ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

:) Pozri, je rozdiel niekoho zavrazit a odtrnut si rastlinku z prirody. Primarny rozdiel spociva v naruseni ideologie slobody tj. kazdy clovek ma pravo na zivot a uzivat dary prirody, ktore mu priroda poskytla. Nemoze ti predsa niekto nieco taketo zakazat a ak ano nejde o slobodu.
Niektoré silnejšie drogy sú návykové hneď po prvých použitiach.
Mas pravdu. A prave preto je velmi dolezite informovat a hlavne vzdelavat a vies deti od utleho veku. Clovek je tvor inteligentny a ak by menej casu travil strielackami a viac sa vzdelaval urobil by si realnejsi pohlad na danu problematiku. Hasit je uz potom neskoro.
Sam si poloz otazku kto viac podlahne drogam informovany clovek alebo clovek, ktory zije v nevedomosti prip. iba zlej informovanosti. Kolko ludi by si vedel nahovorit v jednej a druhej skupine? Myslim, ze odpoved je jasna a informovanost tj. prevencia je v tom pripade dolezitejsia.
Povedz mi, aký úžitok komu kedy priniesli drogy (všeobecne).
Drogy su taktiez lieciva a vyuzivaju sa na rozne ucely vo farmakologickom priemysle. To je myslim prioritna vec - liecba prip. zmiernenie bolesti. V dalsich pripadoch su rozne uzitky. Je verejne zname, ze marihuana ti zvysuje fantaziu a za pomoci nej vzniklo mnoho uzasnych umeleckych diel rozneho druhu. Clovek sa na svet pomocou tychto laok pozera trosku z ineho pohladu ako klasicky pracujuci clovek. Dokonca aj vynalezi a rozne efektivnejsie riesenia. Iba ze samozrejme to sa v novom case nedocitas :)
Ale po rôznych varičoch, díleroch a sprostredkovateľoch drôg by som išiel tvrdo a dával tresty, kľudne aj doživotie. Všetkým.
To uz je len bocny efekt tedajsieho nastoleneho systemu, mnou hore povedanie vyrazom Hasenie.

north napísal:myslim ze je vedecky dokazane ze pravidelne uzivanie marihuany sposobuje rakovinu semennikov
Ano. Nedavny vyskum to potvrdil. Hovori sa az o 70% uz pri jedna cigareta tyzdenne, co je velmi vysoke cislo. Teda uzivatelia marihuany s mierou a uctou ku zivotu
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Snacker napísal:V dalsich pripadoch su rozne uzitky. Je verejne zname, ze marihuana ti zvysuje fantaziu a za pomoci nej vzniklo mnoho uzasnych umeleckych diel rozneho druhu. Clovek sa na svet pomocou tychto laok pozera trosku z ineho pohladu ako klasicky pracujuci clovek. Dokonca aj vynalezi a rozne efektivnejsie riesenia.
Dekadentné reči...... Keď toto od niekoho počujem, tak mi stúpa krvný tlak na hodnotu tak 300/250..... Mnohokrát sú takéto "diela" iba obrazom chorej mysle ich tvorcu (akože "umelca")...... a vynálezy????? Hmmm, daj nejaký konkrétny príklad...... Možno zle poznám históriu, ale mnohí vynálezcovia a šikovní ľudia minulosti (napr. Thomas Alva Edison, Henry Ford či Hiram Maxim) vymysleli mnohé užitočné veci, ktoré používame každodenne a neviem o tom, že by fičali na nejakých drogách..... Najvyššou hodnotou pri duševnej práci nie sú feťácke vidiny, ale naopak jasná a chápajúca myseľ, ktorá je pripravená a odhodlaná riešiť problémy.....
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

:) ibaze niekedy riesenie spociva v inom pohlade na situaciu. Jasna mysel je pekne slovo ale neviem co tym konkretne myslis :lol: mozno ten co si pofajci marihuanu a v klude pozera do prirody ju ma cistejsiu ako ten, ktoremu gumuje hlavu reklama. Pochop, ze su tu ovela vacsiu gumy ako si myslis :wink: .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Snacker tým chce povedať, že každý človek by mal mať právo si svoj život spraviť takým, akým on sám chce. Či už skaziť, alebo nie, je to jeho voľba.

Jediné, čo treba je, aby svojím počínaním neškodil iným.

