prietok vzduchu v PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

prietok vzduchu v PC

Príspevok od používateľa maco54 »

Mam tuto skrinku : http://datacomp.sk/acutake-acu-force_ie53792.jpg
neviem ci mi v nej blbo neprudi vzduch alobo co lebo tam je dost teplo
obrazoky skrine:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 8b91ee3586

teploty som pozeral cez otackomer (obrazok) od lava je to Ram,cipset,pri ramkach,pod grafikou
Otackomer s teplotami:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 64d1233411
tie teploty boly pri hrani GTA 4 asi tak 3 - 4 hodiny som hral :D

Poradte mi ako by som mal pomenit ventilatory v pripade by som aj vyrezal dalse diery uz som aj rozmyslal de a zakreslyl som to na fotky:
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... f3ed73b59c

Inak procesor i5 chladi Artic frezer extreme rev2 a mal v plnej zatazi 51°C nepretaktovany a chcel by som taktovat tak mi poradte nejake tie upravy ako znizit teplotu a upratat to tam dakujem
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Qerten »

A grafika samotná ma aké teploty? Inak doporučujem klasické zapojenie, vpradu nasávať, vzadu odsávať, prípadne premiestni bedňu na iné miesto alebo podtaktuj hardware
maco54
Star
Star

grafika je GTS 250 testoval som ju Furmarkom na rozliseni 1280x1024 max antilising 16x testoval som 4 minuty a mala tepotu 84°C tak som to vypol je ne nej chladic ZALMAN VF 1050 ale neviem na kolko otacok sa tocil vetrak proste neviem ci siel naplno !
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

prva vec ktoru sprav. urcite predkom nasavaj a vzadu vyfukuj. A celkovo sa mi ta teplota zda byt v pohode. Ja mavam v zatazi procak 65° a to je celkom dost pretaktovany. A to ze si tak dlho hral tak aj tak je to malo stupnov. Ja by som sa vobec nebal. Ale ak to chces naozaj znizit tak dokup na grafiku nejaky chladic od accelera. Ja sam mam taky aje to vyborne tiche aj nizke teploty. Ak nechces minat peniaze tak by somzhora pridal vetilator ako si nakreslil. aspon 14mm
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

jaj jaj tato skrina je len image mal som ju a hned ako som ju kupil tak som sa ju snazil predat. Spatne je nasmerovany predny ventilator teda ak ho tam mas lebo ked ju kupis mas tam len atrapu ventilatoru. Z boku mas 8 cm ventilator a plexy je take slabe ze stale vybruje. Ja by som ti odporucal vybrat predny panel skrine a poodstrihovat mriezku ktoru tam mas lebo ma velmi male porobene dierky a urcite spravit nieco s teplom ktore sa ti tam nazbiera teda vyfukovat zo skrine von ale ak som robil co som robil stale tie teploty zostavali rovnake. Proste ta skrina je trocha nepodarok
maco54
Star
Star

Tak tak ja mam na boku 8cm fan a v zadu mam 12cm fan mriezku som vystrihal a v predu je turbina atrapa to je ale pred nu som dal 12cm fan a ruztocil aj tu atrapu tak sa krutia oba a pred ten 12 cm fan v predu mozem dat este 2x8cm fan vedla seba nevedel som ci dat 2 male alebo jeden velky tak som dal velky
A ten ventilator co si vravel ze navrch tak ten ma vyfukovat ci nasavat??

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2010, 12:20)
A co keby som otocil ten chladic na CPU na obrazku bol vodorovne dal by som ho zvisle tym padom by aj ten ventilator co je v nom fukal do zadu na ventilator co vyfukuje.
mimochodom otocil som to v predu nasava a v zadu vyfuk a ten bocni som dal tiez nasavat.
Mam to otocit ci kaslat na to?
Inak ked som tie ventilatory pootacal tak som zbadal ze teploty fakt klesli chipset o 10°C grafa ma v plnej zatazi 75°C.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: prietok vzduchu v PC

Príspevok od používateľa Gothar »

Mas to teraz cele zle. Vpredu hlavne vyber tu atrapu, lebo ked sa toci, tak ti aj tak brzdi prietok vzduchu. Na predny ventilator daj nasasavanie a zadnym vufukuj, chladic na cpu samozrejme otoc tak, aby tiez vyfukoval smerom k zadnemu.
Teraz to mas totiz tak, ze ten zadny nasava vzduch, ale ten je hned zbrzdeny chladicom cpu, no a teply vzduch ma tendenciu stupat nahor, takze ten spodny sa sice snazi vyfukovat, ale vyfukuje iba najchladnejsi vzduch v bedni (chceme aby vufukoval najteplejsi) a este to ma aj stazene tou atrapou ventilatora.
//edit: ten bocny skus dat na nasavanie a potom na vyfukovanie a uvidis co bude lepsie, dalsie by som tam nedaval aby to nehucalo ako turbina.
maco54
Star
Star

no ale ja to mam prestne tak tu atrapu s predu som odfajcil je tam len 12cm ventilator ktory nasava a ta cierna mriezka
V zadu som dal fan na vyfukovanie
A ten chladic na cpu je namiereny smerom hore kde je ventilator zo zdroja a ten by to mal tahat prec nie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ked to mas uz tak, ze ten zadny ti vyfukuje, tak by to aj mohlo byt ok, pretoze na odsavanie zadnym tam je asi dost miesta a zdroj samozrejme v pohode odsaje teply vzduch z cpu (ten si tam nezakreslil tak som s nim nepocital :)
Momentalne to mas asi vsetko nasmerovane najlepsie ako sa da. (ten predchadzajuci prispevok som zle precital, tam uz vlastne pises o tom, ze zadny vyfukuje a ze sa to aj zlepsilo)
maco54
Star
Star

Tak som otocil aj ten bocny ventilator teraz taha vzduch von ale nezda sa mi ze by sa daco zlepsilo akurat na ram stupla teplota o 5'C.
Tak ho mam dat na vyfuk ci na nasavanie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ked stupla teplota tak radsej ho daj na nasavanie.
Napísať odpoveď