AMD NEO vs. ATOM N330
AMD NEO vs. ATOM N330
Potreboval by som radu od niekoho kto sa v tom vyzna viac ako ja, ktory procesor je lespi AMD NEO alebo 2-jadrovy ATOM N330? Zo skusenosti zo starsim ATOM-om N270 viem ze ATOM-i su dost pomale a lenive aj ked su taktovane na 1,6 GHz ale maju malu L2 cache a pomale FSB,dokonca aj intel 900 Mhz ma lepsie reakcie ako atom (viem z vlastnej skusenosti ak nie lepsie tak aspon take iste) tento ma sice 1MB ale FSB ma len 533 MHz kdez to AMD NEO ma L2 sice len 512KB ale zato ma niejaky Hyper transport 800 MHz co neviem co je ale predpokladam ze nieco ako FSB. Preto by som potreboval poradit rozhodujem sa totizto medzi notebookami z tymito dvoma procakmi a neviem ktory vybrat neide my o znacku procaku viem ze kazdy radsej kupi intel aj ked horsi ako amd ale podla testov co som pozeral tak to amdecko je sakra rychle( v porovnani z atomom N280/N270 vid napr.tu: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... +Neo+MV-40 Atom je az na chvoste keby ho niekto nevedel najst
) tak neviem prosim o radu niekoho kompetentneho(niekoho kto sa tomu profesionlne venuje nie iba dohady laikov nato si stacim sam
) diki
asi n330
ahoj, podla tej stranky - inak dik za link - dost dobra.
to jednoznacne vychadza v prospech tej N330, pretoze prve parametre porovnania/benchmarku maju byt co najvyssie a druhe co najnizsie.
ta n330 ma celkom potesila, asi sa konecne pohli dopredu, uvidime, co to urobi na spotrebe. dost je tam vidno aj rozdiely pri z520 a n270 a spol.
pozeral som zbezne porovnavane hodnoty tiez dvojjadraka stareho intel dual core T2310 (asi rok a pol) s novym dvojjadrovym celeronom intel T3000.
musim aj v reale potvrdit, ze T3000 je podstatne sviznejsi ako T2310, ukazuje to aj benchmark citania a zapisu pamate cez napr everesthome 220 - stiahni z webu - volne siritelne.
naviac T3000 stroj, co som mal cest drzat v ruke, po optimalizacii ako notebook s led podsvietenim dosahuje neuveritelnych sko5-6 hodin prevadzky pri 15.6 palcovom displeji.
a kombinacii znizenej spotreby a zvyseneho vykonu uz naoza jhovorim velky pokrok.
aj intel teda urobil velky pokrok, ale pri n330 asi budes musiet otestovat, aky.
zbezne som porovnaval tu n330 s T2310, ktora je naozaj rychla.
tie dva parametre su skoro rovnake, n330 je mierne slabsia ale na nb pracu si viem predstavit, ze po osadeni s xp a tweakovani (vygoogli tipy a triky na zrychlenie xp) s vypnutim vsetkych hluposti to bude velmi svizny stroj.
drzim palce
ahoj
to jednoznacne vychadza v prospech tej N330, pretoze prve parametre porovnania/benchmarku maju byt co najvyssie a druhe co najnizsie.
ta n330 ma celkom potesila, asi sa konecne pohli dopredu, uvidime, co to urobi na spotrebe. dost je tam vidno aj rozdiely pri z520 a n270 a spol.
pozeral som zbezne porovnavane hodnoty tiez dvojjadraka stareho intel dual core T2310 (asi rok a pol) s novym dvojjadrovym celeronom intel T3000.
musim aj v reale potvrdit, ze T3000 je podstatne sviznejsi ako T2310, ukazuje to aj benchmark citania a zapisu pamate cez napr everesthome 220 - stiahni z webu - volne siritelne.
naviac T3000 stroj, co som mal cest drzat v ruke, po optimalizacii ako notebook s led podsvietenim dosahuje neuveritelnych sko5-6 hodin prevadzky pri 15.6 palcovom displeji.
a kombinacii znizenej spotreby a zvyseneho vykonu uz naoza jhovorim velky pokrok.
aj intel teda urobil velky pokrok, ale pri n330 asi budes musiet otestovat, aky.
zbezne som porovnaval tu n330 s T2310, ktora je naozaj rychla.
tie dva parametre su skoro rovnake, n330 je mierne slabsia ale na nb pracu si viem predstavit, ze po osadeni s xp a tweakovani (vygoogli tipy a triky na zrychlenie xp) s vypnutim vsetkych hluposti to bude velmi svizny stroj.
drzim palce
ahoj