Test internetových prehliadačov

Informácie o software, ankety...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Test internetových prehliadačov

Príspevok od používateľa goten »

Čítal som pár posledných príspevkov v téme "Aký používate prehliadač" a v jednom z nich postol user screen z benchmarku Peacekeeper, v ktorom najlepšie obstál prehliadač Firefox 3.6?.
Nedalo mi to a urobil som Peacekeeper benchmark na vybraných internetových prehliadačoch. Výsledky sú v prílohách.
Test som robil na tejto zostave:
CPU: INTEL Core i5-750 Quad-Core - 2,66GHz (Lynnfield)
MB: GIGABYTE P55-UD3R
RAM: PATRIOT Viper Series, 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz
VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1GB DDR5
Testované prehliadače: Google Chrome 4.0.249.43 beta, Opera 10.50 pre Alpha, Firefox 3.7 pre Alpha1, Safari 4.0.4, Firefox 3.6RC1, Firefox 3.5.7, Opera 10.10, Firefox 3.0.17, Internet Explorer 8.
Prílohy
Internet_Explorer_8.png
Firefox_3.0.17.png
Opera_10.10.png
Firefox_3.5.7.png
Firefox_3.6RC1.png
Safari_4.0.4.png
Firefox_3.7_pre_alpha1.png
Opera_10.50_pre_Alpha.png
Chrome_4.0.249.43.png
Celkové_výsledky.png
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja nemám nejaký ultravýkonný počítač, je oveľa oveľa slabší jednojadrový athlon64 3200+ (2,2 GHz) s 1,5 GB DDRAM/400MHz. Porovnal som ozaj dosť prehliadačov, aj beta/alfa verzie aj stabilné vydania. Na tomto vyhráva Firefox 3.6. :)
Prílohy
02.png
goten
VIP
VIP

Re: Test internetových prehliadačov

Samozrejme, záleží aj na tom, aký máš OS a zostavu. V testoch Peacekeeper mne vyšiel najrýchlejší Google Chrome. V skutočnosti je ale u mňa na WIN 7 x64 najpomalší, načítanie stránok strašne dlho trvá. Najrýchlejšie reuguje IE8 a firefox 3.5.7 (3.6). Skúšal som testovať v peacekeeper aj Chrome z DEV channelu a ten dopadol katastrofálne. Dostal v benchmarku len 879 bodov.
Zato na NB, kde mám Windows XP, frčí chrome oproti ostatným browserom neporovnateľne rýchlejšie.
Dodatočne urobím testy browserov aj na iných benchmarkoch a výsledky potom postnem.
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Je to fakt zaujimave, prikladam moj benchmark Chromu, ktory pouzivam asi najcastejsie. Zaujimalo by ma, ako take testy vyzeraju, v com sa pisu a a ko to cele funguje ... kazdopadne zaujimavy softik/projekt
Prílohy
Image 2.png
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v jave
goten
VIP
VIP

Jasty napísal:Je to fakt zaujimave, prikladam moj benchmark Chromu, ktory pouzivam asi najcastejsie. Zaujimalo by ma, ako take testy vyzeraju, v com sa pisu a a ko to cele funguje ... kazdopadne zaujimavy softik/projekt
Na tvojom výsledku z Peacekeepera je jasne vidno, že záleží od HW a OS pri výkone browsera. V prílohe je môj výsledok benchmarku Google Chrome 3.0.195.38, kde hodnotenie oproti tvojmu výsledku je nižšie.
Pokiaľ chceš vedieť, čo sa konkretne v Peacekeeper benchmarku testuje, pozri sem: What are the individual tests?
Prílohy
Celkove_chrome_stable.png
Cesar
Addict
Addict

Jasty napísal:Je to fakt zaujimave, prikladam moj benchmark Chromu, ktory pouzivam asi najcastejsie. Zaujimalo by ma, ako take testy vyzeraju, v com sa pisu a a ko to cele funguje ... kazdopadne zaujimavy softik/projekt
Zaujímavejšie by to bolo, keby si spravil test aj na iných prehliadačoch, najpoužívanejších, napr. Firefox, Opera, Google Chrome a Internet Explorer. Takto to porovnateľné s ničím nie je, lebo na každej konfigurácii sú rôzne výsledky aj s tým istým prehliadačom. :)

U mňa na grafickom zobrazení v teste vyhráva Chrome ale keď si dám youtube vidoe v HD a na full screen tak mi to ide plynulejšie vo Firefoxe a oveľa viac trhá v Chrome, aj keď v teste dopadol na grafike lepšie.

Neviem ale možno, že Chrome a Safari vedia používať 2 jadrá (a Firefox nie?) alebo čo a preto sú vpredu ale na jednojadrovom nie.. je to len nápad nemusí to tak byť.
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K|OZZY »

firefox nepouzivam pretoze vzdy po automatickom update sa nejako pokaslal, chrome je jednicka :smt006
Prílohy
Capture.PNG
Cesar
Addict
Addict

Intel QuadCore Q6600, 2 GB RAM, GeForce 8600 GT, Windows XP:
Najlepšie dopadol Google Chrome, druhým je Apple Safari. Internet Explorer sa nedal zmerat, bola tam chyba a koniec. :)
Prílohy
01.jpg
goten
VIP
VIP

Na stránke podpori Google Chrome som sa dočítal, že spomalenie Google Chrome môže spôsobovať Eset Smart Security resp. NOD32.
Tak som odinštaloval Eset Smart Security 4 x64. Nainštaloval som Microsoft Security Essentials, firewall som nechal ten, čo je súčasťou Windows 7.
Prehliadače sa skutočne zrýchlili, najmä Google Chrome konečne potvrdil svoju povesť. Prebehol som 4 prehliadače aj cez Peacekeeper.
Nárast rýchlosti bol: Google Chrome: 46,8%, Firefox 3.6RC1: 44,3%, Opera 10.10: 35,4%, IE8: 32%.
Takže, komu sa zdá, že jeho prehliadač je pomalý a používa ESS alebo NOD32, nech ho odinštaluje a vyskúša či sa nezrýchli.
V prílohe sú podrobné výsledky aj s porovnaním.
Prílohy
IE_8_porovnanie_s_a_bez_ESS.png
Opera_10.10_porovnanie_s_a_bez_ESS.png
Firefox_3.6RC1_porovnanie_s_a_bez_ESS.png
Chrome_porovnanie_s_a_bez_ESS.png
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Ok tak som to pri mojej konfiguracii skusil na 4 zakladnych browsroch. Check it out!

Typ procesora: Mobile DualCore Intel Core 2 Duo P8600, 2433 MHz (9.5 x 256)
L2 Cache: 3 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)
RAM: 3070 MB, DDR2 800 MHz
Chipset: Intel ICH9, 1066 MHz
Prílohy
Image 3.png
Image 4.png
Image 1.png
Image 5.png
Image 7.png
Image 6.png
Cesar
Addict
Addict

Porovnal som aj najnovší Chromium, je rýchlejší! :)
Prílohy
02.png
Napísať odpoveď