notebook spomaluje

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Magic
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

notebook spomaluje

Príspevok od používateľa Magic »

Potreboval by som pomoct s problemom na notebooku Fujitsu Siemens Amilo pro. Nemam ho pri sebe, ale jedna sa zhruba o intelacky procesor, integrovanu grafiku a 512 RAM.

Po cistej instalacii genuine verzie OS Windows XP Professional SP2 na sformatovanu particiu disku dochadza k problemu s pocitacom. Vyrazne je spomaleny tak, ze sa na nom prakticky neda pracovat. Pri pohybe mysou pride odozva az po niekolkych sekundach, pri spusteni aplikacie je to este horsie. Po istom case sa tento stav vrati do normalu, potom sa znovu vrati problem...

Skusal som teda znovu preinstalovat system, ale tentoraz bez novych zaplat (SP3,...), bez cracknuteho Eset S.S.3, pri minime potrebnych instalovanych aplikacii (t.j. Google Chrome, Skype,Word, Excel, klm codec, WinRAR) a bez akychkolvek inych zasahov (snad okrem spustania programov pri zapnuti :)). Ked som s nim pracoval dake dve hodinky, isiel uplne v poriadku, vraj sa sa vsak neskor opakovali problemy popisane vyssie.

Pocitac predtym pracoval dlho bez problemov, k novej instalacii systemu ma donutilo neumerne zdlhave zapinanie pocitaca, avsak po zapnuti bezal v poriadku.
Neviem ako mam riesit problem. Zacinam mat podozrenie na hadrverovu poruchu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: notebook spomaluje

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked pri tom spomaleni v kuse pracuje disk, tak si v casti Tento pocitac a vo vlastnostiach jednotlivych diskov vypni indexovanie. Ak disk nepracuje, tak skus otvorit spravcu uloh a najst tam proces, ktory najviac vytazuje procesor. Ak to nebude ani jedno, ani druhe tak potom neviem :)
Magic
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: notebook spomaluje

Príspevok od používateľa Magic »

Heh, majitelka notebooku sa mi sice dusovala, ze s nim nic nerobila, ale vysvitlo, ze sa pokusala nainstalovat Expres kartu na internet.
Windowsu chybali ovladace a pri zapjani, odpajani karty si s tym zrejme nevedel poradit.
Aspon predpokladam, ze chyba bola v tom, cize zle nainstalovany hardware...
Napísať odpoveď