Allplan 06 manual

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Allplan 06 manual

Príspevok od používateľa Curuj »

nemate niekto? najlepsie po slovensky alebo cesky, ak by nebol, tak aj anglicky. hladal som na nete, ale kamarat google sa so mnou az tolko nekamarati :) dik
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

myslis program Nemetschek ?
Curuj
Addict
Addict

jj, ten
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

na to existuje manual, ale doteraz som sa stretol len s knihou. v elektronickej podobe som este nevidel. co by si potreboval vediet? mozno ti budem vediet pomoct

edit// tu som ti nieco nasiel http://www.nemetschek.sk/zz_data/nemcz/ ... Section=12
Curuj
Addict
Addict

my sa to akurat v skole zaciname ucit, ale casto nam odpada ten predmet. a rysovanie rucne ma moc nebavi. takze by som potreboval vedet nejake zaklady. co a ako sa robi.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

zacni kreslit v 2D jednoducho len ciary, kruhy, zadavaj suradnice(x,y), kotovanie je automaticke (oznacis len ciary a umiestnenie koty) - vsetko co mas spravit ti ukazuje dole na liste, a naucis sa to velmi rychlo je to jednoduche. zacni kreslit stvorce, primitivne podorysi. v skole budete nastavovat roviny, to sa robi vo vlastnostiach (tam zaratavas stropnu dosku, podlahu, svetlu vysku). Kde chodis na stavebnu, ked pouzivate nemetschka?
Curuj
Addict
Addict

ciary uz kreslit viem, aj podla uhlov, dlzok. jednoduche tvary su v pohode. nevim napr. umiestnenie na vykres. dam to nahodou tlacit a bude to nahouby. alebo popisove pole tiez neviem. viem, ze najskor sa mam naucit 2D. na 3D mam este casu dost. na skolu chodim v Ttrencine, SPS Emila Bellusa. skola dostala licenciu, tak to vyuzivaju
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

na tom fore co tu je odkaz ti poradia ako to mas tlacit. nemam uz nemetschka tak teraz neviem, ale viem, ze to nebolo nic zlozite
Curuj
Addict
Addict

tlacit budem asi aj tak v skole, takze zatial neriesim. najskor musim nieco nakreslit, aby sa mohlo tlacit, ze? :) teraz som skusal help v allplane, ze ci tam cosi neni, ale nemam ten subor, v ktorom by to malo byt vsetko napisane. skoda
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

pokusim sa ti zohnat nejaky ulozeny subor s vykresom, len kamarat siel do anglicka. potom ti poslem
Curuj
Addict
Addict

parada, bol by som vdacny :wink:
mLuks
Addict
Addict

Re: Allplan 06 manual

Príspevok od používateľa mLuks »

pardon že prebúdzam starú tému ale novú zakladať nebudem koli tomu. Potrebujem vedieť kde v Nemetschek-ovi 06 nastavím sumačnú funkciu (to "Mko" prevrátené na bok). Mám ho na lište s nástrojmi ale po kliknutí napr. na čiaru sa mi to "mko" na lište nevysvieti čiže ho nemôžem použiť. V škole máme Nemetschek-a 04 a tam to takto funguje. Ak mi viete niekto poradiť a máte skúsenosti s týmto softom tak vopred díky.
Curuj
Addict
Addict

to bude asi tým, že funkcia suma je pre modifikátory. tj. ak chceš posunúť viac vecí a nejde to vyselektovať odrazu.
čo vlastne potrebuješ spraviť? inak, máčkni Shift+F1 a klikni na nástroj, čo chceš použiť. nápoveda je spravená dobre. keby si mal len cracknutú verziu, tak ti súbory z nej pošlem a funguje to :)
mLuks
Addict
Addict

