Ubuntu aj Windows XP na jednom hdd
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ubuntu aj Windows XP na jednom hdd
Ahoj. Ako si môžem nainštalovať Ubuntu na hdd na ktorom mám už windows,tak aby som mal aj windows a aj ubuntu ? Dá sa to ?
Stiahni si Ubuntu, otvor image, spust wubi.exe, vypln toto co po tebe chce (meno a heslo uzivatela, jazyk a kolko ti ma zozrat z hdd - dost dolezite, daj tam aspon 7GB). Daj next, pockaj a restartuj pocitac. Potom ked ta Ubuntu omrzi, zapni Windows, najdi si Ubuntu, klikni na Uninstall.exe a je prec, potom uz ho len vymaz z boot.ini ci ako sa to vola.
Re: Ubuntu aj Windows XP na jednom hdd
Tu si môžeš prečítať čo a ako: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%ADDeJF napísal:Ahoj. Ako si môžem nainštalovať Ubuntu na hdd na ktorom mám už windows,tak aby som mal aj windows a aj ubuntu ? Dá sa to ?
Re: Ubuntu aj Windows XP na jednom hdd
v jednoduchosti...
vytvor si dalšiu particiu na ktorej bdueš mať ubuntu... (čiže trebars na C bude win a na D bude ubu)...
Vždy inštaluj najskôr windows, a potom ubuntu (ak win máš, kludne ubu nahod)... totiž windows by ti prepísal mbr, čiže by si sa do ubuntu nedostal... Musel by sito manualne cez livecd opraviť...

vytvor si dalšiu particiu na ktorej bdueš mať ubuntu... (čiže trebars na C bude win a na D bude ubu)...
Vždy inštaluj najskôr windows, a potom ubuntu (ak win máš, kludne ubu nahod)... totiž windows by ti prepísal mbr, čiže by si sa do ubuntu nedostal... Musel by sito manualne cez livecd opraviť...