T-com Turbo 2

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

to: marat01
Prosim ta ked uz robis v tom T-come tak by si mi mohol odpovedat na par otazok?
Takze ak si dam dsl internet s viazanostou na 18 mesiacov je nejak teoreticky mozne zeby mi zvysili jeho cenu resp. zmenili ryxlost?
Tetuska v t-come mi tiez povedala ze musim mat minimalne T-com Standard(voalci program), s jeho cenou mozu nejak manipulovat alebo mam niekde v zmluve potom zakotvene ze: Tolko a tolko net, tolko a tolko volaci program a tak to bude celyx 18 mesiacov?
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

juicy51 napísal:to: marat01
Prosim ta ked uz robis v tom T-come tak by si mi mohol odpovedat na par otazok?
Takze ak si dam dsl internet s viazanostou na 18 mesiacov je nejak teoreticky mozne zeby mi zvysili jeho cenu resp. zmenili ryxlost?
Tetuska v t-come mi tiez povedala ze musim mat minimalne T-com Standard(voalci program), s jeho cenou mozu nejak manipulovat alebo mam niekde v zmluve potom zakotvene ze: Tolko a tolko net, tolko a tolko volaci program a tak to bude celyx 18 mesiacov?
cenu ti isto nezmenia, ale zmena rychlosti je mozne (zvysenie)... jedine by to bolo mozne pri obrovskej kampani :)
ak chces net, mozes mat bez pevnej linky. Ak mas bez pevnej, tak platis len to, ak mas aj pevnu, tak platis tolko a tolko pevna, tolko a tolko net. A ak podpisujes viazanost, ceny platia podla toho cennika ked to podpisujes
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

vilko napísal:hej,,to je aktivovany dsl profil,,ale vcera mi marat tvrdil,ze je to nemozne,, jasne,ze na tom profile je len turbo 2 program..
ako som ti poslal v SS, tam mas nastavene parametre linky a aj prihlasovaciek. rychlost DL 1536, UP 256...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Momentálne ho mám, ale máme to na našej ulici 4 tento net takže sme zosieťovaní. Lenže ten čo ho má vo svojom dome povedal, že už s nami končí a máme si vybaviť vlastné nety.

Takže objednal som v piatok tento net od T-Comu. Čakám, že niekedy tento týždeň príde, mám nejaké otázky:

1. Objednal som zapojenie cez pevnú linku, neviem ale aký je rozdiel medzi zapojením cez pevnú a aký bez pevnej. Môžete mi to niekto vysvetliť? Výhody, nevýhody, za čo budem platiť a pod.

2. Akým spôsobom bude tento net zapojený? Odkiaľ a kam pôjde kábel? Objednal som aj router kvôli NB.

3. Na stránkach T-Comu je napísané, že užívateľ by ho mal bez problémov podľa návodu spojazdniť. Je to pravda? Nie som úplná lama, ale stať sa môže všetko xD

Díky za odpovede :)

// keďže asi nepôjde fórum a niekto by do 7 rána odpísal, pošlite mi pls odpoveď aj s týmto príspevkom na mail [email protected] aby som si to mohol prečítať ak by to fórum naozaj nešlo, díky
vladenko007
VIP
VIP

Re: T-com Turbo 2

Príspevok od používateľa vladenko007 »

K tretiemu bodu by som len tolko:

Ak si si objednal bezdrôtový router D-Link DSL-2641R. Od vyroby je Wifi nastavene ako vypnute. Treba cez IE zadať IP 192.168.1.1. heslo:user meno:user prejsť na založku WLAN a wifi zapnuť. Samozrejme zabezpečiť heslom. Nastavenie zabeezpečenia sa ti otvorí po zapnutí wifi na tej istej záložke a volačo nišie.

Čo sa týka zapojenia Turbo bez pevnej linky nie som si istý ale ked ju nepotrebuješ tak maš výhodu že ju nebudes platiť. Niekedy to bez pevnej linky neslo. Ale teraz sa da a je to myslim výhoda.

A čo sa týka zapojenia pravdepodobne ti len privedu dsl linku do bytu. Ak to bude len dsl linka tak zapichnes kabel rovno do modemu. Ak to bude klasicka telefonna linka zapichnes ten kabel do splitera ktorý dostanes k internetu a z toho splitera ide delsi kabel do routra.
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

mám Turbo 2 a som spokojný :) hlavne sa mi páči že stále mám inú IP :P bay bay bany :D
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Re:

Príspevok od používateľa webmasterr »

rados915 napísal:Momentálne ho mám, ale máme to na našej ulici 4 tento net takže sme zosieťovaní. Lenže ten čo ho má vo svojom dome povedal, že už s nami končí a máme si vybaviť vlastné nety.

