Ako alebo v čom naprogramovať uvedenú vec?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Ako alebo v čom naprogramovať uvedenú vec?

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím Vás!

Potreboval by som vytvoriť aplikáciu Fotodokumentácia, ktorá by mala byť najlepšie ako samosputiteľná aplikácia s týmito požiadavkami:

1, prvá strana (viď obr. 01) by mala obsahovať pevný text, tj. ktorý sa nedá upravovať (je to všetko čo je v čiernej farbe) a textové polia (červené rámčeky) bez obmedzenia dĺžky textu, do ktorých sa bude dať písať. Počet foto (zelený rámik) by mal obsahovať počet fotografií vložených do dokumentácie, ktoré číslo by sa malo automaticky nastaviť podľa počtu vložených fotografií do dokumentácie.

2, druhá strana a aj ďalšie (viď obr. 02) by mala obsahovať dve fotografie o veľkosti 9 x 13 (v modrom rámiku), ktoré by sa dali vkladať do tohto rámčeku aj jednotlivo ale aj dávkovo (napr. mal by som fotografie pod názvom 01.tif až 15.tif a tie by sa mi automaticky uložili podľa poradia za sebou po dvoch fotografiách na stránke do 8 strán). Pod fotografiami je opäť textové pole (červený rámik) bez obmedzenia dĺžky textu, do ktorých sa bude dať písať. Vedľa fotografie je poradové číslo (zelený rámik), ktoré je prideľované automaticky a ich súčet je zobrazený na prvej strane (Počet foto:). Ďalej je potrebné aby sa fotografia dala otáčať o 90 stupňov s tým, že by sa automaticky textové pole presunulo do pravej časti fotografie pod poradové číslo (viď obr. 03).

A nakoniec aby sa to všetko dalo vytlačiť a to každá strana na A4 formát.

Vlastnosti jednotlivých rámčekov:
Čierne písmo: umiestnenie tak ako je na obr. 01 bez možnosti úprav alebo vymazania
Červený rámik: textové pole, ktoré je bez obmedzenia dĺžky textu, pričom sa jeho veľkosť prispôsobuje dĺžke textu, možná úprava písma (druh, veľkosť, podčiarknuté,....).
Zelený rámik: udáva číselnú hodnotu, poradie fotografií, pričom výsledný počet sa zobrazí v zelenom rámiku na prednej strane, veľkosť a druh písma sa určí pri prvotnom programovaní a ostáva ďalej nemenné.
Modrý rámik: ohraničená časť na stránke o veľkosti 9 x 13 cm, kde je možné vložiť fotografiu, pričom nie je podstatná jej veľkosť, nakoľko sa po vložení musí prispôsobiť ohraničenej časti na stránke o rozmeroch 9 x 13. Každú fotografiu musí byť možnosť otočiť o 90 stupňov (nakoľko niektoré sú fotené na výšku), čím sa ale musí textové pole (červený rámik) pod fotografiou presunúť na pravú stranu pod poradové číslo fotografie. Fotografie je možné vkladať jednotlivo ale aj dávkovo.

Ďakujem....
01.jpg
Prílohy
02.jpg
03.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako alebo v čom naprogramovať uvedenú vec?

Príspevok od používateľa audiotrack »

a obrázky si zabudol?
Osobne by som to robil v c++ alebo delphi. Ty možno vieš lepšie programovať v niečom inom, ale spravíš to aj vo visual basicu, prípadne jave (tam ale nebudeš mať exe ako zrejme chceš). Vôbec to ale nie je triviálny program, tak si zvol jazyk v ktorom vieš najlepšie robiť
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

tvoja otazka mi pride dost zbytocna... kedze sa ju pytas, tak programovat pravdepodobne nevies... alebo sa mylim ? je dost jazykov, v ktorych by sa to dalo urobit... staci niektory ovladat aspon na urovni pokrocileho a nemas sebemensi problem. :wink:
Nemala by skor tvoja otazka, kto by ti to naprogramoval/za aku odmenu ? :roll:
pavucek
Medium Star
Medium Star

Veru tak, veľmi dávno som skúšal programovať vo Visual Basic 5, ale to som vedel len nejaké jednoduché veci za pomoci knižného manuálu, ale teraz už by som sa musel opäť začať učiť v niečom novom a to je na veľmi dlho..... takže otázku si položil úplne správne, ak by bol niekto ochotný mi to naprogramovať, tak by sme sa nejako dohodli....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak ti to stačí niekedy v koncom februára (po skúškach) tak sa môžeme začať dohadovať :)
pavucek
Medium Star
Medium Star

Neponáhľa mi to.....tak ak to bude ešte aktuálne dáme reč..... :smt006
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Nevadilo by ti to v php?
Myslim, ze aj tam by sa to dalo, avsak ak myslis len desktop jazyky, tak je moj navrh bezpredmetny :)
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

a mozes pouzit aj toolbook ten sa da vyexportovat ako samospustitelny a interaktivny
Napísať odpoveď