Nové hojko.com, fórum, design a štruktúra
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nove hojko.
nerobili sme to len kvôli zmene designu, prechod sa už dosť žiadal. Veľa vecí v kode bolo len tak odfláknutých, sami viete že občas hádzalo bielu stránku a nikto nevie prečo a plno iných veci. Teraz si tačí porovnať záťaž na server. Na indexe z 20 query na 9, čiže o viac ako 50% nižšia. V téme bolo rovnako 20 a teraz je 10, a pri čítaní príspevku pokles z 20 na 11. Keď si ešte vezmeme fakt, že sa query cachujú (čo dvojka nerobila) tak to dá ešte vyššiu efektivitu ako tých 50%. Rovnako sa cachuje template a nastavenia, kod je písaný omnoho prehladnejšie a modulárne a plno iných veci. Osobne sa mi tiež trojka zdá neprehladná a tiež som najprv nechcel prechádzať. Ale keď sme to po takmer dvoch mesiacoch rozbehali do takej podoby že sa to dalo spustiť na testovacej doméne, a začalo sa to blížiť tejto podobe, tak som si na to začal zvykať a teraz sa mi to zdá lepšie ako staré forum. Zrejme budete mať aj vypodobný názor po pár dňoch. Veľa veci sa tu ešte pomení, neberte to ako finálnu verziu. Skôr len takú beta verziu.
ak mám byť úprimný tak sa mi to staré fórum možno trochu viac páčilo. tento typ fóra je určite v mnohých veciach lepší veď len tak by ste to nerobili ale je to len otázka zvyku takže GOOD WORK
uplink: tak na tieto zmeny sa tesim. Forum, teda phpbb3 je isto lepsie, a ze ste dokazali prehodit vsetky MODy, prispevky, tak to by ste si zasluzili tortu..
//audiotrack: zabudli sme prekonvertovať priateľov, tak tortu nám netreba
//audiotrack: zabudli sme prekonvertovať priateľov, tak tortu nám netreba
No ja musím skonštatovať, že sa mi to tu páči
S uplinkom úplne súhlasím ohľadom tých plánovaných zmien a ak sa spraví to, tak to bude fajn. (Teda som tu asi 10min, ale na prvý pohľad je to super). Na phpbb3 som(a určite aj sme) zvyknutí z iných fór, takže to by nemal byť veľký problém (Aj keď niektorí iste budú preháňať, že je to zle...)
Môj názor je taký, že o ďalších 5 rokov budeme plakať za týmto vzhľadom
<good job>
Môj názor je taký, že o ďalších 5 rokov budeme plakať za týmto vzhľadom
<good job>
-
nestik
Medium Professional
No mne sa to náhodou veľmi páči akurát ten nezvyk strašný, zvykne sa
-
Betarik
Professional
hlavne te zelene spravy sprav prosim ta lebo mi to taha oci a nieje to moc priehladne inac fajn GJuplink napísal:Farby budú doladené, len mi dajte chvíľu čas. Teda, hojko bol dlho do noci hore, čo doľaďoval kopec vecí, keď vstane, vypýtam si od neho aktuálnu šablónu a pomením kontrast fóra.
Mám v pláne:
- Tmavšie pozadie
- kontrastnejšie ikonky
- zelené "nové správy" namiesto oranžových
weee farby
-
tomaxx_199
Medium Professional
a ako si zistim karmu?
-
Grim
Darca
...ja mám problém s tým že by ste mohli čo najskôr spraviť aby som si mohol vybrať, ktoré témy chcem sledovať...teraz prídem a kukám - milión príspevkov v témach, ktoré ma absolútne nezaujímajú, je to neprehľadné...a navyše sa nevyznám v tých farbách....ako zistím že je nový príspevok? Čo znamená zelená, modrá, biela? Nechápem to...a v pondelok bola časť fóra dostupná - kuk obrázok
Ehm? Som sa spytal, ze preco nevidim karmu...a moj prispevok tu nieje...zaujimave..
Zmazal som ho, lebo sa to tu preberalo uz viackrat, treba len citat...
-
Grim
Darca
...aha...lebo predtým keďsom zavrel operu a znova spustil tak mi zobrazilo iba nové príspevky. teraz mi tam zobrazuje aj príspevky ktoré už boli prečítané...
-
audiotrack
VIP
hojko o tom píše vo svojom blogu, teraz sa neukladá čo si prečítal a čo nie do cookies, ale do db. Takže môžeš niekde v škole prezerať forum, a keď prídeš domov vidíš čo si čítal a čo nie.
stará dobrá klasika..RIP
uvidíme, po čase si zvyknem
uvidíme, po čase si zvyknem
-
nestik
Medium Professional
No karma sa v tejto téme ani neriešila akurát v prvom príspevky je len spomenutá ale ja ju stále neviem nájsť.
-
Fortune
Light Professional
je to v pohode, dobra praca 
Tak tu: http://www.hojko.com/post1339492.html#p1339492nestik napísal:No karma sa v tejto téme ani neriešila akurát v prvom príspevky je len spomenutá ale ja ju stále neviem nájsť.
-
redliner
King
celkom sa mi to páči,no musím si ešte zvyknúť na tie farby a pod. ale niektoré veci sú tu super ako napr. rýchla odpoveď a tak...
-
twardykamen
Medium Professional
ja som spokojny...modernizacia uz bola potrebna....mozno trosku lepsie farby a este logo a bolo by to na 1