Takže objednal som v piatok tento net od T-Comu. Čakám, že niekedy tento týždeň príde, mám nejaké otázky:

1. Objednal som zapojenie cez pevnú linku, neviem ale aký je rozdiel medzi zapojením cez pevnú a aký bez pevnej. Môžete mi to niekto vysvetliť? Výhody, nevýhody, za čo budem platiť a pod.

2. Akým spôsobom bude tento net zapojený? Odkiaľ a kam pôjde kábel? Objednal som aj router kvôli NB.

3. Na stránkach T-Comu je napísané, že užívateľ by ho mal bez problémov podľa návodu spojazdniť. Je to pravda? Nie som úplná lama, ale stať sa môže všetko xD

Díky za odpovede :)

// keďže asi nepôjde fórum a niekto by do 7 rána odpísal, pošlite mi pls odpoveď aj s týmto príspevkom na mail [email protected] aby som si to mohol prečítať ak by to fórum naozaj nešlo, díky
1. rozdiel je v tom ze ti daju aj pevnu linku (ak ju doteraz nemas) tj budes mat aj telefon aj net, a budes platit za oboje za turbo 2 aj program k pevnej linke

2. kabel pojde najprv do splitera(mala skatulka) odkial pojdu kable dva, a to jeden do telefonu a druhy do modemu/routra

3. ano nieje to nic zlozite, ak si mal doteraz pevnu linku, tak z nej len vytiahnes kabel vopchas do splitera, a z neho das jeden naspat do telefonu, a druhy do routra, a co sa tyka wifi to je trosku zlozitejsie ale tiez nic narocne, staci nastavit par parametrov v routri ;)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

webmasterr on piše že doteraz mal net od t-comu ale linka bola privedena jednemu z tých štyroch.
A chce si dať net bez pevnej linky. Mam dojem že pevnu linku nema ani privedenu do bytu.
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

aha, ja som odpovedal na ten prispevok az neskor po jeho precitani a ten uvod mi nejak usiel :roll:
nj tak potom plati to co si napisal vyssie :wink:
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

vladenko007 napísal:webmasterr on piše že doteraz mal net od t-comu ale linka bola privedena jednemu z tých štyroch.
A chce si dať net bez pevnej linky. Mam dojem že pevnu linku nema ani privedenu do bytu.
Pevnú linku práveže máme. Takže budeme normálne platiť ako doteraz za pevnú + za net. Dal som ten net objednať cez pevnú linku, pretože som nevedel aký je rozdiel keď to bude cez ňu a aký keď nie. Vyjde to aj lacnejšie, tak preto.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

chcem si dat intento interenet turbo 2 solo. objednam si ho cez internet a potom co?

na staranke je napisane za poslu kurierom modem a tak ale kedy podpisem zmluvu? poslu technika aby mi natiahol do domu kabel? vypita za to penaze?

a ako je to stým dsl pristupom?
SleeDy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa SleeDy »

Zdravímm mám Magio internet Turbo 2 som s nim spokojný rychlost stahovanie atd...
Ale mám problém s odozvou,napr. ked si pustím multiplayerovu hru tak my naskočí vysoký ping a hra seká .
Ako sa da znizit odozva? stary net my siel o 1 mg pomalsie a mal som dobrý ping.
mirom11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mirom11 »

Zdravím :) chcel by som sa spýtať ludí, ktorí majú Magio Turbo 2, aká je proste realna rýchlosť. Download/Upload napriklad pri sťahovaní z Rapidshare (premium) alebo ine :)

Ja som ho mal dosť dlho a keď som ťahal napr: z Rapidu tak mi to šlo: max 250 KB/s
Sice to nieje nejaká sláva ale aspoň to je good internet v porovnaní cena/výkon :D a počas celej doby čo som ho mal mi vypadol len raz a aj lebo sa mi pokazil modem. Inak úplná spokojnosť.

Teraz mám podobnú variantu ale od Slovanetu a to je proste horor, každý deň lutujem že som si to dal. Pomalé, stránku načítava strasne dlho, download ani nehovorím, vkuse to vypadáva poprípade to nejde vôbec, a po prekročení 20GB ta rychlosť už nieje skoro žiadna :( už nikdy viac už len čakám pokiaľ to skončí a nech sa ma len opýtajú či to chcem predĺžiť potom im niečo poviem :x

Pekne naspäť na T-Com :smt007 už nebudem experimentovať pekne overená klasika :oops:
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

nj...tych 250+ kB/s to vacsinou ide...vypadky v podstate skoro ziadne, uz ani nepamatam kedy som mal posledny...tiez ked mi koncila zmluva k oktobri som rozmyslal ci skusit swan, hlavne kvoli cene, ale radsej som ostal pri t-c, co sa tyka netu tak ide stabilne, sice rychlost/cena nic moc..ale ked clovek nema na vyber tak to nieje take zle...

tu je moje aktualne meranie(upload mam zvyseny na "512kb"):
Prílohy
20101428692.png
20101428692.png (20.42 KiB) 1460 zobrazení
Napísať odpoveď