Do HW sa az tak neviznam takze nechcem kupit daky "shit".
Planujem si zo stareho PC nechat PC skrinku. Monitor, klavesnicu, mys, tlacaren mam. A ak sa bude dat CD-Mechaniku (Samsung CD-R/RW SW-252F) a HDD (Maxtor 6E040L0 40 GB-bud na WinXP alebo na zalohy) by som tam chcel dat.
Takze chcel by som PC hlavne na hry ktory bude mat moznost dodatocneho upgradu (ram, vga, hdd a mozno CPU).
CPU: 2-jadrak+ je jedno ci AMD alebo Intel (mozno aj taktovat) + chladic-aktivny
RAM: 2 GB - 4 GB
HDD: 250 GB +
VGA: 512 MB+ je jedno ci Nvidia alebo ATI (mozno aj taktovat) + chladic-aktivny
MB: aby sa dalo up-gradovat a aby HW pasoval
Zdroj: Aby to vsetko utiahol a nerobil problemy ked by som trosku up-gradoval.
System: Win 7 ale asi si ho nainstalujem sam...
Nechcel by si si objednať PC z agemu v Ba [cez známeho, alebo niekoho na fóre], a nechal si ho poskladať od známeho? UPS stojí 13 evri, to je celkom dobrá cena a myslím že Ťa to výjde lacnejšie, ako keby si si kupoval tie súčiastky z tých troch shopov, hm?
uplink napísal:Nechcel by si si objednať PC z agemu v Ba [cez známeho, alebo niekoho na fóre], a nechal si ho poskladať od známeho? UPS stojí 13 evri, to je celkom dobrá cena a myslím že Ťa to výjde lacnejšie, ako keby si si kupoval tie súčiastky z tých troch shopov, hm?
Ponúkol sa Ti Icehammer, teda Ty si vravel že 20km nie je problém. Myslím že by Ti ho za malý bakšiš, alebo fľašu vínka zložil, ten PC, hm? Keby si bol ochotný prísť do Ba, zložím a rozbehám Ti ho kľudne aj ja. A ešte je druha možnosť, ale dosť drahá, nechať si to zložiť priamo v ageme. Tuším za to berú 30-50 evri. Hmm, ale stále by Ťa to vyšlo asi lacnejšie ako v tých troch shopoch. Ale to prvé riešenie je bedr, nemyslíš?
uplink napísal:Ponúkol sa Ti Icehammer, teda Ty si vravel že 20km nie je problém. Myslím že by Ti ho za malý bakšiš, alebo fľašu vínka zložil, ten PC, hm? Keby si bol ochotný prísť do Ba, zložím a rozbehám Ti ho kľudne aj ja. A ešte je druha možnosť, ale dosť drahá, nechať si to zložiť priamo v ageme. Tuším za to berú 30-50 evri. Hmm, ale stále by Ťa to vyšlo asi lacnejšie ako v tých troch shopoch. Ale to prvé riešenie je bedr, nemyslíš?
No to hej ale este ani neviem co kupim za HW a ci to vobec bude do 400-500€ a mozno si to zlozim aj sam ale neviem ci to zvladnem
ASUS M4A785TD V EVO
CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz TW3X4G C9D
Thermaltake - ZDROJ 550W TR2-B W0101
AMD Phenom II 945 X4 AM3 95W
ASUS EAH4850 HTDI 512MD3 512MB PCX
464,22 € / 13 985,06 Sk s daňou
+
Pevný disk SAMSUNG SpinPoint F3 500GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot., 8.9ms, HD502HJ
z alzy za s DPH 43,89
Dokopy 507 evri + dovoz = 521 evri. Hmm, no takto nejak.
uplink napísal:ASUS M4A785TD V EVO
CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz TW3X4G C9D
Thermaltake - ZDROJ 550W TR2-B W0101
AMD Phenom II 945 X4 AM3 95W
ASUS EAH4850 HTDI 512MD3 512MB PCX
464,22 € / 13 985,06 Sk s daňou
+
Pevný disk SAMSUNG SpinPoint F3 500GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot., 8.9ms, HD502HJ
z alzy za s DPH 43,89
Dokopy 507 evri + dovoz = 521 evri. Hmm, no takto nejak.
