Fibernet-zmena ip

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
DunGO
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Fibernet-zmena ip

Príspevok od používateľa DunGO »

Ahoj mam Fibernet a volal som tam ze ci mam dynamiku, povedali ze ano a ze sa zmeni jak odpojim tu bielu krabicku(neviem jak sa vola) ta druha je ruter... odpojil som a nic asi 3x tak som zavolal znova dvihol mi to iny zamestnanec a povedal ze sa zmeni ale musi ho aj dakto iny odpojit v tej chvili tak teraz tomu nechapem ci som kkt alebo co :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tá biela "krabička" je konvertor, a skús ho resetnúť (zospodu je malý gombík ktorý stlačíš na dobu cca 15-20 sekúnd nejakým tenkým predmetom. Všetky kontrolky sa ti rozsvietia na červeno)
DunGO
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DunGO »

zo spodu nic neni jedine s predu mam vypinac :D
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

takto chcem sa tiež spýtať na to ako zmeniť IP na fibernet-e na konvertory nieje "gombík" na reset zo spodu ani nič podobné zo spodu je len dierka v ktorej som teoreticky čakal ten reset gombík ale žial bohu nič tam nebolo v predu na konvertory je len gombík na vypnutie a zapnutie konvertora nič viac nič menej.
patres111
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa patres111 »

neni som si isty ale pocul som ze ked to robis jak ty nakazali tak to aj tak neovplyvnis lebo na niektorych sietovych zariadeniach nezmenis adresu ...
newiem ci je to pravda musi mi to niekdo potvrdit ...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Skusili ste vytiahnut napajaci kabel, pockat 10s a potom ho dat naspat?

Ked tam teda nieje reset gombik, toto bude riesenie, ktore hladate. Ci to pojde ale neviem, nikdy som sa o novu ip adresu moc nezaujimal.

edit: Vlastne zaujimal. Teraz si spominam, nove ip adresy sa rozdavali tak zhruba v tyzdnovych az dvojtyzdnovych intervaloch ak sa nemylim. Istu dobu som to kontroloval a plus minus to bolo takto.
cumilko
Star
Star

no skúšal som to odpojiť a zapojiť ale nechať chvíľu odpojené by mohlo resetnúť ale či to zmení IP no to nwm
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nastavenia by to mazat nemalo, ono aj keby sa to nahodou stalo, ty s tym nic nemas, lebo na ten konvertor aj tak nemas pristup. Stara sa o neho Orange a nie ty :)

Takze sa toho neboj a v klude chod do toho.
cumilko
Star
Star

no ved pôjdem to skúsiť len teraz nie pretože otec pozerá telku :oops: :- D
patres111
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tebe ani automatikcke zmenenie ip / hodnoty nepomoze ked nemas taku sirtovu kartu kup novu kartu a potom vyskusaj resetnut a uz by to malo ..ist ....akumas zvukovu kartu ??...
http://download.cnet.com/3001-2085_4-10 ... -Technitiu
tak tu mas program na zmenenie tej ip ....potom ked si ju cez ten program zmenis tak ..napis poviem ti dalsie pokyny ..
cumilko
Star
Star

mac addres changer nefunguje to som používal na chelle a pohode len tu nefunguje a prečo sa pítaš na zvukovku ? :D
patres111
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

jedine tak si mozes menit ip ked ti cez resetovanie nejde

//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 10:48 )
sorry sietovku uz mi sibe s tymi zvukovkami ...:D ....som si kupil novu zvuk. ....ked to nejde cez changer tak jedine kup inu sietovku ....
cumilko
Star
Star

ved dobre ja sa nehádam len ja ti vravím že mac addres changer mi nepomôže to som skúšal už hned ako prvé ale bez výsledne ved ten program som používal cez 2 roky.
// ja mám v pc 2 sietové a ked ich prehodím tak aj tak nezmení IP
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz som asi ja blb. Ale ty potrebujes zmenit vonkajsiu alebo vnutornu ip adresu?

Dako mi nejde do hlavy, preco by ti mac address changer mal menit externu ip adresu.
patres111
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no tak potom mas sietovky ktore ty nezmenia dynamicku IP ...nuž to mas smolu kup si novu sietovku ....lebo ak mas nieco starsie tak to su tie na kkt ...no ale ved nestoji tolko nova sietovka ....je to docela lacne ...
cumilko
Star
Star

mac addres changer by mal preto zmeniť IP lebo snad vieš že sietova karta má svoju jedinečnú mac adresu a ked ju zmeníš tak teoreticky by si malo internetové pripojenie myslieť že je to iný pc a automaticky by malo zmeniť ip no na chelle to fungovalo no na fibernete už nie.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No ak ides priamo cez modem tak to tak moze byt.

Ale stale, hovorime o externej ci internej ip adrese?
patres111
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no tak potom ja newiem ...je to tou sietovkou ....ked ti nemeni ip ...tak jedinecne sietovkou
cumilko
Star
Star

aký je medzi nimi rozdiel ?
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ty mas pocitac. Ten sa napoji na router. Router pre seba prideli tvojmu pocitacu vnutornu ip adresu. Keby si ich mal viac, kazdy dostane svoju vlastnu vnutornu ip adresu. Potom router komunikuje s modemom a ten odovzdava na vonok iba jednu ip adresu.

Takze ak mas napojene tri pc, tak kazdy ma inu vnutornu ip adresu ale rovnako vonkajsiu. Proste na modem ide iba jedna komunikacia a router vyhodnocuje ku ktorej vnutornej ip adrese toto pojde dalej.

Ak si zmenis mac adresu svojho pocitaca, tak to moze zmenit vnutornu ip adresu, aj ked nemusi, ale vonkajsiu tu urcite menit nebude.

Ak mas dynamicku ip adresu, co znamena vacsinou, ze tvoj provider ti pre tvoj modem vzdy pri novom pokuse sa na neho pripojit prideli inu ip adresu.

P.S.: Nie nieje to sietovkou. Ja ked sa napojim so svojim pc tak mam jednu vonkajsiu ip adresu, ak sa odpojim a napoji sa brat, ma rovnaku ip adresu a aj keby som si kupil novu sietovku tak budem mat stale tu istu vonkajsiu ip adresu. Ergo urcite teraz nebez kupovat novu sietovku, to ti imho vobec nepomoze.

Edit2: Idem prec takze zatial koncim. Skus proste restart toho optimodemu ci jak sa to vola, ako som ti radil a potom napis ako si dopadol.
Napísať odpoveď