Zakazovať inému, aby seba poškodzoval drogami - no mne osobne to príde absurdné. Je to predsa jeho rozhodnutie !

A áno, výchova je prvoradá. Informovanosť.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Racius som rad, ze aspon niekto v tychto neskorsich hodinach dokaze premyslat. Ja nie som zastanca drog ale odporca tohoto systemu, ktory je stavany na nespravnych hodnotach a uz od malicka su nam podstrkavane povrchne hodnoty, ktorym mame venovat svoj zivot.
Ja viem, ze je tazke zacat skutocne rozmyslat ak je clovek den co den bombardovany povrchnostou ale pisem to tu pre tych, ktori aspon maju chut sa zamysliet nad tym ci naozaj vsetko je tak ako sa o tom hovori v mediach a nie pre tych, ktori chcu aby som im dokazoval nieco :) dokazuje zivot a cas nie ja :P

Tymto chcem len povedat, ze na zlegalizovanie marihuany sa neda pozerat ako celkovu problematiku. Momentalne je tu nastoleny urcity system. Ten system je sam o sebe zly teda stoji na otrasnych zakladoch. To ci uz jednu tehlicku(legalizacia marihuany) vyberieme alebo nevyberieme a ci dom bude stat, o tom mozeme len robit prognozy.
Neda sa mi hovorit takto obmedzene. Kadopadne verim, ze v spravom systeme a smere spolocnosti by zlegalizovana marihuana nemala ziadny katastroficky dopad a pravdepodobne by sme ju brali ako dnes cigarety.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

SORRY ale píšete tu bludy. Aká sloboda ? My chceš povedať, že keď legalizujeme marihuanu bude lepšie ? ... BULLSHIT ... nebude, len bude viac ľudí, čo to skúsia a viac ľudí, ktorým to prerastie cez hlavu. Dílerom a varičom by som dával trest 25-doživotie. Nech vidia. Nech ukážu aký sú chlapi.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:SORRY ale píšete tu bludy. Aká sloboda ? My chceš povedať, že keď legalizujeme marihuanu bude lepšie ? ... BULLSHIT ... nebude, len bude viac ľudí, čo to skúsia a viac ľudí, ktorým to prerastie cez hlavu.
Ich problém.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

snacker napísal:V prvom rade je to obmedzovanie slobody. Ak ti niekto zakaze uzivanie marihuany prip. kokainu a hrozi ti trestom, nieco nie je v poriadku. Je toto sloboda?
Aj pokutovanie za nezapnute pasy vo vozidle zasahuje do mojej slobody. Co koho do toho ci mam pas a ci sa zabijem alebo nie, ze?

Kazdy nech si slobodne bere dorgy, ale v tom pripade narkomanov by mali nechat skapat alebo vylucit na okraj spolocnosti, lebo nastava otazka kto bude paltit ich liecbu, kto sa o nich bude starat?

Divas sa na veci strasne idividualisticky a neuvedomujes si ze kazdy jednotlivec zije v interakcii s urcitimi skupinami a ta prave doplaca na tu tzv nespravnu slobodnu volbu toho jednotlivca.
snacker napísal:Clovek je tvor inteligentny a ak by menej casu travil strielackami a viac sa vzdelaval urobil by si realnejsi pohlad na danu problematiku.
Inteligencia je siroky pojem a faktom ostava ze drogy vratane alkoholu vacsinou zacnu brat vo vacsom mnozstve ti menej inteligentni a tych je v tomto svete vzdy viac ako tych inteligentnejsich.
snacker napísal:Sam si poloz otazku kto viac podlahne drogam informovany clovek alebo clovek, ktory zije v nevedomosti prip. iba zlej informovanosti. Kolko ludi by si vedel nahovorit v jednej a druhej skupine? Myslim, ze odpoved je jasna a informovanost tj. prevencia je v tom pripade dolezitejsia.
Ako chces a o com chces informovat?
Racius napísal:Snacker tým chce povedať, že každý človek by mal mať právo si svoj život spraviť takým, akým on sám chce. Či už skaziť, alebo nie, je to jeho voľba.
Snacker nema jasno v urcitiych veciach a ty zrejme tiez. Pokial zijete v urcitiych skupinach alebo spolocenstve na nejaku absolutnu slobodu zabudnite a musite ratat s tym ze budete musiet viest urcite ustupky, inak v opacnom pripade sa cela spolocnost moze rozpadnut a tym padom zanikne
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Aj pokutovanie za nezapnute pasy vo vozidle zasahuje do mojej slobody. Co koho do toho ci mam pas a ci sa zabijem alebo nie, ze?

