Fabia II, 1,2 44KW, chyba ETC

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
styzi
Novice
Novice

Fabia II, 1,2 44KW, chyba ETC

Príspevok od používateľa styzi »

Zdravicko Majstri. Mam 2rocnu fabiu, ma najazdenych 35000km a dnes mi zacala svietit kontrolka ETC (elektronika motora). Nestretli ste sa uz s tymto? Kontrolka ostane svietit hned pri nastartovani.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Nemas to niekde v navode? :D
styzi
Novice
Novice

V navode je len, ze "chyba elektroniky motora" a ze mam kontaktovat najblizsi servis. Do servisu s tym pojdem, ale az tak o dva tyzdne ked budem mat trochu casu, len som chcel vediet co tak asi mozem od toho cakat.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ak je v navode napisane len toto, tak to moze byt od pomerne neskodnej banalnej chyby az po nieco naozaj vazne - ale v tom pripade by ti auto prestalo fungovat, kazdopadne servis (kde ho napoja na diagnostiku a uvidia v com je problem) ale neodkladal by som to tak dlho
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ono by to hlavne chcelo napisat trochu viac ... taka kontrolka moze svietit asi tak zo 485 dôvodov :-) :-) ... motor ide ako ? klepe? netaha ? dymi ? ide na 2 valce ? alebo je vsetko v normale ? ... treba myslet na to ze je to vyhodnocovane elktronicky a tak staci zaoxidovany kontakt na niektorom snimaci coz sa prejavi trebars na napati nim prenasanom a to moze vyhodnotit riadiaca jednotka ako chybu a pritom to nemusi mat na funknost vplyv ...

... napisat ze kontrolka sa rozsvietila proste nestaci :-) ...

// kazdopado sundevil radi dobre ... kedze to rozsvieti kontrolku, tak riadiaca jednotka dokaze vyhodnotit chybu, coz sa da precitat na diagnostike :-) ...
styzi
Novice
Novice

Mas pravdu, ze moze svietit zo sto dovodov. Motor ide normalne. Ja som len v strese, ze mi pred mesiacom skoncila zaruka a uz mam to moze stat pekne peniaze.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

uvazujme racionalne ... kde motor funguje tak ako pred tym, tak to bude relativne banalna chyba, kedze na jej zaklade riadiaca jednota nezhadzuje motor do nudzoveho rezimu ...

// to zial nevylucuje pri konstrukcii novych aut a systeme slovenskych servisov drahu opravu :-( :-( ...

// to s tou zarukou je aplikacia murphyo zakona .. s tym nic nespravis :-) :-) ...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

na fabiach to je casty jav ze svieti tato oranzova kontrolka, ako hovoril kolega, zvycajne sa "uspini" dake cidlo a uz to svieti, do serivsu pre istotu chod, ale nemusis sa stresovat.
my sme to minule na fabke ignorovali, a po tyzdni to prestalo svietit a nastastie je furt pokoj
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak aj u nas :) Kedysi to zasvietilo a kym bol cas na navstevu servisu, tak sa to same opravilo :) Rovnako blblo aj servo riadenia, dokonca ani v servise nevedeli prist na to, preco nejde a potom sa zas opravilo same od seba :)
K teme: mas auto vonku alebo v garazi? Je mozne ze teraz ked je vlhko, tak blbne iba senzor a motoru v skutocnosti nic nie je.
Napísať odpoveď