Zomieral mi komp..
Zomieral mi komp..
Zdrawicko, nedavno som uviedol prispevok o mojom zdochynajucom kompe, co sa prejavovalo tym, ze po zapnuti nenaskakoval obraz ,10% zo vsetkych zapnuti , takze som to musel stale zapynat a vypynat,restartuvat , co zabralo, aby som sa dostal k obrazu..po diskusii tutok na fore, sa objavili alternatiivy, ze ide o odpaleny pci-e port alebo grafu..no nakoniec som zistil, ze to je odpaelny monitor prasivy, kedze som to netusil, tak pri vseliakych pokusoch prebrat komp k zivotu, som si podla vsetkeho odpalil bios, ale to uz je iny pribeh
teraz ficim na starom kompe a zapinam a vypinam o dusu..no a otazka znie..da sa nieco robit s takymto retarted monitorom..normalne mam pocit, ze ked ho dlhsie pouzivam, akoby sa zahrial a aj po restartoch, pripadne kratkych zap vyp, krasne nabieha, jak keby si nevsimol , ze je dodrbleny..tak ci nahodou sa niekomu nestalo nieco podobne, a ci je uz monitor, samsung lcd 19palec widescreen, na odstrel alebo sa ho da spasit, ma zhruba 2 az 3 roky, caka ho dochodok? 
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zomieral mi komp..
Myslim, že starec už dožil ak oto tak vyzera 
-
Betarik
Professional
ja som mal take problemy vzdy to bol tranzistor vypada nejak takto kukni obrazok
skus pohybat s jeho nozickami mozno to bude chladny spoj skus nic za to nedas men to 3x pomohlo
rozober ho a skusaj snim hybat a sam uvidis ... alebo si kup v nejakom elektre novy ak nebudu mat ten isty pytaj nahradu
ale vetsinou staci snim len pohybat a ide nejaku dobu dalej 
skus pohybat s jeho nozickami mozno to bude chladny spoj skus nic za to nedas men to 3x pomohlo
- Prílohy
-
- image_486.jpg (5.81 KiB) 421 zobrazení
Betarik napísal:ja som mal take problemy vzdy to bol tranzistor vypada nejak takto kukni obrazok
skus pohybat s jeho nozickami mozno to bude chladny spoj skus nic za to nedas men to 3x pomohlorozober ho a skusaj snim hybat a sam uvidis ... alebo si kup v nejakom elektre novy ak nebudu mat ten isty pytaj nahradu
ale vetsinou staci snim len pohybat a ide nejaku dobu dalej
Hmm to znie ako konstruktiivna rada,diky moc
-
Betarik
Professional
pocuj ak to das do servisu budu pytat za to nehorazne prachy ... ja som si takto opravil 3 monitory 1 lcd 2 boli crt
pri dvoch mi stacilo pohybat stym tranzistorom a obraz siel uplne super pri jednom som chytil do ruky pajkovacku vymenil suciastku ktoru som si kupil a monitor je ako novy stale ho pouzivam je to LCD
ak ti neodisla obrazovka tak to bude 100% v tom ... ten tranzistor bude prisrobovany o taky chladic najprv skus pohnut iba z nozickami ak pomoze tak netreba vymenit myslim ze ich tam je viac podobnych skus vsetky
pri dvoch mi stacilo pohybat stym tranzistorom a obraz siel uplne super pri jednom som chytil do ruky pajkovacku vymenil suciastku ktoru som si kupil a monitor je ako novy stale ho pouzivam je to LCD
Fuu no takyto adrenalin som uz davno nezazil..pri kazdom puknuti do neznama, ma zalieval pot a stale som myslel na to ze robim co by som vobec nemal, ale s tvojou radou som isiel s verbou dopredu..jedine co som docielil, bolo ze som ho nakoniec cely vypytval, na co som patricne hrdy, miestamy som to chcel vzdat, vlastne kazdu chvilu, hold skoda ze nemam fotogenicku pamat, potom ako lezal nehybne zo vsetkymi vnutornostami vonku, som ani za boha nemohol najst ten zazracny tranzistorak, zmiatol ma ten srobik, ten na obrazku nebol takze asociacia sa vyparilaBetarik napísal:pocuj ak to das do servisu budu pytat za to nehorazne prachy ... ja som si takto opravil 3 monitory 1 lcd 2 boli crt
pri dvoch mi stacilo pohybat stym tranzistorom a obraz siel uplne super pri jednom som chytil do ruky pajkovacku vymenil suciastku ktoru som si kupil a monitor je ako novy stale ho pouzivam je to LCDak ti neodisla obrazovka tak to bude 100% v tom ... ten tranzistor bude prisrobovany o taky chladic najprv skus pohnut iba z nozickami ak pomoze tak netreba vymenit myslim ze ich tam je viac podobnych skus vsetky
Tak moze tam byt studeny,ale nie"chladny"spoj.
Ak ho aj objavis,nemusi byt predsa priamo na tranzistore-moze byt na hocijakej inej suciastke.
Okrem toho,ak sa ti ten studeny spoj podari najst,tak v ziadnom pripade nestaci s nim len pohybat-treba ho opravit,prepajkovat.
A hlavne bacha-v monitore moze byt okolo 20 000V,takze ta hrabanie sa v nom,moze vyjst pekne draho!
Ak ho aj objavis,nemusi byt predsa priamo na tranzistore-moze byt na hocijakej inej suciastke.
Okrem toho,ak sa ti ten studeny spoj podari najst,tak v ziadnom pripade nestaci s nim len pohybat-treba ho opravit,prepajkovat.
A hlavne bacha-v monitore moze byt okolo 20 000V,takze ta hrabanie sa v nom,moze vyjst pekne draho!
fuuha, tak a jak sa da objavit taky studeny spoj? ked to moze byt hocikde inde? noo mam pocit, ze nestaci bo, som to 2x rozobral pohybal(nozickamy) vsetkymi smermi a ziadna zmena ehm..taze to nemoze byt len v tom jednom tranzistore? zavada moze byt kdekolvek? 20tis V ?to akoze mi to moze dat supu aj ked to neni zapojene? :Odudo02 napísal:Tak moze tam byt studeny,ale nie"chladny"spoj.
-
Betarik
Professional
skus ho rozobrat a zapojit ho a normalne spustit a tukaj po tych suciastkach nejakym izolantom co ja viem srobovakom z druhej strany tak najlepsie zistis kde ej chyba ak nic nebude reagovat tak je nieco pekne odpalene ale na monitoroch to byva na 80% ten tranzistor
15000 - 20000 V je na VN trafe. je to trafo (vacsinou taky valec) a ide od neho hruby cerveny kabel priamo na obrazovku. ak ta slahne nic sa nedeje je tam mali prud. ale v ziadnom pripade ro nerozoberaj ked mas kabel v zasuvke.slahnut ta moze aj od kondenzatroa ak ostal nabity. daj to do opravy a neser sa stym. ja som mal svoj dvakrat zuzoval sa mi obraz. boli zostarnute kondenzatory. oprava ma vobec nevysla drahoeject napísal:
fuuha, tak a jak sa da objavit taky studeny spoj? ked to moze byt hocikde inde? noo mam pocit, ze nestaci bo, som to 2x rozobral pohybal(nozickamy) vsetkymi smermi a ziadna zmena ehm..taze to nemoze byt len v tom jednom tranzistore? zavada moze byt kdekolvek? 20tis V ?to akoze mi to moze dat supu aj ked to neni zapojene? :O