Kazdy nech si slobodne bere dorgy, ale v tom pripade narkomanov by mali nechat skapat alebo vylucit na okraj spolocnosti, lebo nastava otazka kto bude paltit ich liecbu, kto sa o nich bude starat?

Divas sa na veci strasne idividualisticky a neuvedomujes si ze kazdy jednotlivec zije v interakcii s urcitimi skupinami a ta prave doplaca na tu tzv nespravnu slobodnu volbu toho jednotlivca.
Vieš argumentovať a vážim si toho.
Nie že by som sa na veci díval až moc individualisticky... ja som individualista a pravdupovediac, ako človek nie som moc ukážkový, keby bolo na mne, tak zničení feťáci a narkomani zahynú. Bárs aj na ulici v mraze.

Ale v tom máš pravdu, že žijeme v spoločnosti a inter-reagujeme s ňou, v tom máš úplnú pravdu.

Moje a Snackerove vyjadrovanie názorov sa ubralo smerom utopistických predstáv, to nám musíte odpustiť.

Poviem to teda ešte raz a dúfam dosť jasne, môj názor na legalizáciu marihuany na Slovensku je negatívny, sme ešte málo vyspelí na to, aby sme si to mohli dovoliť.
V Česku je situácia mierne iná, v podstate u nich nastala dekriminalizácia, to je istý posun vpred správnym smerom, dúfam teda, že sa prestane marihuana vnímať až príliš čierno-bielo.

Znova si ju dovolím porovnať s alkoholom, ak sa ako spoločnosť naučíme k týmto dvom drogám primerane správať, nevidím v tom problém.
Ale to už zas premýšlam utopisticky....
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Treba si polozit otazku, ci pri spravnom vedeni spolocnosti a legelizacii by bolo tych narkomanov viac ako pri nespravnom vedeni spolocnosti a nelegalizacii drog. Niko sa rano nezobudi a nepovie si budem narkoman. Castoho kutomu vedie prave tnto system.

Inteligencia je siroky pojem a faktom ostava ze drogy vratane alkoholu vacsinou zacnu brat vo vacsom mnozstve ti menej inteligentni a tych je v tomto svete vzdy viac ako tych inteligentnejsich.
Kazdy clovek (ked nepocitam mentale a ine poruchy) sa rodi s tou skoro jeden a pol kilogramovou hmotou v hlave a ma prirodzene predispozicie toho vela pochopit. S alkoholom a mensouinteligenciou nemozm suhlasit. Zavislost je choroba ako kazda ina a ide tu skor o vrodene predpoklady, prostredie a mnoho inych fakorov,ktore vobec nesuvisia s inteligenciou. Takze v tomo skutocne nemozem suhlasit.
Ako chces a o com chces informovat?
Napr. sest rocne deti tlapaju reklamy od predu od zadu. Uc ich zravo a budes prekvapany.
Snacker nema jasno v urcitiych veciach a ty zrejme tiez. Pokial zijete v urcitiych skupinach alebo spolocenstve na nejaku absolutnu slobodu zabudnite a musite ratat s tym ze budete musiet viest urcite ustupky, inak v opacnom pripade sa cela spolocnost moze rozpadnut a tym padom zanikne
Nevravim, ze moja spolocnost by nikdy nezazila bolest, nediali by si tragedie a pod. No svet by urcite nepatril hrstke ludom, svet by urcite nezazil to moderne otrocvto, ktore sa tu dnes deje.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Necital som si prispevky v tejto teme tak sa vyjadrim.

