Plasty
Plasty
Možno trošku nezvyčajná téma, ale zaujímalo by ma, aký je váš názor na život s plastami a bez plastov. Zaujímalo by ma, či si viete predstaviť život bez plastov a ako by sa inak dali plasty nahradiť. Potrebujem tak trošku pomôcť s úlohou, tak by som chcela vedieť, aký názor máte na to vy. 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
plasty su dnes nenahraditelne z titulu zvysovania ekonomickych a v niektorych pripadoch aj ekologickych faktorov trebars v obalovej technike
.. celkovo maju plasty velku buducnost pretoze maju vela dobrych vlastnosti resp. sa ich vlastnosti daju velmi dobre upravovat pre konkretne aplikacie
... v sirokom spektre aplikacii mozu nahradit vela inych materialov pri zachovani alebo zlepseni vlastnosti konecneho produktu - cena, vaha, korozna odolnost a podobne
...
// neviem ale co chces pocut o nahradeni lastov inymi materialmi, kdze prave plasty su tou nahradou
... konvencne plastove materialy mozu byt v niektorych pripadoch (niektore termoplasty a elastomery) nahradene "bioplastom", ale asi az niekedy, ked bude mozne bioplasty vyrabat lacnejsie 
// neviem ale co chces pocut o nahradeni lastov inymi materialmi, kdze prave plasty su tou nahradou
Keby sa dalo, najradšej by som žil bez plastov, lebo sú neekologické. Lenže sú ekonomicky výhodné, tak tomu nezabrániš a ničme si planétu. Aj napriek tomuto, keby som mohol, by som radšej nešiel s ekonomikou tak rýchlo, ale zakázal ich, tie ktoré sú neekologické.
A určite si bez nich život predstaviť viem - zdravší. Malinovky mi chutia lepšie zo sklenenej fľašky.
A určite si bez nich život predstaviť viem - zdravší. Malinovky mi chutia lepšie zo sklenenej fľašky.
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Plasty sú všade okolo nás a stávajú sa súčasťou každonného života. Život bez nich si už neviem predstaviť. Mám ich celkom rád lebo niesú ťažké ako napr. drevo a studené ako kovy. Dajú sa ľahko tvarovať a dokážeš z ních zhotoviť už čokoľvek. Akurát ma sere to ,že su značnou ekologickou záťažou pre našu krásnu zem. Rozkladajú sa stovky rokov. Vadí mi aj to ,že sa s nimi plytvá napr take "TESCO" tašky.
// ja zodpovedne recyklujem , dokonca som vybojoval aj kontajnere na našu ulicu + už som si tie organicke kokosove či ake tašky za 50 sk kúpil a používam ich. Tašky odmietam aj v obchodoch s oblečením vždy nosím svoju látkovú.
Píšeš zálohovanie PET fliaš. Nereálne => není miesto. V Nemecku to tak majú/mali ale musiš tu fĺašu vrátiť tam kde si ju kúpil ...
Ale to je diskusia do inej temy
// ja zodpovedne recyklujem , dokonca som vybojoval aj kontajnere na našu ulicu + už som si tie organicke kokosove či ake tašky za 50 sk kúpil a používam ich. Tašky odmietam aj v obchodoch s oblečením vždy nosím svoju látkovú.
Píšeš zálohovanie PET fliaš. Nereálne => není miesto. V Nemecku to tak majú/mali ale musiš tu fĺašu vrátiť tam kde si ju kúpil ...
Ale to je diskusia do inej temy
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
su neekologicke takisto ako kazdy iny anorganicky biologicky nedegradovatelny material ... akurat je ich moc tak z nich ludia robia strasiaka ... keby si si bral do tesca svoju tasku a nespoliehal sa na pohodlne tescotasky tak tomu pomozes ... takisto by stacilo plastove flase zalohovat a nebol by problem 
Re: Plasty
Mohli by ste napísať ešte nejaké vyjadrenia už k spomínaných plastov?
Ďakujem.
Ďakujem.
zálohovať? kvôli tomu aby sa skoro všetky vrátili s5 a recyklovali alebo kvôli tomu aby sa dali znova použiť ako sklenené, že umyjú sa a idú ďalej? (či to tak nefunguje?nordkapp_pb napísal:takisto by stacilo plastove flase zalohovat a nebol by problem
je to síce trocha odveci, ale minule sa ma kamarát pýta, že či viem prečo vznikli ľudia? ja že nie a on že lebo planéta potrebovala plasty tak si vytvorila človekadenko369 napísal:Mohli by ste napísať ešte nejaké vyjadrenia už k spomínaných plastov?
Ďakujem.
-
RATZINGER666
Darca
matoa: 15-20 rokov dozadu vratne plastove flase napriklad od pepsi boli normalne, boli z velmi hrubeho plastu, nedalo sa to ani pretlacit, bezne sa to vracalo za nejakych par halierov vtedy... a viem, ze sa aj nanovo plnili, bolo to tam dokonca napisane v upozorneni, aby sa flasa pouzivala iba na napoje...
Myslim, ze v zahranici, ked sa zalohuju plastove flase, tak je to prave kvoli tomu, aby nebol neporiadok po uliciach, a nie preto, ze sa znova plnia..Inak, ale keby to urobia u nas, tipujem, ze by niektori aktivnejsi obcania "importovali" vsetky vyhodene flase z madarska, polska a pod..