no ja chcem zmeniť tú vonkajšiu čo zdielam aj z druhým pc a je to dinymická ip pridelovaná dhcp serverom pripojený sme cez router čo dával pomaranč d-link 524 tuším
// ved to by som ani nešiel ved v pc mám 2 a jedna je uplne nová.
// skúsim a napíšem.
Prosim vas ani som to necital do konca ale za prve je to ONT konvertor a za druhe meni sa IP pri resete ONT konvertora za tretie pri 3 az 5 krat resetoch do dna ONT konvertor sa blokne na strane server ( ochrana orange proti non stop pripajaniu konvertorov znizuje to zahltenie siete) v takom pripade musis nahlasit servis pravdaze nic ti nejde a musis cakat na technika neodrbujem pracoval som tam takze viem ako to chodi...
no takže zabudol som napísať no takže k veci reštartoľ som ten "konvertor" nechal som ho 5 min zo zástrčky (keďže nemá gombík na reset.) a zapojil som no žiaľ bohu IP sa vôbec nezmenila.
Ako dlho trva prepnut program ? Lebo u nas je to niekde medzi 2 az 5 sekund ...
Btw neviem ako teraz, ale este tak pred dvoma rokmi sa na fibernete menila ip adresa tak kazdy mesiac, mozno aj castejsie. Vtedy som to dost pozoroval a obcas sa zmenila. Umyselne som ju ale nikdy nemenil, len som tipoval klasicke veci co sa tak robia.
no neviem mne to ide prepnúť hneď dám číslo programu cca 1-2 sek to ostane ešte na predošlom programe a hneď ako predošlý zmizne hneď sa objaví ten na ktorý som prepol (neviem či to pochopíš ako to myslím:D)
no práve som si aj ja uvedomil kolko to trvá pretože ked prepínam číselníkom tak to ide vcelku dobre ale potom ma napadlo prepnúť šípkami a trvalo to tiež trocha dlhšie ale zase nikam sa neponáhľam (už sme ale trocha OT)
TV hrôza ak naráažate na to taka pomala sračka ... k tej IP nemení sa nedje to lebo máme router so statickou IP jedine cez proxy ci ako sa to vola mením ...