedela az v pondelok. Urgovat takuto spravu po 3dnoch mi pride ako dalsia fatalna chyba !

- 90 gramov vs. 10
podla mna zvysok cestuje stale po svete :)

- Polícia vraj na to bežne využíva reálnych cestujúcich
si snad robite prdel ? bez ich vedomia ?

- A je to vraj aj lacnejšie ako použiť vlastných ľudí.
haaa nemam slov. zoberte romov 1% dotacii a mozete si najat figurantov na spartakiadu !

- Policajt, ktorý mal akciu na starosti odbehol k ďalšiemu lietadlu a na druhú výbušninu zabudol.
Mam na starosti vybusninu, ktoru vopcham nic netusiacemu civilistovi do batoziny ktory caka na odlet a zabudnem ? - Suspendacia !

- Pilot bol podľa informácií z polície o tom, že má na palube trhavinu, informovaný a nepovažoval to za problém.
tento rozhovor by som si rad vypocul. /Pilotovi dali +premie a zahmlieva poslusne aj on/

- museli podľa RTE v utorok v Dubline evakuovať niekoľko domov a úradov a hodinu a pol boli uzatvorené dve ulice
snad to tomu chudakovi nedaju zaplatit

- Aj v tomto prípade bola vzorka výbušniny pripojená k plecniaku
ze si to chlapik nevsimol sa mi nechce verit

- Ešte počas letu polícia informovala írske letisko. To sa malo neskôr ozvať, že výbušninu nenašlo. Tým sa v sobotu akcia skončila.
nejake zaznamy si snad obe strany spravili nie ? nenasli bombu, akcia sa skoncila, ake jednoduche

- Takéto testy sú podľa neho bežné všade vo svete
- prave pocuvam, Francuzi to zatrhli v roku 2004, Cesi to nerobia vobec, uplne bezna vec..

TYPICKA SLOVAC ! ZATAJOVAT, ZAHMLIEVAT, TVARIT SA "JA NIC JA MUZIKANT"

Mala koncpiracia na zaver: Predava Slovenska policia trhavinu ?
/sposob prepravy je bezproblemovy/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nechce sa mi to citat cele, len zhrniem svoj nazor:
Je to neskutocna hanba, vsetky svetove media sa do nas opreli, kazdy si robi srandu. Za jeden den vzniklo niekolko vtipov a dalsie dobre asi este pridu :)
Postup je to samozrejme nestandardny, ale mne osobne by taketo vyuzitie mojej batoziny nevadilo, horsie je to, ze na letisku to nijako neskontrolovali a lietadlo nezadrzali.
Najviac ma vsak (opat) zaraza spravanie zodpovedneho ministra. V kazdej slusnej krajine by minister zodpovedny za policiu (u nas Kalinak) okamzite odstupil, ale u nas nie, on este usporiada tlacovku, kde vysvetli, ze prijal demisiu nadriadeneho policajta, no k opusteniu svojho tepleho miestecka sa ani nevyjadri.
To sme rozoberali uz v teme "Spravanie politikov na Slovensku" - minister nema odstupit iba vtedy, ked je za nejaky skandal priamo zodpovedny, ale aj vtedy, ked jeho podriadeni vytvoria velky skandal suvisiaci s vykonom ich funkcie. Ale Kalinak si asi len pocka kym medialny humbuk opadne a uz do konca volebneho obdobia nejako vydrzi.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jan 2010, 19:13 )
north napísal:ta batozina musela prejst aj cez irske letisko takze aj oni ju mohli najst, aj ked to asi neni zvykom kontrolovat batozinu po prilete kedze uz neni nebezpecenstvo ze sa dostane do lietadla :)
V Schengene sa kontroluje iba odchadzajuca batozina, cize Iri s tym nemaju nic :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

najlepsie bolo to prirovnanie v radiu :D ze "predstavte si ze daju elektrikarovi do tasky kilogram heroinu a poslu ho do thajska alebo ciny... ktovie ako by to kaľo a paco vysvetlili
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Gothar, ale Republic of Ireland nieje v uplnom Schengene, platia u nich len niektore nariadenia.
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 020_en.htm

to nic nemeni na veci, ze aj "tradicne" kapitalistickych a demokratickych krajinach by sa hlavy sekali od vrchu, hlavne ked ide o medzinarodne renome.
ked sa v Irsku supervisor rozhorcuje, ze ho staff manager zdrbe za mnou dofusovanu robotu, preco by to nefungovalo aj vo vlade...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

north napísal:nemyslite, ze ista vina je aj na irskej strane?
Nie. Vina je predovšetkým na strane nášho Banánistánu. Íri možno nezareagovali najvhodnejšie. Ale ak by nebol podnet, nebol by reflex.
plusminus
King
King

