MySql Select
MySql Select
Chcel by som sa opýtať že ako by som vybral z db(napr. root ktora ma heslo 1234 , nazov db root, server localhost) podla hodnoty id?
Napr. budem mat skript, ktory bude podla adresy nieco.com/zobraz.php?id=1 vyberat z db podla parametru id=nieco , napr budem mat adresu http://nieco.com/zobraz.php?id=12 a zobrazí článok ktorý má parameter id číslo 12
Vedel by mi niekdo pomôcť?
Ďakujem
Napr. budem mat skript, ktory bude podla adresy nieco.com/zobraz.php?id=1 vyberat z db podla parametru id=nieco , napr budem mat adresu http://nieco.com/zobraz.php?id=12 a zobrazí článok ktorý má parameter id číslo 12
Vedel by mi niekdo pomôcť?
Ďakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a čo všetko potrebuješ poradiť? query by bolo potom nejaká podmienky či je mysql_num_rows() väčšie ako nula (a teda taký článok existuje) a vypísať ho
Kód: Vybrať všetko
"select * from tabulka_clankov where id=".(int)$_GET['id']skúšal som to, ale píše mi to keď tam dám to tvoje query:
Parse error: syntax error, unexpected '"' in /home/www/webscript.biz/wsbcms/zobraz.php on line 31
Tu je kód:
Vedeli by ste mi napísať v čom je chyba?
Parse error: syntax error, unexpected '"' in /home/www/webscript.biz/wsbcms/zobraz.php on line 31
Tu je kód:
<?php
$con = mysql_connect("mysql","1976-wsbcms","2009ftp");
if (!$con)
{
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
mysql_select_db("my_db", $con);
$result = mysql_query("select * from tabulka_clankov where id=".(int)$_GET['id']");
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo $row['nazovclanku'] . " " . $row['obsahclanku'];
echo "<br />";
}
?>-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
dik, už to funguje
//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 20:06 )
Mohol by som sa opýtať kde mám chybu v tomto mysql príkaze?
Píše mi to #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 5
Ďakujem
//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 20:06 )
Mohol by som sa opýtať kde mám chybu v tomto mysql príkaze?
CREATE TABLE clanky(
nazovclankuvmenu varchar( 15 ) ,
nazovclanku varchar( 15 ) ,
obsahclanku varchar( 15 ) ,
)Ďakujem
-
audiotrack
VIP
dik funguje to
//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 22:03 )
nemohli by ste mi niekdo napísať php skript ktorý zapíše názov súboru(nazovsuboru) názov súboru v menu(nazovsuboruvmenu) a obsah súboru(obsahsuboru) do databáze? Tabulka je clanky.
Alebo pozreli tento skript:
Nezapisuje mi tie veci do db.
Ďakujem
//autoeditácia príspevku ( 08 Jan 2010, 22:03 )
nemohli by ste mi niekdo napísať php skript ktorý zapíše názov súboru(nazovsuboru) názov súboru v menu(nazovsuboruvmenu) a obsah súboru(obsahsuboru) do databáze? Tabulka je clanky.
Alebo pozreli tento skript:
<?php
$con = mysql_connect("mysql","1976-wsbcms","nepovem");
if (!$con)
{
die('MySql chyba: ' . mysql_error());
}
mysql_select_db("1976-wsbcms", $con);
mysql_query("INSERT INTO `clanky` (`nazovclanku`, `nazovclankuvmenu`, `obsahclanku`, `adminfunkcie`) VALUES ($nazovsuboru, '$nazovsuboruvmenu', $obsahsuboru, '<a href=\"zobraz.php?clanok=$filename\">$nazovsuboruvmenu</a><br>')");
mysql_close($con);
?>Ďakujem
-
audiotrack
VIP
myslíš takto?
Mne to vypíše INSERT INTO `clanky` (`nazovclanku`, `nazovclankuvmenu`, `obsahclanku`, `adminfunkcie`) VALUES (, '', , '
')
<?php
echo"INSERT INTO `clanky` (`nazovclanku`, `nazovclankuvmenu`, `obsahclanku`, `adminfunkcie`) VALUES ($nazovsuboru, '$nazovsuboruvmenu', $obsahsuboru, '<a href=\"zobraz.php?clanok=$filename\">$nazovsuboruvmenu</a><br>')"
?>')
-
audiotrack
VIP