Osadenie chladiča CPU na dosku... kde dať zatal CPU pls
Osadenie chladiča CPU na dosku... kde dať zatal CPU pls
Mám doma chladič na cpu a neviwm že ked ho budem osádať na dosku či mam cpu vybrat z dosky ale či tam ho mozem nechať nebude mu vadiť že nebude zakryti pokym ja nahodim na dosku chladič?Alebo ho mám vybrat z dosky a niekde odložiť načo ho môžem položiť aby sa zospodu patica neposkodila?????Dík
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Osadenie chladiča CPU na dosku... kde dať zatal CPU pls
CPU môže byť kľudne počas montáže v sockete, nič sa mu nestane. Nezabudni ho očistiť alkoholom a vatou, pred aplikovaním novej teplovodivej pasty.
OKi to som rád že mu nevadi prostredie lebo dokým to ja urobim bude to trvat aj hodkuuplink napísal:CPU môže byť kľudne počas montáže v sockete, nič sa mu nestane. Nezabudni ho očistiť alkoholom a vatou, pred aplikovaním novej teplovodivej pasty.
-
uplink
VIP
Do stredu cpu taký objem ako je hrášok, stačí vreckovkou, alkoholom len ak je zasušená pasta a preto alkohol, lebo sa rýchlo odparí a nepoškodí obvodi, ak Ti zatečie do pätice.
No tak to je asi isto nebudem potrebovať pretože ja mám nový CPU s boxovaným chladičom ale ten mi slobo chladí preto som kúpil nový chladič.A ešte a ja mám chladič http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U12P-SE ... =001005003uplink napísal:Do stredu cpu taký objem ako je hrášok, stačí vreckovkou, alkoholom len ak je zasušená pasta a preto alkohol, lebo sa rýchlo odparí a nepoškodí obvodi, ak Ti zatečie do pätice.
Ako nan upevnim ventilatory tie dva tymi nazvem mozno blbo drotikmi o chladic?A este mam knemu niake kable cierny,modry a potom aj biely a ešte jeden biely vypada ako niaka redukcia myslim ze do neho pojdu tie dva ventilatory zapojit a potom zeby este nan isiel niaky a az ten do dosky?Naco su mi tolke kable ci je to myslene pre AMd ale ako??Ja mam CPU Core I7 920 netaktovaný
Ventilatory pripevnis takymi zachytkamy drotovymi o chladic, a nasadis do nich ventilator. Je to jednoduche, mam ten isty chladic, no takto sa to trochu tazko opisuje.
Kable mas na redukovanie otacok, neviem presne po kolko su, no v manualy k tomu je to napisane. (Nejako 1000, 800, 600 otacok sa mi zda.)

//600. príspevok
Kable mas na redukovanie otacok, neviem presne po kolko su, no v manualy k tomu je to napisane. (Nejako 1000, 800, 600 otacok sa mi zda.)
//600. príspevok
OKi a mám ten chladic namontovať na dosku cely pred tym ako ju upevnim do skrinky ale je dobre chladic dať az ked bude v skrinke??A ty mas ho otoceny o 90 stupnov nevadi ked z toho ventilatora to teplo pojde na grafiku nebude sa grafa prehrievat??DíkDenize napísal:Ventilatory pripevnis takymi zachytkamy drotovymi o chladic, a nasadis do nich ventilator. Je to jednoduche, mam ten isty chladic, no takto sa to trochu tazko opisuje.
//600. príspevok
-
el_chupacabra
Medium Star
Panebože ty to radšej daj spraviť niekomu kto to už niekedy robil lebo toto zle dopadne.
Chladič nasadíš na CPU ešte predtým ako dáš dosku do skrinky, v skrinke už chladič veľmi nenasadíš, resp. to bude veľmi obtiažne. Ventilátor ti má fúkať hore alebo dozadu, rozhodne nie dole (je to absolútne proti prirodzenej cirkulácii vzduchu v skrinke a proti fyzikálnemu princípu, ktorý káže že teplý vzduch stúpa lebo je ľahší)
Chladič nasadíš na CPU ešte predtým ako dáš dosku do skrinky, v skrinke už chladič veľmi nenasadíš, resp. to bude veľmi obtiažne. Ventilátor ti má fúkať hore alebo dozadu, rozhodne nie dole (je to absolútne proti prirodzenej cirkulácii vzduchu v skrinke a proti fyzikálnemu princípu, ktorý káže že teplý vzduch stúpa lebo je ľahší)
-
Nadeo
Guru wannabe
Noctuu nemozes namontovat s doskou v bedni, kedze ma aj backplate. Podla toho co vidim to daj niekomu namontovat radsej... 
Do čoho sa môže zabaliť procesor aby sa nepoškodil napr. pri prenose? 
-
el_chupacabra
Medium Star
do toho v čom si ho kúpil napríklad, teda mäkká podložka do ktorej sa zapichnú piny a to celé môžeš dať do tej plastovej krabičky. Inak je to úplne jedno, hlavné je len dbať na to aby si neohol piny.
Tak to asi tažko, krabičku som už dávno vydedil preč. 
-
el_chupacabra
Medium Star
no tak ako píšem, je to jedno... daj piny napríklad do kúska molitanu a cpu do hocijakej kartónovej krabičky
presne tak molitan alebo hubka