To je bez zlozenia? a tie prve komponenty z ktoreho shopu? a bude sa dat do toho napojit aj stare HDD, CD mechanika? a bude treba dokupit dake kable na spojenie vsetkeho dokopy?
To prvé je z agemu, ktorý som vyššie spomínal. V prípade že by som to skladal ja, alebo Icehammer, tak o tú cenu za zloženie sa moc nemusíš starostiť. Ten disk je z alzy. Je to viacmenej veľmi dobrý herný PC, akákoľvek súčasť o jeden stupeň nižšia by ho dosť oslabila. [či už VGA, alebo RAM, alebo CPU].
uplink napísal:To prvé je z agemu, ktorý som vyššie spomínal. V prípade že by som to skladal ja, alebo Icehammer, tak o tú cenu za zloženie sa moc nemusíš starostiť. Ten disk je z alzy. Je to viacmenej veľmi dobrý herný PC, akákoľvek súčasť o jeden stupeň nižšia by ho dosť oslabila. [či už VGA, alebo RAM, alebo CPU].
no ok hadam zozeniem tych 100 € momentalne mam 400€ a bude sa dat up-gradovat napr 1 GB VGA?
Do toho PC budeš môcť do budúcna dať aj 2 GB VGA, ale vedz že nejde o pamäť. Tá čo som Ti vybral má 512 MB. Pôjde v tom PC aj 5970ka, alebo 295 GTX, tak isto sa doň bude môcť dať až 16 GB RAM a Phenom II 975 3.6 GHz, neskôr možno aj lepšie.
Ako príklad Ti uvediem že moja 4890ka s 2 GB pamäte má rovnaký výkon ako 4890ka s 1 GB pamäte, kúpil som si ju kvôli GTAčku, lebo to žerie aj 1600 MB pamäte, ale aj tak to nestačilo ...
uplink napísal:Do toho PC budeš môcť do budúcna dať aj 2 GB VGA, ale vedz že nejde o pamäť. Tá čo som Ti vybral má 512 MB. Pôjde v tom PC aj 5970ka, alebo 295 GTX, tak isto sa doň bude môcť dať až 16 GB RAM a Phenom II 975 3.6 GHz, neskôr možno aj lepšie.
Ako príklad Ti uvediem že moja 4890ka s 2 GB pamäte má rovnaký výkon ako 4890ka s 1 GB pamäte, kúpil som si ju kvôli GTAčku, lebo to žerie aj 1600 MB pamäte, ale aj tak to nestačilo ...
ok dik a k CPU je pribaleny aj Chladic, a pasta nie? a vidim to tak ze ho budem mat az o pol roka ak sa znizi cena komponentov tak aj skorsie no... A ta graficka myslis ze bude mat podporu DirectX 11? Pretoze v popise je len DirectX 10.1
no problemo. Keď budeš mať tie lowa a budeš odhodlaný to ísť kúpiť, kľudne napíš do témy, najlepšie do témy "Potrebujete poradiť so zostavou" a my Ti už nejako helfneme...
Z agemu nenakupuj, pokial tam vazne nemas znameho, ktory ti vsetko potrebne vybavi.. Byvat niekde dalej od BA a pripadnu reklamaciu riesit v ageme = cele riesenie sa ti len a len predrazi. Alebo poznas niekoho, kto ti vie garantovat absolutnu bezporuchovost zostavy?
Z agemu uz nenakupuju aj vacsie firmy, nakolko je ich pristup ako dodavatela tak mizerny ako je. Pekne si behni k nejakemu lokalnemu predajcovi, u ktoreho mas normalnu zaruku podla obcianskeho (a nie obchodneho) zakonnika.
Dalsou kapitolou potom su tzv "eksperti" na skladanie zostav, ktori zvyknu porobit aj take zveriny ako vynechanie distancnych srobov pre montaz MB do skrine, totalne salatove pozapajanie kablov (vyzera to ako pavucina), pripadne ked nieco nepojde a budes potrebovat help, tak ti daju jasne pocitit, ze ich tym akurat obtazujes a nemaju zaujem to riesit (a ked hej, tak nie zadara). A ked pri montazi naaahodou nieco poseru (aj majster tesar sa utne), tak samozrejme zodpovednost za to niest odmietaju.
