Potrebujem ovladac pre uvedeny chipset VIA osadeny na PCI to USB rozsirujucej karte pre WinXP.
Kupil som PCI to USB rozširujucu kartu a nebolo pri nej prilozene instalacne CD. Windows k nej nainstaloval ovladace, ale bezi len v rezime USB 1.1. Bohuzial potrebne drivery pre USB 2.0 pre WINXP vyrobcovia nemozu (podla licencie Microsoftu) volne sirit na svojich internetovych strankach.
Takze ak by niekto mal takuto rozsirujucu kartu a nasiel od nej instalacne CD bol by som vdacny keby ma kontaktoval (najlepsie cez e-mail).
Driver USB 2.0 VIA chipset pre WinXP SP2
mal by to byt chipset via vt6202/vt6212.
uz som dnes nainstaloval aj service pack 3 v domneni ze to pomoze a stale nic... Teda po prvom restarte po instalacii SP3 mi nainstalovalo kartu ako enhanced USB controller a vsetko islo ako ma (porty fachcili v rezime high-speed USB 2.0) ale ked som komp vypol a znova zapol porty na karte su uz zase len v rezime USB 1.1 a 200 mega kopirujem 15 minut namiesto necelej minuty.
Takze ak niekto ma to CD s ovladcmi tak sa prosim vas ozvite. Je to asi posledn moznost ako tu kartu spojazdnit normalne. Potom ju zrejme vyhodim a kupim si s chipsetom NEC-tie su vraj spolahlivejsie.
uz som dnes nainstaloval aj service pack 3 v domneni ze to pomoze a stale nic... Teda po prvom restarte po instalacii SP3 mi nainstalovalo kartu ako enhanced USB controller a vsetko islo ako ma (porty fachcili v rezime high-speed USB 2.0) ale ked som komp vypol a znova zapol porty na karte su uz zase len v rezime USB 1.1 a 200 mega kopirujem 15 minut namiesto necelej minuty.
Takze ak niekto ma to CD s ovladcmi tak sa prosim vas ozvite. Je to asi posledn moznost ako tu kartu spojazdnit normalne. Potom ju zrejme vyhodim a kupim si s chipsetom NEC-tie su vraj spolahlivejsie.
Skús tento:
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 17:05 )
Alebo
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 17:31 )
Ak máš český Windows XP:
------------------------------------------------------------------------
Ak máš anglický Windows XP možno aj slovenský:
Kód: Vybrať všetko
http://www.softwarepatch.com/utilities/via-usb2-security-dl.html//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 17:05 )
Alebo
http://www.findmysoft.com/drivers/Peabird-PEAB-PCI-5USBV2-Vt6212-driver.html//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 17:31 )
Ak máš český Windows XP:
http://downloads.viaarena.com/drivers/USB/VIA_USB2_V258p3-L-M.zip Ak máš anglický Windows XP možno aj slovenský:
http://downloads.viaarena.com/drivers/USB/VIA_USB2_V258p3-L.zip dik za linky. bohuzial, to je vsetko pre Win98 a nizsie. Ten VIA usb 2.0 driver ver. 2.7 mam, ale to je len utilita urcena pre win98, ktora Ti nahodi ten enhanced mod. Po nainstalovani a restartnuti to funguje, ale bohuzial len do dalsieho restartu. Potom su porty zase low-speed.
Pouzivam tu utilitu uz dva mesiace. Ked potrebujem skopirovat vacsi subor a kopirovanie trva viac ako 10 minut, tak sa mi oplati spustit setup, nechat pocitac restartovat a skopirovat ten subor za dve-tri minuty.
Bohuzial toto nie je riesenie a ako som spominal driver pre USB 2.0 pre XP sa nemoze volne sirit. Vyrobca ho moze sirit len prostrednictvom instalacnych CD spolu s novym vyrobkom. Preto ho nikde na nete nenajdes a ked om si dal poziadavku na lamky.net tak ma odtial vypoklonkovali, ze drivery nie su warez...
Asi zajtra zavolam do Agemu a ak nebudu ochotny, tak kupim novu kartu a specialne si dam pozor aby k nej bolo CD s drivermi pre XP.
Pouzivam tu utilitu uz dva mesiace. Ked potrebujem skopirovat vacsi subor a kopirovanie trva viac ako 10 minut, tak sa mi oplati spustit setup, nechat pocitac restartovat a skopirovat ten subor za dve-tri minuty.
Bohuzial toto nie je riesenie a ako som spominal driver pre USB 2.0 pre XP sa nemoze volne sirit. Vyrobca ho moze sirit len prostrednictvom instalacnych CD spolu s novym vyrobkom. Preto ho nikde na nete nenajdes a ked om si dal poziadavku na lamky.net tak ma odtial vypoklonkovali, ze drivery nie su warez...
Asi zajtra zavolam do Agemu a ak nebudu ochotny, tak kupim novu kartu a specialne si dam pozor aby k nej bolo CD s drivermi pre XP.