Bandurka napísal:este jedna a asi lahsia
V miestnosti je žiarovka. V druhej miestnosti sú tri vypínače, pričom jeden z nich zapína a vypína žiarovku. Z jednej miestnosti nie je vidno do druhej miestnosti. Ako zistíte, ktorý vypínač patrí ku žiarovke, ak môžte do miestnosti so žiarovkou vkročiť len raz?
///btw dik za pomoc s prvou
newiem ci uz niekto odpovedal som na zaciatku temy, ale mna napadlo ze predsa zapnem vsetky tri vypinace:D...
asi si da medzi zapinaniami tych vypinacov hodinove prestavky a podla neexistujucej tabulky zisti aku teplotu ma ziarovka po 1, 2, alebo 3 hodinach svietenia
nieco ma napadlo: na lúke boli tristromi/y. Kolko je tam ludi?
som si vedomy gramatickej chyby v slove tristromi/y ale je to zamer
ccimo napísal:asi si da medzi zapinaniami tych vypinacov hodinove prestavky a podla neexistujucej tabulky zisti aku teplotu ma ziarovka po 1, 2, alebo 3 hodinach svietenia
nieco ma napadlo: na lúke boli tristromi/y. Kolko je tam ludi?
som si vedomy gramatickej chyby v slove tristromi/y ale je to zamer
do päťlitrového vložím trojlitrový a dolejem vodu, trojlitrový vytiahnem a v päťlitrovom mám 2 litre...tie prelejem do trojlitrového a zase ho vložím do päťlitrového a dolejem do neho vodu...trojlitrový vytiahnem a v päťlitrovom mám zase 2 litre vody...z trojlitrového prelejem tie 2 litre do päťlitrového a teraz sú v ňom 4 litre vody...
...no počkaj, nemôžeš meniť pravidlá uprostred hry...to si nenapísal...tak druhá možnosť - naplním 5 litrový a prelejem vodu do trojlitrového....to čo sa vyleje sú 2 litre, toto zopakujem ešte raz a mám odmerané 4 litre čo sú na zemi vylitate... ...keď som uhádol tak ma pleskne o zem...to je tak pytomá hádanka...ae nenapísal si ani to kde tie 4 litre majú byť...sú na zemi, v poriadku?
Grim-Reaperka napísal:...nenapísal že z neho nemôžem odvaliť ucho...
zase mas teoreticky pravdu ale musim uznat ze si strasny spekulant...len ako dokazes ze na zemi su tie styri litre kedze musis vyliat aj z toho trojlitroveho vodu pretoze si ju nalial z patlitroveho 2krat po tri litre.... tie 4 litre musia byt v dzbane..
ospravedlnujem sa za menenie pravidiel ale myslel som si ze zo zadania to bude zrejme ale mylil som sa
....vylejem to do toho 5 litrového a doplním z neobmedzených zásob 2 litre...
dobre znova - naplním trojlitrový a prelejem do 5 litrového. Znova naplním 3 litrový a dolejem do 5 litrového. Čo mi v 3 litrovom zostane je 1 liter. 5 litrový vylejem a prelejem do neho ten 1 liter...a potom už stačí len doplniť 3 litre jupíííí