Microsoft NetFramework odinstalovanie?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Microsoft NetFramework odinstalovanie?

Príspevok od používateľa johny541 »

Mam otazku, nieco som pozeral na internete na co to sluzi, na nejaky rychlejsi chod aplikacii ktore su na to stavane a podobne veci. Vie mi niekto povedat v skratke na co to sluzi? Moja dalsia otazka je, ak taky stary notebook pouzivam len na internet/hudbu tak je problem ak ho odinstalujem? Mam maly disk v NB (6GB) a snazim sa zbavit kazdeho MB navyse. Dik za rady.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Microsoft NetFramework odinstalovanie?

Príspevok od používateľa ramaya »

Niektoré programy a hry bez Microsoft NetFramework 1.1 , 2 , 3 , 3.5 vôbec nespustíš. Záleží na hrách a programoch , ktorú konkrétnu verziu NetFramework-u vyžadujú.

Neskúšal som to ,ale odinštalovať sa to možno dá. Klasicky cez Ovladaci panely ---> Pridat nebo odebrat programy. Ak to nebude uspešné čo na 99,99% nebude :) tak skúsiť program NET Framework Setup CleanUp , v prílohe.

Otázka je čo to urobí s Windows ? Vôbec by som sa nečudoval , keby to chcelo od teba vloženie originálnej inštalačky Windows do mechaniky. Máš inštalačku Windows ? Priprav sa na to, že budeš musieť preinštalovať aj nejaké programy, pretože ti prestanú fungovať. Niektoré nebudú fungovať vôbec, pretože vyžadujú práve NETFramework.

Najprv si všetko dôležité zálohuj - dokumenty , heslá a pod. ,pretože sa ľahko môže stať, že ti vôbec nenabehne Windows a budeš ho musieť buď opraviť alebo preinštalovať nanovo.
Prílohy
dotnetfx_cleanup_tool.zip
(255.12 KiB) 10 stiahnutí
jason007x
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jason007x »

tak tak, ramaya to v skutku dobre opisal... radsej si skus uvolnit miesto niekde inde, ako na NetFrameworku. Vysoko neodporucam odinstalovanie.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

V podstate uz je to jedno lebo ten notebook som dnes predal, myslel som ze niekto odpise skor. Ale k teme aspon tak. Mal som tam len 6GB disk z toho 3,8 bol win XP uplne cisty zaklad len s nainstalovanymi drivermi a google chrome. Nemal som tam ziadne data, sluzil len ako "netbook". Ale dik za rady, viem ze to je dolezity doplnok windowsu, len ma zaujimalo ze ak je notas pouzivany len na internet a naozaj nic ine tak ci to odinstalovanie NetFrameworku ovplyvni. Dik za rady este raz, lock :)
Napísať odpoveď