GothaR napísal: Najviac ma vsak (opat) zaraza spravanie zodpovedneho ministra. V kazdej slusnej krajine by minister zodpovedny za policiu (u nas Kalinak) okamzite odstupil, ale u nas nie, on este usporiada tlacovku, kde vysvetli, ze prijal demisiu nadriadeneho policajta, no k opusteniu svojho tepleho miestecka sa ani nevyjadri.
vies co ma mrzi na tomto celom ? pri volbach sa Fico dusoval, ze ak bude skandal, okamzite minister pojde dole... hold, volici maju kratku pamet :idea:
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Pozri sa kto tú stránku založil . Akonáhle som to ja zistil hneď som sa z tej skupiny odpojil .

K téme: konečne si nás nebudu mýliť zo Slovinskom :D. Dokonca som počul, že to vysielali na al-Džazíra, asi si zobrali príklad "How to" :smt023
plusminus
King
King

cute: co je na rambovi zle ?

Cute: pridaj sa sem, toto je stale aktualne: http://www.facebook.com/group.php?gid=55097731874
Gothar
Moderátor
Moderátor

plusminus napísal:vies co ma mrzi na tomto celom ? pri volbach sa Fico dusoval, ze ak bude skandal, okamzite minister pojde dole... hold, volici maju kratku pamet :idea:
Ved prave to, ale ko tu uz niekto spomenul - to sa tyka iba ministrov za HZDS a SNS. Ten skandal je obrovsky uz teraz, ale podla mna sa to este zhorsi, ked si zahranicne media uvedomia, ze u nas padol iba nadriadeny toho policajta a nikto vyssie (Packa/Kalinak).
plusminus
King
King

aj tak najvacsi hlod bol:

- nebolo to v batozine ale medzi batozinami a nejako sa to prichytilo o
batoziu - esteze, sak inak by to hladali dodnes, bohvie kde by to odpadlo..

/bolo este jedno vyjadrenie ze to bolo pripevnene o plecniak tak neviem/
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

plusminus napísal:cute: co je na rambovi zle ?

Cute: pridaj sa sem, toto je stale aktualne: http://www.facebook.com/group.php?gid=55097731874
Sorry za OT poď si o tom podiskutovať do témy Facebook.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

neviem ci zrovna by mal odstupit Kalinak, ale Packa urcite. Tych skandalov s policiou je uz dost!

///aha, o tom som nevedel. Dik za info. :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ešte k tej zábavnej tlačovke fízlov: dokázali použiť slová o tom, ako je výbušnina bez rozbušky vlastne stabilná, takže sa nič nestalo a lietadlo mohlo kľudne vzlietnuť.
Bohužiaľ, trhavina sa nepredáva v Tescu. Takže nie je problém to, že odletela stabilná, ale že odletela, týpek to mohol voľakde hodiť do koša alebo predať a dostalo by sa to do nepovolaných rúk. Vyrobiť rozbušku na kolene je už hračka.
plusminus
King
King

keby to hodil do smeti a smetiari zobrali na smetisko, to by bolo čoro moro :D
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

adameeec napísal:neviem ci zrovna by mal odstupit Kalinak, ale Packa urcite. Tych skandalov s policiou je uz dost!
Neviem, či však cudzinecká polícia nepatrí priamo pod MV a nie pod PZ.
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

-Kolko slovakov potrebujeme na zosnovanie bomboveho utoku?
-???
-Dvoch.Jeden ju skryje a druhy ju nenajde
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

neviem ci zrovna by mal odstupit Kalinak, ale Packa urcite. Tych skandalov s policiou je uz dost![/quote]dostal som sa ku nasmu masovo oblubenemu globalnemu dorozumievaciemu prostriedku az dnes a reagujem k teme.
adameeec napísal:neviem ci zrovna by mal odstupit Kalinak, ale Packa urcite. Tych skandalov s policiou je uz dost!
takto: zbor hranicnej a cudzineckej policie musel byt vynaty spod pravomoci policajneho zboru a spada priamo pod ministerstvo vnutra vynaty bol tento zbor kvoli tomu ze slovensko ako vieme vstupilo do schengenskeho priestoru v roku 2007 ale jednania o vstupe boli odkladane dovtedy pokial zbor hranicnej a cudzineckej policie nebude vynaty spod pravomoci PZ (bola to jedna z poziadaviek k vstupu) preto zastavam nazor ze policajny zbor s tym nema nic spolocne.