U dodavatela ma zmysel nakupovat, ked:
1) nemas problem si tam kedykolvek behnut, lebo to mas po ruke
2) mas kontakty, vdaka ktorym nakupis vyhodnejsie a vdaka ktorym ti vadnu vec kludne vymenia aj ihned - je blbe ked prinesies na RMA novu vec, a musis cakat, kym ti tu RMA nevyriesia...
3) trufas si, alebo vies zlozit comp a v pripade problemu ho aj vies riesit (nie je lepsieho prekvapenia, ked to doma zapojis a zistis ze to nejde - ci uz zle (ne)zapojenym kablom, alebo vadou komponentu)
Pridam jeden uplne blaznivy, avsak nevylucitelny scenar - nakupis komponenty za 500Eur (slusny peniaz). Das to zlozit kamaratovi, a ono to nefunguje. Kde je problem? Spravil nieco zle kamarat? Je vadny nejaky komponent? Ak ano, ktory? Ma kamarat po ruke nahradne komponenty na pripadne skusanie? Ak sa pride na to, ze je problem napr s doskou, zanesies to dodavatelovi a tu si rozvetvime scenar na:
a - doska je od vyroby vadna, ale samozrejme dodavatel nemoze tusit ci sa nejedna o vadu sposobenu neodbornym zasahom, tak si zoberie dosku na reklamaciu - celkom usmevne na tom potom je, ze podla obchodneho zakonnika nemas ziadnu garanciu max. 30 dni.
b - doska je vadna z dovodu chybnej manipulacie, je nezvratne poskodena a odavatel takuto reklamaciu oznaci za neopravnenu. V lepsom pripade ta to nebude stat nic, avsak moze si zaneopravnenu reklamaciu aj nieco uctovat. Kupis si novu dosku? Zaplati ti ju kamarat?
c - uplna sialenost, ale to sa moze stat - donesies vyreklamovanu dosku domov, zapojis to a zase nejde... Od zufalosti PC uz zoberies do normalneho servisu, kde ti diagnostikuju, ze problemom su osadene RAMky, ci uz vadne, alebo nekompatibilne. Za servis si samozrejme zaplatis a mozes proces reklamacie opakovat.
Ked sa tomu nerozumies, ser na to. Nie sme tak bohati, aby sme mohli nakupovat lacno. Ak sa vsak na to citis, drzim palce.
125W bude trošku viac hriať, aj mám 135W a je to okay. Ten PC je v pohode, ten disk ak sa dá tak zober z alzy. Je oveľa, oveľa lepší a cenovo Ťa výjde lacnejšie o 10 evri aj s dovozom a je tam dosť podstatný rozdiel, v číslach:
SAMSUNG HD502HJ 500 GB, 7200RPM power index 906
SATA SAMSUNG HD501LJ 500 GB, 7200RPM power index 435
Presne tak, bude to veľmi pekná zostava a míľový krok vpred od tej starej, za celkom slušný peniaz. Ináč, akú máš skrinku? Model? A ako je vetraná? Poprípade si do skrinky objednaj 2 x 12cm výfuk a nasávanie, nejaký lacný coolermaster za 2-3 eurá kus, ak máš možnosť, tak jeden 8-20cm vetrák na bok skrinky a je to úplne super.
uplink napísal:Presne tak, bude to veľmi pekná zostava a míľový krok vpred od tej starej, za celkom slušný peniaz. Ináč, akú máš skrinku? Model? A ako je vetraná? Poprípade si do skrinky objednaj 2 x 12cm výfuk a nasávanie, nejaký lacný coolermaster za 2-3 eurá kus, ak máš možnosť, tak jeden 8-20cm vetrák na bok skrinky a je to úplne super.
meno fakt neviem ale presne takuto skrinku mam len pod CD-R/RW mechanikov mam este DVD-R mechaniku. sry ale lepsie som nenasiel a zo zadu mam hore dieru na chladic zdroja a pod nim len take diery do okola a v predu mam tiez diery na nasavanie (vsimol som si to ked som cistil PC od prachu)