keďže v škole s týmto programom ešte len začíname tak robíe toto:
profka nám dá okótovaný obrázok na papiery a my musíme ten obrázok dostať na fóliu allplanu
čiže napr. mám štvorec kt. strana a ma 20 (jednotky niesu podstatné) a ja potrebujem presne do jeho stredu dostať kružnicu s polomerom 5. v škole sme to robili takto:
zrobil som si štvorec klikol na kružnicu, pravým na plochu (vyvolanie funkcie suma), objavil sa mi krížik, tento som presunul do rohu štvorca, zadal som súradnice X=10, krížik sa presunul do stredu spodnej hrany a potom y=10, krížik sa presunul do stredu štvorca. Klikol som na krížik objavila sa kružnica, zadal som polomer 5 a enter. Hotovo
je to primitívny príklad len aby si pochopil o čo mi ide a to že sme si pomocou sumačnej fukcie nachádzali body do ktorých sme potrebovali dostať čiary alebo iné...
Curuj
Addict
Addict

ok, chápem. riešenie je v 2006ke ľahšie. ono medzi 04 a 06 je doť rozdiel, v prospech 06tky ;) boli pridané tzv. dynamické čiary (alebo tak sa to volá :D )
ako to riešiť v 06tke? ľahko: spravíš si svoj štvorec, zobereš si nástroj kružnica, kurzor umiestniš do rohu štvorca, neklikneš!! napíšeš 10 (píšeš hneď dole do Xovej súradnice, máčkneš tab a napíšeš zas 10. enter, máš stred :) potom polomer... takže na tú funkciu suma zabudni, aspoň v 06ke :)
sú aj iné postupy, ako nájsť stred. napr. ak ideš po čiare, tak ti stred čiary automaticky chytí a ukáže vedľa kurzoru modrý priesečník. ked tam chvíľu podržíš kurzor a pôjdeš potom napr. dole, tak pôjdeš po pomocnej čiare a vieš, že si napr. stále kolmo na čiaru. takto sa dajú kombinovať viaceré body a automaticky to robí ešte stred týchto bodov. treba si odskúšať :)

alebo iný postup :)
máš štvorec. chceš sa dostať do stredu. zvolíš si svoj nástroj, klikneš pravým na jeden roh, zvolíš "midpoint" (mám EN), a potom klikneš normálne ľavým do bodu po uhlopriečke. si v strede, zadáš už len polomer ;)
keby ešte čosi, rád pomôžem :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

curuj ak musite kreslit v allplane, tak ti neporadim, ale co ti mozem poradit, tak zdaleka obchadzaj tento program. nauc sa pouzivat autocad. potom budes vediet apson zaklady vsetkych cad programov, ktore sa v praxy vyuzivaju o vela viac a castejsie...
Curuj
Addict
Addict

Skolacik: trochu neskoro. téma dva roky stará :D
že je lepšie allplanu sa vyhnúť som vedel už dávno. ale v škole sa vyžadoval. naučil som sa ho na slušnú úroveň. dá sa mu vytknúť dosť vecí, ale pre stavbára je imho vhodnejší, ako autocad. teraz nemyslím obyčajné čmáranie 2D výkresov.
AutoCADu sa budem venovať v lete, ked bude čas. aj ked, mal som ho viac krát spustený a zatiaľ som z neho dosť zmätený, kopa vecí mi pripadá nelogických a pomerne otrasne spravených. nuž čo, ked sa to všade používa. naučím sa aj ja :lol:
mLuks
Addict
Addict

Curuj:
aha tak to treba ...diky za radu K+ :wink: ...keby som ešte niečo potreboval tak sa ozvem sem
zuyuzu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zuyuzu »

Ahojte mam problém s Allplanom 2009. Kedže ho mame v skole tak som si ho nainštalovala aj doma. Keď som sa v ňom učila tak asi som niečo omylom stlačila a zmizli mi všetky ikonky na kreslenie v Cad navigátore. Ostalo mi tam iba základne moduly, energia a prezentácie. Keď som odinštalovala a znova nainštalovala ostali mi tam rovnaké nastavenia ako pri starom...
Ak mi viete niekto poradiť s týmto softom tak vopred ďakujem.
Curuj
Addict
Addict

pošli sem z toho screen, viac povie.
pripadá mi, že si mala nainštalovanú trial verziu a prešlo tých 30 dní. potom sa allplan prepne do režimu prehliadača
máš študentskú verziu, ostala si pri triale alebo máš cracknutú?
Napísať odpoveď