Zdravím, mám trable s novým netom. Od včera mám chello internet (10000/1000) a mám s ním taký problém, že keď si chcem zahrať dotu(warcraft 3) tak mi strašne laguje (padne na 10 sec. a potom sa zas rozhýbe) a toto spraví tak 10-15x za jednu hru (cca. 1 hodinka) neviem si s tým rady . Na predchádzajúcom internete wimax mi to nerobilo . Ďakujem za každú radu.
Robí Ti to aj na iných serveroch? Akú máte rozvodňu? Skúšal si kontaktovať UPC? WoWko som hrával aktívne dlhšiu dobu na Sha'tare cez chello, brácho ditto a pingy nešli nad 90ms pri vysokej záťaži.
Hmm na serveroch nehrávam, hrám to cez garenu čiže 9 ludí sa napojí na hosta. Robí to aj keď hostnem ale aj keď sa na niekeho napojím. UPC som ešte nekontaktoval myslel som že to robí nejaké úvodné haluze keď ho mám len 2-hý deň. A rozvodňu to netuším mali sme už káblovku asi 6-7 rokov(rozvody v paneláku) a teraz sme dali chello net, vymenili nám len tú skrinku pod telkou kde zatiaľ bola len káblovka a teraz to tam rozšírili o kábel na chello.
Hmm. Tak toto je dosť individuálne. Skús pre začiatok pingnúť www.dsl.sk, ale to nemá pranič spoločné s tým, aký kvalitný host si Ty pre dotu. Máš to chello v triple play čo má 10 mibit down/ 1 mibit up?
noo mám to v double play, ale hej je to chello desina. Na speed.upc.sk ukazuje normálnu rýchlosť. A ping všade v poho dsl, speedtest tiež. Ešte ma napadlo že či by nepomohlo toto http://www.upc.sk/rychly-internet/fiber ... timalizer/. Ale keď tam píšu že v win XP to optimalizuje nastavenia tak bude asi zbytočné pchať to do win 7.
Neviem presne ako to funguje v DOTE, ale keď vytvoríš server, tak si Ty host pre clientov, teda hráčov, takže ku Tebe sa všetci napoja a Tvoj PC to ťahá, správne? Aké majú pingy a stabilitu pripojenia ostatní ku Tebe? A aký si mal upload na wimaxe? Aký máš AVS [antivirus]?
áno správne máš pravu tak to funguje, lenže potom nechápem prečo to robí aj keď sa na niekoho napojím ja . Keď hostujem a pozerám ake pingy majú na mne tak je to tak od 50 po 70 zaleží aký má dotyčný net. Antivirák mám nod 32 antivirus 4 . Na wimax-e som mal upload slabučký 25 kb/s max.
Hmm to je divné. Nemáš doma notebook, alebo iný PC, na ktorom by si to otestoval? Keď si pozrieš nejaký ping monitor, alebo ten v dote, tak to asi skáče na vysoké hodnoty, správne? Neskúsil by si na jednu partičku vypnúť NOD-a? Čo to spraví, resp. ak máš ESS tak vypnúť firewall, poprípade vypnúť firewall vo windowse? Možno s novým modemom a pripojením na net sa nejako dokašlalo filtrovanie paketov a robí to takéto haluze, skús to len pre nfo.
skús tie AV ako radí uplink ale ešte by ma zaujímalo ako to má robené gangrena pripájaš sa cez nejakého clienta a potom sa hrajú hry ako v LAN (niečo ako hamachi) alebo normálne pustíš W3 dáš Battle.net tam login a hráš tam (eurobattle.net)
aha tak skús dať win+r->cmd-> ping -t google.com a nechať to bežať cca 5 min ak nedojde k vážnej kolízií posti w3 a keď ti to bude lagovať checkni to okno či bude kolízia aj na pingoch
no takže po asi 20 min pingovania sem tam "vypršel časový limit žádosti" ale čo som si teraz všimol keď som v lobby (čaknie na spoluhráčov) tak net je strašne spomalený na google som čakal minutu alebo nenačítalo vôbec. Keď sa game spustila tak už hned šiel normálne. A počas lagov v dote nič zvláštne v cmd .
//ale čo nám vyskočilo pri druhom teste počas padnutia v dote (2. screen)
máš dosť mŕtvych paketov, resp. no response. Určite treba callnut do UPC, alebo si skúšal reštartnúť modem? Myslím reset a potom vypnúť na pol hoďku a zapnúť?
uplink napísal:máš dosť mŕtvych paketov, resp. no response. Určite treba callnut do UPC, alebo si skúšal reštartnúť modem? Myslím reset a potom vypnúť na pol hoďku a zapnúť?
Aj tak je dobre zavolat. Toto je tusim prva vec co ti povedia, ale ked to mas za sebou s nimi, tak ta tymto krokom uz neotravuju.