Som za absolutnu legalizaciu marihuany, ziadne dekriminalizacie ani ciastocne legalizacie. 3000 rokov a mozno este viac sa fajcila marihuana a nic take hrozne sa nestalo. Diali sa ovela horsie veci... Vlastne co to hovorim - ved makak neni zla vec! Vsetko to zalezi len na osobnom pohlade jedinca na vec a na jej zvladnuti. Ano, su veci, ktore patria pravom medzi zakazane latky, ako napriklad heroin, alebo pervitin, lebo nicia zivot a ohrozuju celu spolocnost. Ako marihuana ohrozuje? Drvivu vacsinu ludi nijak. Ohladom fyzickeho poskodenia je to velmi otazne, kedze existuje kopa studii, ktore hovoria o tom, ze marihuana sposobuje rakovinu pluc (no proste tie podobne veci, ako sa hovori o tabaku), ale na druhej su tu studie, ktore hovoria opak.
Skor by sme sa mali pozriet na to z psychologickeho hladiska. Je jasne, ze marihuana neprospieva v niektorych pripadoch. V prvom rade zosilnuje emocie v danom momente, preto clovek negativne naladeny sa posunie do este horsich dimenzii (plati to obdobne aj s pozitivne naladenym clovekom). To je ohladom jednorazoveho uzivania makaku. Z toho dlhodobeho hladiska su tu dve rizika. Tym prvym, aj ked velmi nepravdepodobnym je vyvolanie psychozy, ktora bola predtym skryta. Na toto vsak clovek musi mat geneticke predispozicie a pravdepodobne uz pred uzivanim marihuany si vsimne, ze nieco neni v poriadku. Tym druhym je urobenie si zmysla zivota z marihuany. Vacsinou to cloveka drzi tak dva-tri roky hulenia kazdy den, potom prestane. Sam si to uvedomi. Alebo sklzne do takej stoky, ze sa z nej uz nevyhrabe. Mimochodom, pri alkohole je toto nebezpecenstvo ovela vacsie nez pri makaku.
A nakoniec o tej vstupnej brane k tvrdym drogam. To je vsetko o konkretnom cloveku, nie o marihuane. Takouto vstupnou branou si preslo velmi mnoho ludi a kopa z nich su normalni ;)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa awtt »

hughito napísal:Povedz mi, aký úžitok komu kedy priniesli drogy (všeobecne). Nikomu, žiadny (ak nerátame zopár užívateľov zelenej, ktorí tvrdia, že im to pomáha a pod.). Len samé zlo, čisté zlo a ešte viac zlo. Zničené životy, rozvrátené rodiny, smrť.
Prečo by takéto veci nemali byť pod zákonom (hlavne tvrdé drogy) ?
No ja si dovolím oponovať.
Vieš kolko piesni,scenároch.. bolo takto napísaných? Viac ako si dokažeš predstaviť :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Re:

Príspevok od používateľa hughito »

No ja si dovolím oponovať.
Vieš kolko piesni,scenároch.. bolo takto napísaných? Viac ako si dokažeš predstaviť :)
Tých pár hitov, ktoré napísali nejaká sfetovaní speváci je podľa mňa slabá náhražka za to, koľko životov drogy zničili.
galleon
Medium Star
Medium Star

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa galleon »

Kód: Vybrať všetko

http://www.konopijelek.cz/
:smt033
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

hughito napísal: Tých pár hitov, ktoré napísali nejaká sfetovaní speváci je podľa mňa slabá náhražka za to, koľko životov drogy zničili.
konkretne, kolko zivotov znicila marihuana?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no to by som bol aj ja velice zvedavy.. postihy za prechovavanie etc. znicia 90% viac zivotov ako samotna droga..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

brainwirm napísal:no to by som bol aj ja velice zvedavy.. postihy za prechovavanie etc. znicia 90% viac zivotov ako samotna droga..
Tak s tymto moze nesuhlasit len ignorant.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

konkretne, kolko zivotov znicila marihuana?
Bohužiaľ, ja som nepísal len o marihuane, ale všeobecne o drogách. A na takto stavanú otázku sa ani nedá odpovedať.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Akákoľvek droga so sebou nikdy nič dobrého priniesť nemôže. A je mi jedno, že či to je alkohol, cigarety, marihuana alebo heroín. Nevidím v tom nič prospešné. Myslím, že ľudstvo by prežilo aj bez týchto vecí, ale keďže alkohol a cigarety sú už veľmi silne vryté v spoločnosti a ich zákaz nie je moc reálny nevidím dôvod na rozširovanie povolených drog. Koľko zničených život zo sebou prinesú postihy ? HAHAHA ... Je to zakázané? Áno je, všetci to vedia tak keď to zo sebou dakde berú musia počítať s postihom.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

hughito napísal: Bohužiaľ, ja som nepísal len o marihuane, ale všeobecne o drogách. A na takto stavanú otázku sa ani nedá odpovedať.
preco to potom pises do temy o marihuane? A prestylizujem otazku: Nici podla teba marihuana zivoty?
Napísať odpoveď