K odstupeniu ministra Kalinaka osobne zastavam nazor ze ma vinu na medzinarodnom faux pas slovenska v bezpecnosti letovej prevadzky, nakolko na podnet najvyssieho velenia konkretne p. Maka boli zapocate jeho nastupom praktiky spojene s vycvikom psov formou vkladania latok do alebo medzi batoziny cestujucich. Potvrdene informacie p. Palka ako byvaleho ministra vnutra hovoria o tom ze sa taketo praktiky za jeho ery nevykonavali aj napriek tomu ze mu boli navrhnute ale odmietol ich.

Co sa tyka chyby na irskej strane by som avizoval len tolko ze informacia o vybusnine v batozine bola zaslana firme ktora sa stara o batoziny cestujucich, nie vsak bezpecnostnym zlozkam irskej policie alebo priamo na dublinske letisko.

Pilot lietadla, ktory vzlietol aj napriek tomu zebolo avizovane ze ma v lietadle bombu: tato informacia neje pravdiva nakolko bol informovany ze ma na palube ATRAPU vybusniny neschopnu vybuchu. :aasmile19:

posledny bod mojho komentara bude vraviet o zaslani vybusniny naspat na slovenko tym istym lietadlom: ČO TOTO JE ZA BORDEL? akym lietadlom? treba snad vraviet o tom ze je to jedna z najsilnejsich pyrotechnickych zlozi? 90 gramov dokaze roztrhnut tankovy pas. A aby sme boli naporiadku - ak si spravne spominam tak s takouto mozno vsak zlozenim podobnou vybusninou vyhodili lietadlo dve alebo tri lietadla do vzduchu Čečenci v roku 2004. A STACILO IM NA TO 200 GRAMOV :!:

Ak by bola u tohto pasaziera tato vybusnina najdena na Dublinskom letisku bezpecnostnymi zlozkami irskej policie a tento muz by zareagoval neprimerane mohli by ho kludne aj zastrelit. Netreba myslim hovorit o tom ze sa taketo ostre zlozky vykonavaju aj s dorgami. Kto z vas by si chcel odniest do thajska alebo niekam do indonezie 50 gramov koksu?

Zaverom dodam: V dnesnych dnoch sa hambim za to ze som statny prislusnik SR a poviem len tolko ze co sme/ste (volici a min. vnutra) upiekli to si aj zjedzte /mozno aj dvojitu porciu/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Velmi dobry clanok, ktory v podstate zhrna vsetko, co mi na tejto kauze najviac vadi: http://www.inaque.sk/clanky/seriousness ... ensko_mlci
Svet nás považuje za idiotov a Slovensko mlčí. Alebo, presnejšie povedané, zatĺka a zavádza, a navyše to robí neuveriteľne hlúpo.
...
komunikačná stratégia, ktorá by medzinárodnú hanbu aspoň zmiernila, mala byť vypracovaná v priebehu niekoľkých hodín.

Jej obsahom nemalo byť nič iné, než ospravedlnenie sa, zdôraznenie dobrého úmyslu, poukázanie na skutočnosť, že látka sama o sebe nepredstavuje bezpečnostné riziko a vyvodenie zodpovednosti – žiadne zavádzanie o počte výbušnín, žiadna „zábudlivosť“, žiadne „ale veď my sme poslali fax, aha, sorry, mali sme zlé číslo“.
Taketo postupy mozno zaberaju na pospolity lud na Slovensku, ale zahranicni novinari nie su taki sprosti. Fico a jeho banda tuto obrovsku hanbu este zvacsuju a asi aj budu zvacsovat.
O kolko lepsie by zaposobilo, keby aspon teraz odvolal Kalinaka a za vsetko sa ospravedlnil...
PS: tiez zaujimave citanie http://komentare.sme.sk/c/5183940/stlpc ... a-vas.html
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

ale vsak samozrejme pan Kalinak sa ale vinny za toto paux pas kdeze ved to bolo predsa dedicstvo to sa robilo odjakziva... ale nedopovedal druhu cast vety... absolutne inym sposobom nie takym ako sa zavideol po nastupe p. Maka

presne ako si povedal gothar namiesto toho aby slovesko/sloveska vlada sklopila usi, odvolala vsetkych ktori s tym maju nieco spolocne a isla aj po kolenach do Bruselu a do Dublinu s ospravedlnenim tak namiesto toho budu mat nasi "experti" plnu... plne usta reci ako sa ono vlastne nic nestalo a to je rutina ktora sa robi aj vo svete a taketo pripady su na dennom poriadku. Ale to ze o nas hovori svet ako o totalnych... neda mi to musim to napisat MAGOROCH a este aj v cinskej televizii si nas beru na paskal tak to je uz moc ale holt vsak pardon za tieto riadky VED ONO SA VLASTNE NIC NESTALO...
Napísať odpoveď