Mozem nieco okrem vypinania a zapinania este skusit, aby nabehol? Ci je to na servis?
Zachrante mi notebook
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Zachrante mi notebook
Dnes som ho rano zapla a a je len cierny displej, nevrci ako normalne a ta kontrolka dole medzi baterkou a wifi vobec neblika ani nesvieti. Parkrat som vypla a zapla a nic. Mam na dvoch miestach na adaptery prehryzeny kabel a ked som ho do notebooku zapichla, tak to zacalo iskrit. Mohla som si tam nieco poskodit?
Mozem nieco okrem vypinania a zapinania este skusit, aby nabehol? Ci je to na servis?
-
r3mus
Medium Star
Re: Zachrante mi notebook
ak ti mozem poradit uz s nim nic nerob... nemyslim ze by si tomu mohla sama pomoct, skor len viac uskodit... podla toho co pises to bude problem s elektrikou... ak mas nejako poskodeny zdroj, trebars ze pusta viac alebo menej prudu tak to je problem... na baterku si ho neskusala spustit?? kazdopadne s nim skoc do servisu predtym ako si ho odpalis
// tiez si mohla dat typ
// tiez si mohla dat typ
-
IceHammer
Star
No skúsil by som ešte druhy adapter či to na ňom nepojde ak maš, kde ho zohnať ale inak počitam, že to bude servis. A kde presne ti to začalo iskriť??? Počuješ ako sa ti toči ventilátor zo spodu?? vrčí ti hdd ???
-
pryja
Darca
Sry, pisala som to v strese. Je to Asus EEE pc. On je plne nabity, lebo kontrolka baterie svietila naplno a az teraz zacala blikat. Iny adapter nemam. Ked ho zapnem, tak sa nic nedeje, je ticho, ten ventiolator zospodu slabucko fuka, na displeji sa nic nedeje, stale je cierny a ta HDD kontrolka, co pred tym pri starte vzdy blikala ako sa rozbiehal, ta nesvieti vobec.
Co sa mohlo stat v pripade, ze som ho nabijala adapterom s poskodenym kablom? On sa zachytil na rohu stola a ked som potiahla, tak sa na jednom mieste prerusil skoro uplne. Zbadala som to az rano, ked som ho vybrala z notebooku a potom zase zapichla naspat. Vtedy zacal ten poskodeny kabel iskrit.
Nedam za opravu viac ako za novy notebook?
Co sa mohlo stat v pripade, ze som ho nabijala adapterom s poskodenym kablom? On sa zachytil na rohu stola a ked som potiahla, tak sa na jednom mieste prerusil skoro uplne. Zbadala som to az rano, ked som ho vybrala z notebooku a potom zase zapichla naspat. Vtedy zacal ten poskodeny kabel iskrit.
Nedam za opravu viac ako za novy notebook?
-
IceHammer
Star
V tomto prípade odporúčam radšej servis ak je v záruke skus tam, nerád straším, ale mohla sa skratovať doska preto ti to nejde, kedže to nemám pri sebe tak to ťažko povedať ale do budúcna by som sa pripravoval na najhoršie
-
r3mus
Medium Star
juj tak to us je horsie ak je pokazeny HDD
kazdopadne s tym doma, kladivom a srobovakom nic nespravis.. chod s nim este dnes do servisu a uvidis... tazko povedat kolko to bude stat, ale nemyslim ze to bude lacne.. tiez mozes skusit viacej servisov, mozno ti niekde daju inu cenu
len u nas v ZA je ich kopec, tak vela stastia 
-
pryja
Darca
V zaruke uz nie je. Dajme tomu, ze je to ta doska v najhorsom pripade, kolko mozu maximalne pytat za taku opravu? Musim hned kupit nahradu. Bud nieco starsie na prezitie alebo uz rovno novy.
Daj to do servisu a tam ti presne povedia cenu, takto je tazko odhadovat. Len je mozne, ze si zapytaju aj cosi za diagnostiku chyby, ak to bude rozumna suma, tak by som do toho isiel. Ak bude oprava draha, tak im ho mozes odpredat na diely a budes mat aspon cast penazi na novy.
-
r3mus
Medium Star
tieto asusy eee pc nie su drahe pokial viem... za tu cenu by si mohla zohnat "normalny" starsi asus, alebo kludne HP (ale priplatis si za znacku) ak chces novy tak nechod pod 500 € to sa naozaj neoplati.. a ak ta oprava nebude presahovat trebars polku ceny a notebook ti vyhovuje, tak si ho daj spravit
-
pryja
Darca
Kupila som novy Asus eee pc a ked ho zapnem, tak sa mi nerozbehne windows, kt. je uz vnutri nainstalovany. Stale mi pise hlasku:
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key.
Co mam teraz robit. V Biose som nastavila 1th boot device HDD. Mechaniku to nema.
Vie niekto nieco poradit?
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key.
Co mam teraz robit. V Biose som nastavila 1th boot device HDD. Mechaniku to nema.
Vie niekto nieco poradit?
V navode o tom nic nie je? Mozno treba pri spusteni stlacit nejaku kombinaciu klaves, aby sa spustila instalacia systemu.
//vygooglil som cosi o tom, ze pri spusteni treba podrzat F9, aby sa spustilo obnovenie, tak mozes skusit.
//vygooglil som cosi o tom, ze pri spusteni treba podrzat F9, aby sa spustilo obnovenie, tak mozes skusit.
-
pryja
Darca
Tak konecne po dvoch hodinach trapenia sa to rozbehlo. Uz ani neviem, co som tam ponastavovala, ale hlavne, ze ide.
Dufam, ze uz do tejto temy nikdy nebudem musiet pisat. Dakujem vsetkym za ohlasy
Dufam, ze uz do tejto temy nikdy nebudem musiet pisat. Dakujem vsetkym za ohlasy