Je potrebné do PC odsávací ventilátor?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Crank25
Light Expert
Light Expert

Je potrebné do PC odsávací ventilátor?

Príspevok od používateľa Crank25 »

Zdravim,je naozaj potrebný do PC ten odsávací ventilátor? Mám obyčajný domáci PC žiadne delo nepotrebujem super výkon,len ten ventilátor mi tam vadí. pPrípadne,môžem ho vymeniť za taký,ktorý je 0.25A? Tento čo tam je teraz je 0.15A,ale oba sú 12V,nebude tam žiaden problém? Ja sa vlastne vôbec nevyznám,a nechcem nič pokaziť. Ďakujem za odpovede
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bolo by dobré keby si napísal zostavu akú máš. Potom koľko si do toho ochotný vraziť. Izbovuú teplotu a prečo Ti zavadzia ten výfuk.
Crank25
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:Bolo by dobré keby si napísal zostavu akú máš. Potom koľko si do toho ochotný vraziť. Izbovuú teplotu a prečo Ti zavadzia ten výfuk.
CPU Intel Dual-Core E4300 1.80Ghz,HDD200GB,RAM 1GB,Zdroj 320W,Grafika intel integrovaná

Izbová teplota netuším,ale cez SpeedFan mi ukazuje v pohode teploty,43stupnov na každe jadro a aj ostatne veci su ok

A ten vyfuk mi tam vadi,lebo je strašne hlučny

Mám doma ešte jeden,ale to je ten 0.25A,tak preto sa pýtam či by sa nedal vymenit za ten
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ok skúsim tieto tri riešenia.

a) vymeň všetk fany v počítači za:

8 cm ak nemáš moc peňazí - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9480388 - 4,20 €
8 cm ak máš dosť peňazí - noctua, najlacnejšia noctua 8 cm [cca 14-20 evri]

12 cm ak nemáš moc peňazí - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9480384 - 2,50 € / 75,32 Sk
12 cm ak máš dosť peňazí - noctua, najlacnejšia noctua 12 cm [cca 18-22 evri]

Noctuu kúpiš v alze, ale stálo by Ťa to do 1500 SKK taký poriadny kľud, takto ho môžeš mať za pár šupiek

b) vyber ten výfuk, teraz v zime to neprináša Tvojmu PC žiadnu úľavu takmer, v lete možno

c) ak potrebuješ PC len na písanie, tak skús niektorý z iON PC, alebo prerob PC na komplet pasívne chladené. Daj si tam nízkotaktový CPU, pasívny chladič, dokúp pasívny PSU a je to.

P.S.: Hlučnosť vetráčiku nie je vždy určovaná jeho príkonom, ale aj jeho konštrukciou, kvalitou spracovania, rýchlosťou otáčok, veľkosťou, prietokom vzduchu [cfm] a v neposlednom rade značkou.
Crank25
Light Expert
Light Expert

uplink napísal:Ok skúsim tieto tri riešenia.

a) vymeň všetk fany v počítači za:

8 cm ak nemáš moc peňazí - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9480388 - 4,20 €
8 cm ak máš dosť peňazí - noctua, najlacnejšia noctua 8 cm [cca 14-20 evri]

12 cm ak nemáš moc peňazí - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9480384 - 2,50 € / 75,32 Sk
12 cm ak máš dosť peňazí - noctua, najlacnejšia noctua 12 cm [cca 18-22 evri]

Noctuu kúpiš v alze, ale stálo by Ťa to do 1500 SKK taký poriadny kľud, takto ho môžeš mať za pár šupiek

b) vyber ten výfuk, teraz v zime to neprináša Tvojmu PC žiadnu úľavu takmer, v lete možno

c) ak potrebuješ PC len na písanie, tak skús niektorí z iON PC, alebo prerob PC na komplet pasívne chladené. Daj si tam nízkotaktový CPU, pasívny chladič, dokúp pasívny PSU a je to.
:)

Diky moc:) Vyberem si B,nebudem ho tam dávať,podla SpeedFanu su teploty ok,tak by mi nemalo hroziť prehrievanie však?
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Hej teploty su dobre vzhladom na vykon tvojho pc nieje nicoho sa bat
Crank25
Light Expert
Light Expert

IceHammer napísal:Hej teploty su dobre vzhladom na vykon tvojho pc nieje nicoho sa bat
A ešte že, ak je teplota samotného CPU okolo 35stupňov,ale Core0 a Core1 su tak do 50stupňov,nie je to trocha vela? To počas surfovania na nete a tak,malá záťaž.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Intel core 2 Duo (Conroe E4300, E4400, E6300, E6400) - 61.4°C

Ešte stále si v norme, to je ich maximálna temperature ;)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ta teplota nieje zla je to v poho len sa to pomaly blizi k hranici najmenej co mozes spravit je ze das novu pastu na cpu tym by sa mala teplota o nieco znizit
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Nad 60°C uz c2d procesorom zacina skodit a znizovat sa ich zivotnost...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zivotnost komponentov sa pri akejkolvek zvisenej teplote zniczuje takze chladit a chladit je odporucane nic sa tym nepokazy ak chces aby ti stroj fical dobre a dlho
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

BTW, mozes ten FAN vymenit za iny, ktory ma I=0,25A, ale to znamena ze ma vacsi "vykon", teda kedze predpokladame ze to bude daky no-name, tak bude aj hlasitejsi,... (predpokladame :D )
Napísať odpoveď